diumenge, 5 de juliol del 2009

Motocross d'Olvan (Cursa Reguers)

VIDEO Figueres: http://www.youtube.com/watch?v=pIPNsNJB9q4

VIDEO Olvan: http://www.youtube.com/watch?v=PFq_cciuNxo

Bona Tarda;

Ja tornem a ser aquí, a casa, deprés de viure una nova cursa del Campionat de Cataluya de Motocross, i ja en van 7 (de 8). Aquesta època del any presenta una gran acumulació de curses, i després de la de avui les coses queden força definides de cara a la darrera proba que s'ha de disputar al mes de Novembre a Amposta.

Així les coses, a les 8 del matí ja erem a Olvan per participar a la cursa, que degut a problemes logístics hem hagut de disputar amb la KTM 85SX. Als entrenaments el Pol ha sortit a probar amb les rodes petites, però els mals temps que n'ha tret ens ha fet demanar un joc de rodes grosses al amic Jordi Braqué per disputar les mànigues.

Avui hi havia mes pilots del Team ITCA: Apart del Quim i el Pol, ens han acompanyat el Sergi Robert i el Jordi Braqué.




Hi havia alguns aspectes que cal destacar: el retorn del Josep Garcia Montaña, poc mes d'un mes desde que es va trencar la clavicula, precisament en la cursa disputada en aquest circuit. Molt valor per aquest jove pilot, que s'ha vist recompensat al final amb la victòria. Ha rodat amb el seu estil espectacular tan característic i ha donat emoció a la cursa.

Per una altra banda voldria destacar la fortalesa física i mental de la Mireia Badia: un 10 en tots els aspectes. Cal que reconeguem l'esforç d'aquesta noia que per circunstàncies de cursa, ha competit en la categoria Fèmines i MX 85, tot seguit una de l'altra. Per fer-nos una idea, en cada màniga acabava corrent 35 minuts, de motocross (ull). Avui s'ha merescut la nostra admiració i respecte. Molt Be Mireia!!!.

També varem poder veure al amic virtual (no ens coneixem en persona) Oriol Pey. Amb el tràfeg de la cursa no el varem poder saludar personalment, però si varem poder veure com rodava, i no ho feia gens malament. Esperem poder saludar-te en persona a la propera ocasió que pujem a Olvan, o si tánimes a vindre a Amposta (val la pena tot i estar una mica lluny)


Com deia els entrenaments han estat de pena per al Pol, i per aquest motiu hem tornat a quedar desplaçats de la graella de sortida a la part exterior. A la Primera màniga destaca la sortida del Sergi, que ho ha fet en primera posició, tot i que aviat ha estat avançat pels pilots cadets mes ràpids. De tota manera ha aguantat la posició, i el Pol que li anava al darrera no ha pogut atrapar-lo. Així ha anat essent avançat per rivals, degut a la impossibilitat de veure res per les ulleres, totalment impregnades de fang (ja tenim problemes repetitius - ens va passar a Salomo).




En la lluita també hi havia el Simeó Ubach, que ha imposat el seu pilotatge i ha avançat als dos pilots del ITCA.





Victòria incontestable pel Lluis Riera, que ha avançat l'Aleix Dorca al salt doble de meta. Excel.lent cursa del Lluis, que ja ens te acostumats a un domini aclaparador que imposa a les darreres mànigues disputades, i que ens deleita finalment amb alguns salts espectaculars quan s'allibera de la pressió dels rivals.

A la categoria Juvenil victòria parcial pel Quim, que merçès a una gran sortida i a una cursa molt intel.ligent ( dirigida desde la banda pel seu atent pare) ha aguantat les escomeses finals d'un recuperat Josep Antoni Garcia.

A la segona màniga el Pol ha sortit a ritme dels millors, passant en les primeres posicions al pas per la primera corva.



I llavors ha començat la lluita amb pilots clarament més ràpids (al menys avui): en Ferran Arnau, el Marc Sans, el Simeo Ubach i el Dorian Martínez.



