dimarts, 17 de maig del 2011

Motocross de LLeida - Campionat de Catalunya 2011


Bona nit;

El passat cap de setmana tenia lloc al Circuit de Rufea (Lleida) una nova proba del Campionat de Catalunya de Motocross a la categoria MX85, organitzada de nou de forma exemplar per la gent del Motoclub Segre. La bona gent de Lleida han adequat novament aquestes instal.lacions, amb una nova zona d'espera, de mecànics i cronometratge (amb pantalles pels temps), i que sumat a la gespa i serveis del Paddock el fan sense dubte el millor circuit de MX que hi ha en tot Espanya, i aqui hi ha inclosos Bellpuig, Talavera o Albaida...

Amb quasi 50 inscrits, la categoria MX85 es la mes nombrosa de totes les que actualment competeixen (potser MX2 hi ha molts pilots pero també la franja d'edats es major), i reflexa la magnífica e irrepetible generació de pilots nascuts els 96-97-98 i 99. El nivell dels pilots juvenils que pujen es tant alt que han fet ombra als cadets, en principi mes experimentats. El grau de competència que tenen entre ells ha provocat que tots ells estiguin un pas i mig per sobre dels pilots mes grans...i això es veu a les curses, com mai abans havia passat (al menys que jo hagi vist).

No hi faltava quasi ningú...o potser si....ja que no hi eren els amics Eric Escola (que ha abandonat, esperem que temporalment) o el Guillem Navas, o inclus el Nil Pons que estava a Italia corrent l'Europeu i fent-ho molt be amb tota seguretat...

I de "fora" aquest cop tantsols el simpàtic Jon Idiàquez, amb la Yamaha YZ85 del tema Beristain, que va ser un gran animador de les curses com explicaré mes endevant.

La Suzuki RM85 del Pol sortia de taller. Els amics del Drinkingass li van "fotre ma" de valent, i ens la van deixar a punt per la cursa. Un cop resolts els problemes de carburació, calia veure'n el comportament. Varem pero cometre un petit error en posar un "desarrollo" massa llarg a la moto amb el nou kit de transmisió, cosa que va dificultar les sortides al Pol, i va derivar en altres problemes...

Als entrenaments, amb nombrosos pilots "petits", el Pol no va trobar el lloc bo, i no va poder completar cap volta ràpida. I ho va intentar, sensè èxit en moltes ocasions, però sempre es trobava rivals que anàven molt lents i l'entorpien la seva volta ràpida...al final el 19è.

Pole per l'Oriol Casas. Ens en alegrem moltissim, ja que és un noi molt maco, que a mes pilota amb un estil que sovint destaquem per la seva senzillesa i efectivitat. A les curses va demostrar que està molt en forma, i que és capaç ja de guanyar-ne alguna qualsevol dia d'aquests.

A la primera màniga el Pol va sortir fatal. Va quedar tancat per fora, i es va situar en un grup sumament incomode, amb l'Albert Girona i el Joan Aguilar. Son dos pilots als que avançar-los resulta quasi impossible. Tenen un bon pas per corva, tanquen be les portes, i en recta la potència de les seves KTM no resulta possible per la Xuxu del Pol.
Així que s'hi va mantenir al darrera, fins que a la corva de tribuna el Pol va caure....un altre cop a terra, com quasi sempre. I va trigar 55 segons en reincorporar-se a la cursa. No l'ajudava ningú, i en aquells moments ja patia el problema que posteriorment l'obligaria a retirar-se. Un cop reincorporat ho va fer darrera el Marc Mestre, al que va avançar a la darrera volta de la primera màniga. Al final 24è.

Hole Shot pel Kiku!!!! fantàstica sortida, i posició mantinguda durant 3 voltes...excelent. Ens va agradar molt veure´l davant, ja que li tenim molt apreci, com també al seu pare que estava content d'allò mes veient l'evolució del seu fill.

 Aviat el Kiku va ser apretat pel Roger Oliver i el Marc Hernàndez. .....3 juvenils donant guerra!! I els Cadets? dons mes enrera, amb problemes...el Sime remuntant amb un estil que feia temps que no veiem (agressiu i espectacular), fins que se li va clavar el fre del darrera i va haver d'abandonar quan anava 3er...el Quim caient varis cops, i amb probelems per la seva inactivitat i la manca de potència a la seva moto....l'Oriol Oliva refent-se de la lesió de la setmana passada pujant amb força, però havent de lluitar com un lleo cada posició que pretenia recuperar,...fins arribar al Roger....i el Jon Idiàquez caient (es veu en el video) un parell de cops, i clar...aixi no hi ha qui estigui davant.

