dijous, 6 de gener del 2011

Entrenaments a Santa Coloma: estrena d'any


Bona nit;

Aquesta setmana estem una mica desbordats per les dates i els compromisos propis de les mateixes, i hem abandonat una mica el Blog. I la veritat és que han passat coses, no moltes però si algunes que cal comentar.

Així, el dia 2 de Gener varem quedar d'acord amb els amics Robert i Braqué per anar a fer uns entrenaments de Motocross al circuit de Santa Coloma. Ells ens ensenyarien les seves noves montures, totes elles de 125 cc. El Jordi i el Sergi s'han decantat per l'especialitat de l'Enduro, de la que son uns grans especialistes, i han adquirit la nova KTM 125 Six Days. Es molt i molt maca, amb el quadre de color taronja, i una preparació TOP que els permetrà disputar els campionat de Catalunya d'enguany sense fer mes inversió en la moto. Molt bona moto, i grandíssima compra.

Tant el Sergi (que ja l'havia estrenat) com el Jordi (que ho feia en aquell moment de forma seriosa) es van habituar rapidament a la nova cilindrada, i portàven la moto com si fes temps que hi rodessin sobre. Potser la gran potència de la moto els va passar factura i se´ls va notar certa cansanci a mesura que passava el dia.
El Marc, en canvi, ja porta alguns dies rodant amb la seva KTM SX125. Aquesta es una moto preciosa, de nou format, impactant, i que va de cine (la vaig poder probar). Es la moto de cross, però no te res a veure amb la d'Enduro tot i ser la mateixa marca. El Marc, mes alt que els altres nois, sembla ja dominar la moto amb molta facilitat, i tantsols amb una major muculatura que aconseguirà amb els anys, treurà ben aviat el suc a la bona moto que te. Aquest any donarà guerra tot i la seva curta edat.
També van vindre a entrenar altres amics: el Marc Hernàndez i el Jordi Sala, ambdós amb KTMSX85, el Nil Bussot i la Yamaha YZ125, el Gerard Garcia amb la KXF250 i el Nil Arcarons, gran animador de la jornada amb el seu pilotatge de gran nivell i espectacularitat.
Nil Bussot: plegada espectacular!!!
El Pol va entrenar amb la seva Suzuki RM85, i poc a poc es va anar entonant. Veniem de males experiències, a les darreres curses a Amposta i Lleida, i no sabiem com es trobaria novament sobre la moto després d'unes setmanes de descans. Ben aviat va començar a rodar ràpid, saltant amb decisió, plegant una mica la moto, i traçant les corves a bon ritme. Ens va agradar força el seu estil, tot i que no varem voler recollir registres de temps, ja que estem en pre-temporada.

Molt fort varem veure al Marc Hernàndez. Ha finalitzat la temporada 2010 a un altíssim nivell, dominant de cap a peus la darrera cursa amb el bo i millor dels pilots cadets sobre la pista. No sabem com estarà front els Nil Pons, Quim Ruiz o Simeo Ubach, però de ben segur és un candidat ferm a endur-se el Campionat de Catalunya (i Espanya?) de Motocross a la categoria Juvenil. Està molt fort, va molt segur, i porta una màquina molt ben preparada i potent com no n'haviem vist cap abans. Ull al Marc aquest any!!!!

També a un gran ritme el Jordi Sala va animar la festa, i va obligar al Pol a rodar mes ràpid. Està també molt fort, i seguint roda del Marc està pujant dia a dia el seu nivell.


Mes tard es va afegir al grup el David Boixeda, amb la seva flamant KTM SX350 replica Cairoli. La moto és maquíssima, i va preparada a tope, per no haver-hi de fer res mes. El David és un molt bon pilot, i aquest any disputarà el Campionat d'Espanya de Motocross MX1. El seguirem de ben aprop.

Mentre, els amics Marc, Sergi i Jordi seguien rodant, incrementant el ritme poc a poc, i agafant confiança en les noves motos.

A darrera hora el Pol va punxar la roda de la Xuxu, i el Sergi li va deixar probar la KTM EXC125 Six Days. La veritat és que la moto li queda grossa encara, i a les pujades el Pol comentava que la direcció "li ballava molt de davant" per la potència de la moto i la poca força del pilot. Als salts, però, se'l veia molt segur, i no semblava nota la moto que duia entre les cames.

A les 2 varem tornar cap a casa, després d'un gran dia d'entrenaments amb els nostres amics.


La propera cita per posar a punt la temporada 2011 tindria lloc els dies 4 i 5 de Gener, amb el Curset que fariem amb el Dani Hernàndez Mata, un grandíssim pilot lleidetà, ex-campioó de Catalunya. Allà coincidiriem amb els amics Guillem Navas, Eric Escola, Marc Hernàndez i Jordi Sala. Serien 2 dies d'entrenaments a Montgai i Bellpuig que explicaré mes endevant.
Bona entrada d'any a tots, i seguim posant-nos tots a punt, que la temporada serà dura. Fins aviat;
Roger