dimarts, 14 d’abril del 2009

Enduret d'Avinyo



Bona nit;

Aquest cap de setmana s'ha disputat la segona prova del Campionat de Catalunya d'endurets a la població d'Avinyo (Bages). A la primera prova (a Sitges) el Pol no hi va participar, ja que aquell dia va decidir que li feia més gràcia veure la cursa de Motocross del Campionat d'Espanya a Bellpuig. La veritat és que l'especialitat del Enduro no és la preferida del Pol.


Però aquest dilluns, ben d'hora, vàrem fer camí cap a Avinyo, on ens hi varem trobar als amics Sergi Robert i Jordi Braqué del ITCA MX Team.



Fruit de les persistents plujes caigudes els darrers dos dies, el terreny estava molt fangós, i ja a la primera passada per la crono i el tram (sobretot en aquest segon) es va poder veure que costaria mantindre la moto pel camí, i que les caigudes podrien decidir la cursa.



El Pol va sortir amb el dorsal 29, el darrer de la categoria Juvenil, cosa que l'obligaria a avançar força pilots mes lents, tant en les cronos com en les passades pel tram.



A la primera passada cronometrada varem poder observar com el Sergi Robert estava molt en forma, marcant el 4art millor temps. El Pol, tot i una caiguda en aquesta primera passada, va aconseguir el 11è millor registre.



Al tram, però, les coses no van tant be, i l'estat del terreny fa que el Pol no vagi a bon ritme, perdent posicions. Mes mala sort en el tram encara pel Sergi Robert, que va quedar enganxat en una trampa de fang, perdent quasi un minut, que a la general va ser decisiva per no estar entre el 7 primers.



A la segona crono el Pol millora temps, fent el 9è millor temps. El Sergi i el Jordi fan unes bones passades per la crono, i no cometen errades. I al tram, encara que el Pol millora, no agafa ritme bo i tornem a perdre temps.



A la darrera crono el Pol ho fa millor que a les anteriors, i baixa temps per situar-se 8è. El Sergi torna a fer una molt bona cursa (un altre cop 4art), i el Jordi troba un doblat al que no és capaç d'avançar, perdent molt de temps.



A la general el Pol acaba 11è, penalitzat pels temps dels trams. Està clar que haurem de millorar aquesta disciplina si volem estar mes amunt de la classificació.



De la resta del equip, 12è el Sergi i 13è el Jordi Braqué.



En aquesta prova s'estrenava un noi, el Pol Casals, del que en conec el seu pare per temes professionals. Era la seva primera incursió al mon de la competició, i ho va fer molt be. Per manca d'experiència va ser penalitzat amb 1 minut en avançar-se al control horari (tots hi hem passat). Potser a la crono li va pesar l'inexperiencia i la dificultat del terreny, però al tram es va defensar molt be, i va quedar sols a 8 segons del Pol. Esperem veure´l en properes ocasions, i ja us anirem explicant com li va.



A la categoria Aleví, victòria pel Nil Pons, amb una dura lluita amb el Dani Tell i l'Angel Perales. El Dani ens va sorprendre (al menys a mi) amb unes molt bones marques tant a la crono com en el tram, fins que va caure a la darrera passada per la crono per la prsència de pilots mes lents, perdent tota possibilitat de podi. L'Angel per la seva part es va tornar a destacar com un bon pilot d'enduro, corrent al mateix segon que el Nil a la darrera passada. Per últim destacar el Kiku (per mi el gran candidat al títol), tercer a la general final d'Avinyo, ja que li va costar agafar el ritme de cursa del Nil, potser per manca d'acoplament a les noves rodes grosses de la seva KTM. De tota manera el Nil ja sap que el Kiku serà el rival a batre, i no li ha de treure l'ull de sobre sino vol veure perillar les seves opcions al Campionat. Felicitats Nil!!!!
Be amics, això es tot en quant al Enduret. I ara que ho preparàvem tot pel proper cap de setmana al Enduret de Reus, va ....i l'anulen. Poter serà millor,... ja que ens cal entrenar Motocross, i anirem a Rufea a rodar amb el Xavi Crespi (un amic del pare del Pol), per afinar una mica les sortides i el pas per corva. Segur que ens acompanyaran els amics Robert, Ruiz, Martin i Braqué, i gaudirem d'un gran dia de motocross en la seva companyia.

Ah, per cert, les fotos del enduret han estat cedides per la reportera del equip ITCA, la Lidia Fontanet. Moltes gràcies.
Fins aviat;

Pol i Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

va ser un bon dia ehhh? molt de sol i bona jornada de motos, llastima que en la classificació no es reflexi el bon treball d'aquell dia.
xulo el trenet que varem fer el mc porqueres 11-12-13
un petó molt fort
ah prometo millors fotos a la propera
val?
la roberta.