dilluns, 28 de setembre del 2009

Enduret del Francoli


Bona nit;

Aquest diumenge es va disputar a la població de l'Espluga de Francolí una nova prova del Campionat de Catalunya d'Enduret. Amb aquesta son ja 5 les proves disputades enguany, tot i que pel Pol va estar tant sols la segona. I es que ja ho hem comentat algun altre cop, al noi li agraden mes les proves de Motocross que aquesta especialitat. De tota manera, inesperadament per mi, el Pol va demanar anar a córrer aquesta cursa, i així va ser.

Així doncs, poc mes tard de les 8 del matí ja erem a l'Espluga per preparar-nos per córrer la cursa. Allà ens vam trobar amb els amics Robert, Pons, Tell,...tots ells bons amics i excelents pilots.

Aquesta prova es caracteritza (entre altres coses) per la gran quantitat de pols que hi ha present en el Rally, i que complica molt la visibilitat dels acompanyants. De tota manera s'ha d'agraïr a l'organització que aquest cop fessin alguna part del recorregut en zones boscoses, mes tècniques i divertides que les habituals pistes plenes de pedres i sorra.

A la primera passada pel tram em vaig despistar, i vaig perdre al Pol. Aquest fet em va obligar a donar 1/2 volta mes que la resta de particicpants tot buscant-lo, i no el vaig trobar fins ben acabada la primera volta. Aquest fet em va provocar força cansament que no vaig poder recuperar la resta del dia (i encara arrossego avui).

A la primera passada per la Crono el Pol marca un temps bo, a 2 segons del Sergi Robert, a qui haviem pres de referència pels seus exscelents resultats darrerament. Tot apuntava que teniem possibilitats per recuperar, cosa que no va ser possible finalment per les causes que ara explicaré.

I es que al tram el Pol va tindre problemes en un pujador senzill, però amb molta sorra, quedant enganxat i perdent un temps meravellós.

La resta de rivals marcàven bons temps, que ens distanciàven ja molt (massa) dels llocs capdavanters.

A la segona passada per la Crono aconsegueix millorar el temps, però encara queda lluny de la resta de pilots, que fan una rebaixa superior dels seus registres. No va cometre errades importants, però li va costar enllaçar les corves, i no es va trobar mai a gust sobre el traçat sinuós que havia marcat l'organització.

I arriva la darrera passada cronometrada, al Tram. I surt com un tiro, fent una conducció mes pròpia d'ell, i millorant de ben segur la primera passada. Però en el pujador (anterior) es troba 2 pilots caiguts, que l'obliguen a parar, i cau. L'amic Albert Bordoy ajuda ràpidament al Pol, però no aconseguieix que perdi un altre temps valuós que el deixa a la 10ena posició final.

Per davant, gran cursa del Marc Sans, seguit del Xavi Ferrer i el Josep Garcia. Del nostre Team, el Sergi Robert en un estat de forma excepcional fa un excelent 6è lloc. Darrera d'ell el Miquel Pujol, el Jordi Serena i la Mireia Badia, tot just davant del Pol.
Llàstima que no ens va acompanyar aquest cop el Jordi Braqué, amb qui ho hauriem passat molt be de ben segur. A la propera no hi faltaran.

A la categoria Aleví lluita aferrissada entre els dos grans dominadors de l'especialitat: el Nil Pons i l'Enric Francisco. Aquest darrer va caure a la sortida de la darrera passada pel tram, fent que va poder captar el Marc Robert, improvitzat fotògraf a qui agraeixo el seu treball.


Tot i no perdre massa temps, potser la caiguda va ser decisiva perquè el Nil Pons s'emportés la victòria final: Felicitats Nil!!!!!

Per darrera d'aquests dos, el crossero Angel Perales a qui no se li dona gens malament aquesta especialitat aconsegueix la tercera plaça tot i ser un especialista en Circuit.

Be, i això és tot. Vull aAgraïr l'amabilitat del Jaume Gomà en fer-me arribar les fotos (necessàries) pel Blog, i a la familia Tell per l'hospitalitat que ens varen mostrar un cop acabada la cursa. MOLTES GRACIES A TOTS!!

I aquest cap de setmana tornem a la "guerra" que mes ens agrada: el MOTOCROSS DE PONTS. Cursa xula en circuit xulo, que mes podem demanar? Al menys a nosaltres ens agrada força. Si el temps es comporta, passarem un gran dia de Motocross. Hi pujarem dissabte per fer "ambiente". Segurament ens hi veurem tots novament. No hi faltarà ningú, de ben segur. Serà una cursa dura, doncs no es separen Juvenils i Cadets, però anirà be per probar la Yamaha, que espero que estigui ja a punt.

Bona setmana;

Roger