dilluns, 8 de desembre del 2008

Intens Cap de setmana: resistencia i enduret













Hola!

Ja som a casa després d'un intens cap de setmana, desde el punt de vista motorista. L'acumulació de curses aquest mes ha estat inusual, i ha fet que tant dissabte com ahir diumenge haguéssim de matinar per disputar dues curses prou diferents.

Avui explicare com va anar la I Resistència de Figueres, organitzada per la Penya Motorista, i demà faré el mateix amb l'Enduret de Solsona, darrera prova del Campionat de Catalunya de l'especialitat.

Així doncs, dissabte a les 7 ja erem de camí cap a Figueres, i concretament al Circuit dels Arcs, que tant agrada al Pol. Allà ens hi esperaven els amics Robert, per fer aquesta cursa de parelles, amb el Marc.

El circuit tenia dues parts molt diferents: per un costat hi havia el circuit de MX, però li havien tret molts salts, i per l'altra hi havia una crono d'enduro en un camp tou, molt revirada, i exigent.
Als entrenaments el nostre equip va fer el 3er millor temps, darrera la parella Nil Pons-Marc Hernàndez, i Arnau Sànchez-Joan David Rosell.

Els amics Braqué formàven Tandem amb els dos germans (el Jordi i l'Oriol) amb 65 cc i 85 cc respectivament.
La sortida, tipus "Le Mans", la va fer el Pol, i la veritat és que ho va fer molt ve fins a la primera corva on va quedar enganxat en unes pedres, i va quedar relegat a la darrera posició. Però la cursa era llarga (90 min), i poc a poc va anar remuntant. Va caure un parell de cops mes, però va mantindre un ritme, que sense ser el mes ràpid, era molt regular, i es podia aprofitar de les errades dels rivals per anar avançant.

L'equip líder a la sortida, amb l'Arnau al capdavant, perdia posicions per una caiguda.

Després de 20 minuts va sortir el Marc Robert, molt ràpid però també un xic neviós. Va caure a la zona del enduro un parell de cops, però portava un ritme molt bo i regular (rodava uns segons més ràpid que el Pol), i va anar recuperant posicions apropant-se als de davant. Llàstima perquè li esgarrapava segons en Bernat Cortés, però no va ser possible degut a les caigudes.

Mala sort per l'equip Enric Navarra-Angel Perales, que es quedaven sense embrague a la part mes allunyada del paddock, i perdien volta.

Es van anar succeïnt els canvis sense mes variació, i al darrer relleu el Pol perdia la palanca per engegar i quedava trabada la maneta del embrague, fent 3 voltes sense poder usar-lo mes. Va ser doblat pel Nil Pons, però va poder acabar en 3era posició final.

La classificació final del Podi: Nil-Marc, seguits del Enric-Bernat i tercers el Pol i el Marc.

A la categoria 85cc, que corrien junts, gran paper del Quim Ruiz que feia parella amb l'Artur Navarra, i acavaben en una molt bona 3era posició. Guanyadors de la categoria el Lluis Riera i l'Albert Arjonilla. Darrera seu el Nil Bussot i Lluis Carstens.

Molt bon dia de curses, bona temperatura, gran organització de la Penya Motorista (puntualitat britànica), i molta feina en recollir nens, correr amunt i avall, i fer les fotos que poso en el blog (vaig acabar reventat).
Després recollir, dinar amb els amics, i cap a casa, per carregar motos i cap a Solsona a dormir, per evitar una nova matinada. Demà faré la crònica del Enduret, que ja avanço va ser espectacular, però m'ha deixat amb agulletes fins al DNI.

Bona diada de la Immaculada....

Roger