diumenge, 18 d’octubre del 2009

Trofeo Nacional Alevin - Olvan

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=pzk9Dd0RPU4

Bona nit; avui hem anat a Olvan a veure Motocross!!!!! i del bo!!!! .....i és que allà s'hi disputava la darrera prova del Trofeo Nacional Alevin, fórmula que es va inventar la RFME com alternativa al que seria el Campeonato de España de Motocross Alevin. L'any passat el Pol hi va prendre part, amb resultats força discrets. Aquest any son els pilots catalans els que han dominat el certàmen de cap a peus i ara explicarem com ha anat.

Així és com a les 9 del matí ja marxàvem cap Olvan, on ja tant sols arribar hem trobat una colla d'amics força nerviosos amb la lògica emoció del moment. Arrivaba a Olvan com a líder el Marc Hernàndez, seguit a 6 punts del Angel Perales i el Nil Pons. Seria un dia de curses interessants...i emocions fortes!!!

Als entrenaments hem pogut veure un Nil Pons molt ràpid, amb una conducció sense errades, que ha quedat demostrada en el crono. Darrera d'ell l'Angel Perales i el Marc Hernàndez (ordre invers al de la classificació general). Molt fort venia també el Ruben Fernàndez (Galicia), quedant ja just darrera d'aquest, el Kiku, el Roger Oliver, i fins a 36 pilots vinguts de tota la geografia espanyola.

A la primera màniga gran sortida (Holeshot) del Kiku, que ha aguantat en aquesta posició gran part de la cursa. Per darrera però apretaven primer el Roger Oliver, després el Ruben Fernàndez, i posteriorment el Nil que havia tingut feina per recuperar-se d'una no massa bona sortida.

Molt mala sort pel Roger Oliver, que anava 2on al primer pas per meta, però una inoportuna trencada de cadena, l'ha obligat a abandonar. De no ser així estem segurs que s'hauria mantingut davant, com així ha passat en la 2ona màniga.

Gran recuperació del Marc Hernàndez, que havent sortit malament, ha tingut feina per avançar al Jorge Prado (61), i no ha tingut temps per arribar a les posicios capdavanteres. A la fase final de la màniga se les ha tingut (en el bon sentit) amb l'Angel, al que ha pogut adelantar tot acabant la cursa.

A la segona màniga grandísima sortida del Roger Oliver que es posa al capdavant les primeres voltes i que ha mantingut una dura lluita amb el Nil Pons, fins que a mitjans de la cursa, el Nil l'ha avançat marxant en solitari cap a la victòria final.

Per darrera novament lluita entre l'Angel i el Marc Hernàndez, essent aquest segon el qui n'ha sortit vencedor. El Marc ha rodat a un excelent nivell tot el dia, i finalment ha pogut inclus avançar al Roger Oliver, per finalitzar segon en aquesta màniga.

Per darrera l'Angel s'hi ha instal.lat el Kiku, a qui la caiguda del Ruben Fernandez a la sortida , li permetia accedir al tercer grao del podi final, sense fer gaire cosa mes. I així s'ha mantingut. Potser ha rodat per sota del seu nivell acostumat, però cal dir que els de davant avui anàven com un tiro, i el Kiku no ha pogut atrapar-los un cop els ha deixat marxar massa. De tota manera felicitem al Kiku pel seu tercer lloc.

Excelent el pilotatge i resultat del Jorge Prado, noi galleg de tantsols 8 anys (fa 3er de primària), amic del Pol des de la cursa Masterkids, que per cert va guanyar.

El Jorge es un extraordinari pilot, que tot i la seva curta edat i anar amb la KTM amb rodes petites, es capaç de rodar a menys de 2 segons del Nil Pons, i això és anar molt ràpid. Hem estat força estona parlant amb ell i la seva familia, i ens han explicat que el Jorge disputarà el proper any el Campionat d'Europa de MX 65 cc. El seguirem i l'animarem, encara que sigui des de casa. BRAVO JORGE!!!

Altres amics del mon del motocross han tingut sort diversa: el Dani Tell no s'ha habituat a la 65 cc, i se li nota que li falta seguretat sobre aquesta petita montura. Està acabant la seva participació en aquesta categoria, i al igual que al Pol l'any passat, se li esta fent un pel llarga, i convé fer el canvi ja. Va prou fort amb la 85, i serà un dur rival el proper any.

El Gerard Gomez és tot el contrari. Acaba de començar a la categoria de 65, i ho fa super-be. A la primera màniga ha fet el 12, davant l'Arnau Sanchez (tots sabem lo ràpid que va), el Joel Miravall, i molts d'altres pilots de segon any. A la segona màniga el 14. I sense cometre errades, rodant segur, i sense fer patir als pares, ha acabat una inmillorable cursa inicial que deixa clar que el proper any caldrà tindre´l molt en compte.

