dimarts, 9 de desembre del 2008

Enduret de Solsona















Hola!

Com ja avançaba en l'entrada anterior, avui explicaré com va anar l'enduret de Solsona.

Per començar cal dir que aquesta era la darrera prova d'un total d'11, del llarg Campionat de Catalunya d'Endurets, i ens jugàvem el 4art lloc amb l'Angel Perales, un cop vàrem renunciar a lluitar pel 3er lloc amb el Miquel Pujol en coincidir el passat enduret de les Gunyoles amb el Motocross de Castelloli de fa unes setmanes.

Aquesta prova va ser organitzada per la gent del Motoclub de Solsona, que varen disenyar el millor recorregut de tot el campionat, tant pel que respecta a trams cronometrats, com pel que fa al rally. Les condicions del terreny, i els magnífics boscos de la zona, fan que aquesta sigui una terra privilegiada per la gent del Enduro. No és casualitat que els pilots de casa, el Miquel Pujol i en Ramón Mascaró, siguin uns excepcionals endureros...dels millors.

El recorregut del enduret es feia per un seguit de boscos, corriols estrets, rierols, i cingles de gran bellesa. Apart s´havien de passar 3 zones trialeres de pujada, i un parell de baixada. Les primeres van ser especialment complicades per la presència de fang i pedres relliscoses, que van crear aglomeracions de motoristes, de certa importància.

La crono era molt maca i tècnica: combinava zones ràpides amb passos difícils. Especialment complicada es va tornar la corva de la part baixa (amb moltíssim fang) i la posterior pujadeta, que es va anar espatllant per la presència de fang, que la feia difícil de pujar, i on va haver moltes caigudes de pares i nens (jo vaig haver de recular un cop:FOTO)
La primera crono estava molt relliscosa, fet que va provocar la primera caiguda del Pol (l'amic Jaume Goma de Cat-motoR en va fer una molt bona foto). Va aconseguir aixecar-se però va perdre força temps. No començàvem be, però l'enduret era llarg.

Un cop en el rally varem trobar un gran embús a la primera trialera (clàssiques, nens, i algun pare...), cosa que va fer que els pares haguéssim de pujar les motos dels nens, i que en alguns cassos (com el Pol) els nens marxéssin sols. Un cop passada la trialera amb la meva moto, els pares haviem de fer un gran esforç per atrapar el nen, cosa que em va posar un xic nerviós.

A la segona passada pel tram, nova caiguda, segurament degut al cansament acumulat en la segona volta al rally que va ser molt dura. Massa cues, i trialeres encara mes complicades que a la primera passada per la presència de mes fang. El vaig haver d'ajudar de valent i em va esgotar molt.

I arrivem a la part final: tercera passada per la crono, i el Pol va molt be. Però de sobte el pilot que anava davant seu va tindre problemes pel fang a la corva de baix, i quan es va reincorporar a la cursa ho va fer just davant del Pol. En aquell moment el Pol el va intentar avançar, però l'Angel no va cedir i tot i lluitar per avançar-lo, no va ser possible i li va tancar les portes per la qual cosa va haver d'anar darrera seu la resta de la crono. Mala sort, son coses de l'Enduro!!

La darrera volta al Rally la varem fer amb l'amic Braqué, i ho varem passar molt be. Sense problemes a les trialeres, va arribar millor a la darrera passada pel tram, on va rodar be, però sempre conservant.

I finalment arrivem al parc tancat a deixar les motos,... i comença el SHOW....
Els senyors de la FCM decideixen que tant la moto del Pol, com la del Jordi Braqué i el Jordi Sala han d'esser obertes per verificar-ne la cilindrada (per si ens quedaven forçes). Els motius pels que varen decidir que fóssim nosaltres?? ...els podem suposar. El cas és que ja ens veus als tres obrint culates. I sort de les eines del Jordi Braqué, i els consells indispensables del amic Simeó Ubach pare, que sense ells a lo millor encara hi seriem.
La FOTO ha estat realitzada i cedida (o millor dit..robada) per l'amic Enric Francisco (pare) que ens va acompanyar en tot moment donant soport moral (que no físic): de tota manera també ajuda...GRACIES KIKU!!!

I després verificació, comprobació (que la fan 40 vegades, no se ben be perquè, però posen molt nerviós) i apa!... a tancar, i cap a casa. S´ha acabat el Show.

I per acabar-ho d'adobar les classificacions finals que surten en ple muntatge:
1er l'Enric, 2on el Miquel Pujol, 3er el Jordi Sala, 4art el Nil Pons (que sino arriva a trobar embús a la darrera passada per la crono l'arma) i 5è el Pol, que hi farem....i coses de la vida, l'Angel Perales acabarà davant del Pol a la classificació general per un sol punt de diferència....i ens han faltat 6 segons per aconseguir el 4art lloc.

S'acaba la temporada i volem felicitar al Miquel Pujol per l'excepcional segona part del Campionat que ha fet, i per la pressió a la que ha sotmès al Enric en aquestes darreres curses, que han donat emoció fins al final. Llàstima errades del Pol a l'Espluga de Francolí, o la trencadissa de Castellolí, o la penalització injusta dels jutges de cursa al enduret de Valls de Torroella,..que potser ens haurien permès estar en el grup dels que lluiten per les posicions d´honor..però així son les curses, i així ens agraden.
Un cop a casa, l'endemà, amb unes agulletes dignes de la major pallissa possible,...on moure fins i tot les parpelles em fa mal,...estem contents de la cursa de diumenge, i felicitem la gent de Solsona pel magnífic i inoblidable dia d'enduro que ens han fet passar: FELICITATS!!!

I avui dimarts només em fa mal l'esquena, els braços, i una cama...anem be...potser divendres estaré en forma i podrem tornar a començar...gassssss.

Per cert, LES FOTOS QUE POSO EN AQUEST BLOG HAN ESTAT REALITZADES PEL JAUME GOMA, i he de reconèixer que les fa molt millor que jo, i son ESPECTACULARS. Podeu trobar les vostres a Cat-motoR. Valen la pena, no?

Bona nit.

Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

AIXO D'ESTAR TANT FET POLS ES FALTA D'ENTRENO. NOMES HAS DE PENSAR QUE HA SIGUT UN ENTRENO PER LA TEMPORADA QUE BE, DIUEN QUE TOTS SERAN COM AQUEST... JA US HO TROBAREU.

Anònim ha dit...

ei,,us merexeu esta devant de tot per la vostra constancia i el vostre bon fe.
te seguin fa molt temps per el blog,i com que el nostre petit de casa(4 anys)esta començan sou un bon espill per mirarnos de com es fan les coses i com disfruteu.
ROGER I POL quant tingueu un rato mireu el blog del petit i avore que trobeu,www.iker11.blogspot.com
gracies i seguiu aixi