dimarts, 3 de maig del 2011

Entrenaments cronometrats a Rufea

Bon dia;

El passat cap de setmana varem anar a entrenar una mica al Circuit de Rufea (Lleida). Durant la setmana vam veure que en aquest divertit circuit hi tindrien lloc durant el cap de setmana tandes cronometrades d'entrenaments de MX, reservant el dissabte per les categories petites (50-65-85) i el diumenge pels mes grans (MX1-MX2-125).
Ben d'hora marxàvem cap a LLeida, tot i que el Pol havia "sortit" de festa la nit anterior amb motiu de la Festa Major de Cabrils. De tota manera la il.lusió per poder entrenar amb els seus rivals-amics va poder mes que la son, i despres de 2 horetes de llarg viatge ja erem al magnífic traçat que el MC Segre te a LLeida.

Allà vam coincidir amb una vintena de pilots de MX85. Molt de nivell que garantía un dia divertit, una bona presa de referències, i gracies al solet que hi feia, un dia molt agradable en tots es sentits.

El traçat com sempre PERFECTE....planxat, amb terra tova (com agrada a tots els pilots), i al punt d'humitat (el MC Segre son 'unics alhora de preparar circuits). Hi havia una sèrie de canvis menors, destinats a fer encara mes divertit el circuit, i a mirar de baixar-ne potser la velocitat, fent-lo una mica més tècnic: uns dubbies nous (suaus, no com els d'Olvan), un parell de salts  després o abans de corva (per reduir velocitat), i modificacions als existents (suavitzats al meu entendre).
Reapareixia l'Oriol Oliva després de la seva caiguda i lesió al Campionat d'Espanya disputat a Albaida feia 15 dies. El seu ritme no va poder ser l'habitual per raons obvies, pero va rodar fi, i va anar agafant el to amb el pas de les tandes. Aquest cop no va poder fer-nos gaudir de les seves habituals plegades, i aquest tema va quedar en mans d'un altre cadet, el Dorian Martínez que estava molt ràpid i espectacular tot el dia. Ull amb el Dorian que ha millorat moltíssim.

El pilot més ràpid va ser com no en Nil Pons. Va rodar sempre d'un a tres segons mes ràpid que el segon, cosa que el reafirma com a clar candidat a la victòria final a la cursa de mitjans de Maig en aquest circuit. El Nil està prou fi com per anar ràpid en condicions de sec (com aquest cap de setmana) o de fang i plija (com la setmana anterior al Festival Kids)
També destacava l'Oriol Casas. Darrerament coincidim sovint, i estem veient lo molt be que porta la Suzuki aquest jove pilot. Te una gran confiança sobre la moto, i el seu menut volum li permet moure's sobre ella amb soltura, aconseguint equilibrar pesos i ser molt efectiu en el pas per corva. Ens agrada molt com pilota!
A mitja tanda el Pol va caure al punxar la roda (es veu en el video). Els amics Jordi Oliver i Albert Pons ens van ajudar molt (de fet ho van fer ells amb la meva ajuda) per arreglar la punxada i permetre al Pol disputar la darrera màniga d'entrenaments.

La Suzuki va tornar a tindre unes petites fallades, degut sembla ser a problemes de carburació que estem intentant resoldre. Aquí també ens va ajudar l'Albert, tot i que no varem detectar el problema i encara hi haurem de treballar.

A les darreres tandes els pilots anàven ja tots com un tiro. El Kiku, amb segurament el millor estil de conducció de tot els pilots, correria l'enduret AMVT al dia seguent amb una magnífica 3º posició. Felicitats Enric.


El Roger amb aquella soltura (molt similar a la de l'Oriol) marcava millor tmps que el Pol, i el veiem molt fi tot el dia. Necessita una cursa "tranquila" per demostrar que pot estar davant lluitant pels llocs de podi. Les sortides ja les fa perfectes!!!

I el Jordi Sala, que sense fer soroll feia també molt bons temps (darrerament treu molt bons temps als entrenaments inclus del nacional)....si aconsegueix mantenir aquests temps en cursa apretarà de valent com deiem abans amb el Roger.

El Simeo va estar allà, com sempre, sense fer soroll però amb els de davant. Diumenge a l'Enduret s'imposaria amb claredat, per davant de l'Albert Girona i del Kiku. Amb el Kiku son els pilots mes polivalents del campionat, i mantenen el seu nivell en mabdues competicions, cosa que diu molt del seu nivell.

Molt be Sime!!!

El Pol va rodar molt be, marcant al final el 9è millor registre. Pot anar molt mes ràpid, i els problemes de la moto el mermen una mica. Ens anima veure que s'ho passa be, que disfruta sobre la moto, i això es el mes important. Va dedicar-se a gaudir sense obsessions de cap tipus ni pressions per rebaixar temps, buscant noves traçades, observant les dels seus rivals, i alhora millrant el control de la moto en els salts que li agrada molt i cada dia ho fa millor: Es important en la mesura que aixo li dona confiança, i li permet rectificar errades que després en cursa poden ser molt importants.


Cap a les 2 vam plegar,...la vam fer petar amb els amics del Paddock (com ens agrada xerrar), i marxàrem cap a casa novament, amb 2 horetes mes de viatge, en els que el pilot va caure rendit i va dormir-ne la major part. A la tarda, però, tornava de festa, i a la nit una altra vegada a la "disco"....qui tingués 13 anys!!!!

Aquest cap de setmana tornarem a la càrrega...on? qui sap! hem de probar coses, per veure si els amics del DRINKINGASS ens ajudena  resoldre els problemes de carburació de la Xuxu.

Bona setmana a tutti, i a entrenar de valent que comença el ball en 2 setmanes!!!

Roger