L'Arnau ha tingut mala sort. Com el pol la setmana passada, ha trencat totes les motos que li han posat a les mans, i no ha pogut demostrar del que es capaç. Cal que passi ja a 85, perquè sinó el Juan Carlos acabarà fent algun disbarat....anims i a canviar.

I el Jordi Sala ha fet una discreta cursa, en terra de ningu les dues mànigues: ni tant ràpid com per empaitar als de davant, ni tampoc lent com per deixar-se atrapar pels de darrera. 9è i 10è, la feina feta. Bona cursa, .....però segurament hauria d'haver estat una mica mes amunt, ja que és un gran pilot i ho demostra quan te el dia.

I a la classificació final:

  1. Nil Pons
  2. Marc Hernandez
  3. Enric Francisco

I al trofeu Nacional Alevin, el Nil ha sumat els punts que li feien falta i s'ha proclamat CAMPIO D'ESPAÑA DE MOTOCROSS ALEVIN, cosa que ens ha fet molt feliços a tots, tot i que no tant com als pares (l'Albert i la Dolors), als avis (que no se'n perden una) i a la familia GICOM, encapçalada pel Miquel Ferrer: FELICITATS A TOTS !!!!!!!!!!!!!!!!!!

Avui també s'han disputat curses del Campionat d'España de MX Fèmines, MX PRO125 i una cursa de categoria OPEN no puntuable.

A la categoria fèmines, destacar la presència de la Carla Magallón i la Laia Manté com a pilots catalanes. Ambdues ho han fet de cine, ja que el nivell general de les pilots era molt alt, i rodàven algunes amb màquines de major cilindrada i potència. Felicitats Carla pel gran nivell de pilotatge que has desenvolupat tot el dia.

A la categoria MXPRO 125, grans curses del Gerard Garcia Guell, que ha estat el clar dominador d'aquesta categoria tot l'any. Crec que ho ha guanyat tot, a excepció de la primera màniga d'avui, en la que una caiguda a la sortida l'havia deixat darrer, havent de remuntar, i arribant 2on tot i una nova caiguda. A la segona màniga no ha caigut, i ha marxat aviat en solitari enduent-se la victòria final i el Campionat d'España: FELICITATS!!!!!


I per acabar a la categoria OPEN, grans curses de José Luis Martínez, que havent de fer remuntades, ha donat espectacle i color a la cursa.

Segona posició pel Campió d'España de MX2 Chistian Oliva, i tercer Josep Rosell. Mala sort pel Nil Arcarons, que ha hagut d'abandonar a la segona màniga, i ha perdut l'oportunitat de pujar al podi.

Be, i ja som a casa. Ens ho hem passat de conya!!! no hem patit per les nostres motos, ni per caigudes,...hem xerrat amb tots els amics vinguts de fora de Catalunya, als que per cert ha agradat molt el circuit d'olvan. Ens hem retrobat amb la familia Cros al complert, amb un Joanet ja recuperat de les greus lesions que va patir a Santa Coloma. I ara ens toca descansar, que de tant pujar i baixar per fer fotos i videos estem una mica fets pols.

El video estarà penjat ben aviat. Desitgem que us agradi. Agraïriem deixeu comentaris al respecte, i si poseu un correu electrònic us enviarem les fotos que tinguem de la cursa.

http://www.youtube.com/watch?v=pzk9Dd0RPU4

No voldria acabar el Blog sense un recordatori per l'amic Guillem Ullastres, que ahir va patir una forta caiguda als entrenaments lliures previs a la cursa del Campionat d'España de Quadcross, a Albaida. Pel que sabem, i és poc, està hospitalitzat a la zona, i el seu estat es reservat. Esperem de tot cor que es recuperi ben aviat, i aquest accident no li deixi cap rastre: ANIMS CAMPIO, PENSEM EN TU!!!!!

Bona nit i bona setmana a tots;

Pol i Roger

2 comentaris:

marc ha dit...

Roger, holeshot je je, Bé primer de tot dir-vos que en G.Ullastres evoluciona favorablement i pel que sembla demá mateix esperen el seu trasllat a la clinica de Banyoles.
D´altre banda felicitar a en Nil Pons i celebrar el triplet català en 65cc!!
i com no,també a en Gerard Garcia,
quin crack!

Ah! i crec que si mai et proposes fer la competència a la premsa escrita, que es preparin...

Salut per tot-hom!

Martí

Enric F ha dit...

Roger, els del Solo Moto, Motociclismo i companyia que vaigin plegan, aixo si que es inormacio rapida i puntual, felicitats al Nil que sens dubte ha estat el Campio i a tots els participants ja que va ser una cursa molt maca i sense incidents, Salut familia Prats i endavant amb la feina, ADEU.