Comentava el Pol que ha tingut manca de potència en algun moment, i la veritat és que la Yamaha te aquella punta de velocitat que avui li ha mancat al final.
Lamentar la caigua del Quim Ruiz, quan anava 2on de la categoria Juvenil per darrera el Xavi Ferrer. De tota manera quan s'ha aconseguit aixecar, l'hem animat a seguir tot i els problemes mecànics que tenia la moto, i ha aconseguit acabar la màniga, i fent 4a posició final de la general.



El Sergi Robert s'ha matingut en un grup de pilots mes lents que ell degut a una mala sortida que l'han enderrerit massa, pero ha aconseguit acabar la cursa sense problemes ni caigudes i ens n'alegrem molt, ja que li donarà confiança en el seu pilotatge. El Jordi Braqué no s'ha adaptat massa be al circuit d'Olvan, i aquest fet l'ha enderrerit massa a la classificació final. Ha pilotat molt be, sobretot en les sortides, pero encara li costa mantenir el ritme dels de davant, encadenar els salts, i caldrà treballar aquest aspecte per recuperar la confiança perduda a la forta caiguda de Ponts.

També hem comptat amb la companyia de l'Eric Escola i el Paco, amb la seva habitual simpatia i bon humor. Encara hauran de treballar també una mica la confiança del pilot per millorar els resultats de cara al futur. Aquest estiu serà un bon moment per entrenar, i esperem fer-ho plegats.

A la classificació final de Cadets: 1º Lluis Riera (li falta poc per procalamr-se campio de Catalunya), 2º Nil Bussot i 3er l'Aleix Dorca.
A la categoria Juvenil: 1º Josep Garcia (flamant integrant del Team Cat Racing pel Masterkids 2009), 2º el Xavi Ferrer (que sense fer soroll, darrerament sempre el veiem al podi, i ens n'alegrem perquè es un bon noi i millor pilot) i 3er l'Oriol Oliva, que ha mantingut un pique molt interessant a la segona màniga amb el Jon Idiaquez, fins que aquest segon ha punxat.

El Pol 9è a la general: li hem esgarrapat 3 puntets al Oriol Casas, i ens en ha esgarrapat uns quants el Simeó. A la darrera cursa ens jugarem els llocs 5-6 i 7 de la classificació final.

Be, això ha estat tot per avui. he penjat els videos de Figueres (La Berta m'ho ha demanat amb insitència) i un breu de la cursa d'avui. Desitjo que us agradin, i espero els vostres comentaris/crítiques (seran tots ells ben rebuts).

Dimarts marxem cap a Bèlgica a disputar-hi el Mastekids 2009 dintre el Team CAT-Racing. Avui es han donat les samarretes, que han quedat super-xules. Agraeixo la gestió desinteressada del Jordi Braqué i de la firma CLICE en aquest tema. MOLTES GRACIES CRACKS!!!

Fins la propera setmana. Petons i gassssssssssssssssss.....fins que s'acabi la benzina.

Pol i Roger

3 comentaris:

oriol ha dit...

HOLA POL SOC L' ORIOL PEY UN DIA ET BAIC ENVIAR UN MISATYGE DIEN TOT AIXO DEL MEU BLOC I ET BUI DIR QUE AS FET MOL VONA CARRERA I IO TANBE E COREGUT PORTAVA EL 44 I QUE ET VOLIA FELICITAR PER LA CARERA PERO IO ENCARA QUE AGUES FET LA MEVA PRIMERA CARERA A LES DOS MANIGAS E FET EL 29E IA ENS VEUREN GAS.

Anònim ha dit...

krek ke ens vam veure i em vas saluda pro kom ke no savia ki erets no faig di res per no espifiarla

bbueno ja ens anirem vellent....

adeu...pool4 i graciés-..

oriol ha dit...

pot ser k aket o laltra diumenge anem a fonollosa pero ueno ia ens vaurem.