Però cal dir que qui va lluir per sobre de tots aquest cap de setmana va ser el Marc Hernàndez. Sabiem que estava en forma, i que venia fent bones actuacions a les darreres curses, alhora que li agrada aquest traçat,... però el seu domini en les dues mànigues de dissabte va ser aclaparador. Va remuntar (no va sortir primer cap màniga) i amb 3 o 4 voltes en va tenir suficient per posar-se primer i marxar....deixant els seus rivals en una lluita per la segona posició. Amb un estil segur i efectiu, en un traçat trencat pel tipus de sol i el pas de les motos de MX2, el Marc es va trobar a la glòria, i va dominar les curses amb autoritat. Molt be Marc!!
El van seguir el Roger Oliver i l'Oriol Oliva en aquesta primera màniga.

A la segona màniga el Pol va sortir per dintre...i va anar un xic millor, pero la manca de potència de la moto no el va permetre posar-se en millor posició..i de nou es va trobar en un grup amb l'Albert Girona i el Joan Aguilar. Aquest cop però, va avançar el pilot 71 de KTM abans de finalitzar la primera volta.

Hole shot pel Roger Oliver....BRAVO!!!!! seguit del Marc Hernàndez i el Jordi Sala. El dorsal 32 del Jordi Sala es va mantenir 3er una bona estona, i tot i que va ser avançat per altres pilots mes endevant va demostrar que està en un molt bon moment i tenir un excelent nivell de motocross.

Per darrera els cadets van apretar, però un altre cop anàven lluny. Aquest cop el Jon Idiàquez va ser el millor, i únic que va aguantar el tiron dels pilots menuts. Caiguda de l'Oriol Oliva a la primera volta....i feina per recuperar...de nou problemes pel Simeó Ubach, qui va perdre el líquid de fre, quedant-se sense control a la moto, i fent que caigués havent d'abandonar a la volta 6, quan anava 4art, (primer de cadets novament). Era el gran dia del Sime, que va haver de deixar-ho a les dues mànigues quan anava primer de cadets amb certa comoditat.

I qui també va haver d'abandonar 2 voltes abans va ser el Pol, quan anava 13è. Amb uns forts dolors als braços desde la primera volta, va decidir plegar front la possibilitat de caure en no poder aguantar la moto, i ni tantsols apretar l'embrague.... El van avançar tots i es va dirigir trist cap al paddock...mala sort.
El Quim tampoc va estar fi. Va caure tantsols començar la cursa, i va acabar en una 13ena posició, en la que se'ns fa extranyissim veure'l. Anims Quim, segueixes essent un troç de pilot!!!

Amb tot aixo la batalla estava davant entre el Roger, el Marc i l'Oriol Casas....com venia l'Oriol remuntant!! I novament el Marc va agafar el liderat a mitja màniga i ja no el va deixar fins veure la bandera a quadres. Darrera l'Oriol Casas amb un ritme de cursa altíssim, acabava 2on finalment aprofitant-se de la caiguda del Roger dues corves abans de la fi de la maniga.

A la general de Juvenils: 1er Marc - 2on Roger - 3er Oriol, feien el podi.

A Cadets 1er Oriol Oliva (que va haver de remuntar despres d'una caiguda a la primera volta) - 2on Jon Idiàquez (mes regular aquesta maniga)- 3er Dorian Martínez (regular i sense errades tot el dia).

I després de les curses vam poder gaudir de la companyia dels amics Robert que corrien diumenge i que ens van venir a saludar. I juntament amb la familia Oliva i Hernàndez, la varem fer petar una bona estona. Son els millors moments de les curses, i treuen qualsevol regust d'amargor que pugui deixar-nos aquest esport...es el millor de tot!!!

Ara toca visita al Fisioterapeuta...nombrosos amics del paddck ens han recomanat un o altra especialista per visitar al Pol. De moment ens hem decantat pel Xavier Martínez, especialista en pilots Off road, de Vilassar de Mar. Es conegut dels amics del Drinkingass, i anirem dema a fer-li una visita. Si el Pol no està prou be haurem de fer un punt i seguit a la seva carrera com a pilot...pero no avançem aconteixements. Anirem explicant....

Diumenge hi ha cursa a Olvan.....que farem? qui sap???

Fins aviat;

Roger