dimarts, 18 d’agost del 2009

Cap de setmana a Ca la Bet: 2º part

Bona i calurosa nit d'estiu;

Tal com veniem dient en l'entrada anterior, aquest cap de setmana l'hem passat a Ca la Bet, en companyia dels amics del Team ITCA. L'objectiu era divertir-nos de valent, i alhora entrenar una mica en el circuit de motocross anexe a la casa rural.

Cal dir que l'objectiu de la trobada ha estat superat amb escreix, i ho hem passat molt be, tot i la forta calor que ha fet aquests dies i que ens complicava una mica el tema de dormir. Durant el dia, en les hores de mes calor, els nois s'han pogut refrescar i jugar força a la piscina, que es trovaba en perfectes condicions de neteja i temperatura. Hem deixat els entrenaments per les hores de menor insol.lació.

Divendres els pilots ja van entrenar una mica, tot i que no va ser fins dissabte que s'hi varen posar a fons. El Pol va haver d'usar la KTM amb rodes petites, ja que la Yamaha va patir problemes de carburació que no van poder ser solucionats a temps pel Marc de PITLANE.


Aviat, pero, va començar a trobar-s'hi a gust. Hi havia dues zones al circuit de certa complicació: un doble força llarg que calia prendre-se'l seriosament per no fer-s'hi mal, i una zona de sorra fina (com de platja), dissenyada pel Quim (pare) per posar-los en certes dificultats i entrenar aquest tipus de terreny.



També va preparar-se una valla de sortida, on els nois podien entrenar aquest aspecte tant fonamental alhora de disputar una cursa.




Els nois ho varen passar molt be, i es van exhibir en algun salt amb precioses volades i plegades.





Per la tarda, com ja deiem, vam anar a La Bisbal a veure l'Enduro Extreme. Un cop acabat vam dirigir-nos cap a Banyoles on els nois farien una exhibició de pilotatge dintre el Motroshow de la citada població. Ens va acompanyar la tieta del Pol, la Berta, que no va sortir a rodar tot i que se li veien certes ganes de fer-ho.


Cap a les onze van sortir a rodar els Quads, on hi destacava per sobre els altres en Guillem Ullastres. El pilot de tantsols 13 anys és ja Campió d'Espanya, i no dubtem que aviat en sentirem a parlar a nivell internacional. En Pol hi te amistat, i sovint es comuniquen per parlar de circuits i temes del motor.



Els pilots de MX van rodar durant 10 minuts, sobreun circuit mixte Terra-Asfalt. Hi havia una gran messeta central molt maca, on els mes atrevits volàven agafant molta alçada i allargada, per fer gaudir el nombrós públic congregat (estava a tope).



Malhauradament la nit va acabar malament per la moto del Pol. I és que per motius que desconeixem la moto va perdre tot el líquid refrigerant, i es va escalfar tant el motor que va enganxar-se el pistó, fent caure al Pol. Aviat varem veure que el problema mecànic era considerable, i el Pol va haver d'abandonar abans d'hora.




Ja el diumenge, sense moto pel motiu explicat, el Pol tenia moltes ganes de rodar, i el Marc Robert li va deixar la Suzuki RM85 per fer unes voltes. S'hi va adaptar molt i molt be, i en paraules del propi pilot: "es la millor moto que mai he conduit"...i ara que hem de fer?????



...doncs segurament res de res, ja que estem acabant de preparar una Yamaha YZ85 molt equilibrada, que segur farà les delicies del Pol quan estigui a punt. Alhora aprofitant que el Martí tenia una YZ85 en venda, hem adquirit una segona unitat que ens servirà per fer probes, i per fer-la servir als entrenaments sense castigar tant com ara la de "carreres".

Be, i així va acabar la setmana. Cap a darrera hora de diumenge vam tornar cap a casa, i dilluns ja teniem la KTM desmuntada, i les peçes trencades (moltes) demandes al taller.

I aquesta setmana... te lloc la Cursa Americana de Torroella de Montgri. No hi assistirem ja que ens desplaçarem el dijous cap a la població francesa de Frontignan (a 2 hores de Figueres), on el diumenge es disputa la darrera cursa del Minivert 2009. El Minivert es el Campionat Francès de Motocross en les seves categories 65, 85 juvenils i 85 cadets. Hi corre en Theo Ramos amb qui ja estem en contacte des de fa uns dies i tot i que no te opció en el campionat d'enguany, segur que ens farà gaudir el seu espectacular estil de pilotatge.

Com no, farem un extens reportatge de la cursa, on esperem veure, apart del millor motocross, com organitzen els veïns aquest tipus de curses: circuits, horaris, sortides, mànigues, etc...


Com us podeu imaginar, diumenge ja en tindreu noticies...

Bona setmana a tots...i no abuseu dels AA que després venen els refredats!!!

Pol i Roger