divendres, 31 de desembre del 2010

Barcelona World Race 2010

Bona tarda;

Aquest matí hem canviat el mon del motor, pel mon de la vela. I ho hem fet en motiu de la sortida a la cursa Barcelona World Race. ISS ha copatrocinat una embarcació, la GAES, i hem tingut l'oportunitat de poder assistir a la sortida d'aquesta prestigiosa cursa a bord d'un vaixell...


Aquesta es una cursa continua, que durant 3 mesos portarà a 13 embarcacions al voltant del mon sense fer cap escala. Son embarcacions de 2 tripulants o skippers, de varies nacionalitats, amb una dilatada experiència en aquest tipus d'aventures.

Ha estat una gran experiència. Ens hem reunit una gran quantitat de vaixells de tot tipus, i hem pogut veure una gran sortida, i una lluita ferotge els primers metres d'una cursa, que en farà uns 46.000 kms...

Les embarcacions, anomenades IMOCA, son molt espectaculars, i tenen els aparells tecnològics i materials mes avançats, que els permeten soportan les dures condicions en les que es trobaran els competidors als mars del sud, on sovintegen tempestes marines, i onades de molts metres d'alçada.

L'embarcació mes ràpida sobre el terreny, i mes moderna, es la HUGO BOSS. Es molt maca i tot i començar de les darreres, es possible que la veiem finalment al podi.


Hem dinat a bord del vaixell, fet fotos (com no), i ens ho hem passat molt be el darrer dia de l'any.

Els piques han estat constants avui, tot i que ben aviat es perdran els uns dels altres de vista, i no es veuran mes fins la fi de la cursa.

El GAES està tripulat per dues noies, l'Anna Cobella i la Dee Caffari. Ambdues son expertes navegants, essent al segona la experimentada en donar la volta al mon en solitari. Les desitgem moltíssima sort, i seguirem les evolucions de la cursa a la web: http://www.barcelonaworldrace.org/
A les 3 ja tornàvem, i ara ens preparem per despedir l'any 2010. Desitgem a tots els amics del Blog del Pol que tinguin un FELIÇ 2011, i que poguem seguir gaudint de les nostres aficions durant aquest 2011 que encetem en breu.

Nosaltres, per estrenar l'any, anirem a entrenar diumenge....no hem de perdre la forma, no?

Bones fetes a tots!!!

Roger