dimecres, 2 de novembre del 2011

Motocross de Sant Celoni - Entrenaments 1 de Novembre

Bona nit;

Aquest cap de setmana llarg (per alguns), ens hem retrobat amb el mon del motor. Per un costat el dissabte varem anar al Parc Motor de Vallgorguina a veure la cursa del Campionat de Catalunya a les categories MX85 i Sots 19, del nostre interès. Seguidament, dimarts varem fer el primer entrenament (presa de contacte) amb la KTM 125SX del Pol, al mateix circuit.

Aixi que començarem amb les curses de dissabte: ben d'hora ens arribàvem al Parc Motor de Vallgorguina, on ens esperava un gran dia de curses, a les categories 50, 65, 85 i sots19. La primera sorpresa va ser la baixa participació de pilots a totes les categories, fet que ens preocupa a tots els que estimem aquest esport, que recordem quan no fa massa anys hi havia inclus dues fileres de pilots en moltes curses del campionat. Ara no nomes no hi ha necessitat de fer dues fileres, sino que sobren entre 14 i 16 places a la graella de sortida.

A la sortida es pva produir una caiguda forta, on va estar implicat i va haver d'abandonar un dels pilots forts del campionat, el Jordi Sala (foto). Mala sort pel Jordi, tot i que al final no va tenir mes consequència que forts cops i rascades, podent prendre part a la segona màniga.
A la primera màniga aviat varem poder veure al Simeo Ubach molt fort tot i que qui va dominar la cursa les primeres voltes va ser el Joel Miravall.
Cap al primer quart de cursa el Sime va avançar-lo i va posar terra de per mig, fins arrivar primer en solitari al final de la maniga.

Per darrera els dos primers hi havia una dura lluita entre els pilots Suzuki Quim Ruiz i Oriol Casas. Ens va fer molta gràcia tornar a  veure al Quim, que tot i haver estat aturat molts mesos per temes personals i no disposar d'una màquina a l'alçada del pilot, lluitava pels lloc d'honor amb el seu pilotatge agressiu però segur que el caracteritza. De tota manera l'Oriol, mes en forma i rapidíssim, el va acabar avançant pero ja no va estar a temps d'atrapar al Joel, i tantsols a la darrera volta s'hi va acostar molt sense aconseguir el premi desitjat.
Molt mala sort per pilots punters com l'Enric Francisco que va caure a la primera corva, i tenia molts problemes per posar en marxa la màquina perdent gairebe una volta respecte als líders. En reincorporar-se va rodar tota la cursa a un altíssim ritme, avançant a tots els pilots que trobava, pero sense temps per poder fer res de cara a la general.
Pitjor sort encara la del Oriol Oliva i el Roger Oliver. Ambdós, amb problemes mecànics varen perdre varies voltes, i tot i que es van poder reincorporar a la cursa, ho varen fer a les posicions finals. De tota manera l'Oriol va rascar uns punts que li aniran be de cara al Campionat de Catalunya.

A la segona màniga el Simeo va agafar el cap de cursa, i no el va abandonar fins al final. Per darrera l'Oriol Oliva, aquest cop sense problemes el seguia de ben aprop, pero no el va aconseguir atrapar.
EL Quim va tenir problemes mecànics, tot i que es va veure beneficiat per l'escassa participació de pilots cadets (tantsol 6 participants) i els problemes també mecanics del Sergio Ciruelo en aquesta segona màniga, per no perdre posició de podi final.
Pel que fa als pilots juvenils, gran cursa novament de l'Oriol Casas, que l'alçava amb la victòria a la general, seguit de l'Arnau Sànchez i el Joan Aguilar, molt regulars en la combinació de les dues mànigues.

A la categoria Stos 19, victòria de l'Ander Valentin, beneficiat pels problemes mecànics a la segona màniga del pilot mes ràpid, el Nil Arcarons.

A 125 cc victòria del Nil Bussot amb la TM 125, seguit de l'Albert Arjonilla i el sorprenent Nil Pons. Podriem dir que el Nil Pons ens va sorprendre, però realment no va ser així. Estem començant a acostumar-nos a veure´l fer exhibicions com la de diumenge, en una categoria on es el mes petit de tots amb molta diferència.

Aquesta serà finalment la categoria del Pol el proper any. En ella podem veure cares conegudes de pilots/amics del Pol en anteriors temporades. Seria llarg de nombrar-los, però pensem, i estem segurs, que serà la categoria "reina" del Motocross la temporada 2012, i no faltarà emoció ni curses trepidants. Esperem que el Pol sigui al vell mig.
I per arribar a poder disputar curses als cracks actuals sense que et passin per sobre, calia començar a entrenar, i quan abans millor. Aixi es com el dimarts, en un dia radiant, ens varem encaminar novament cap a Vallgorguina a fer la presa de contacte amb la Kate 125 nº 79....

Les primeres voltes varen ser de conixement mutu...calia saber com es comportava la moto, quina potencia te, com es domina als salts, etc...però ben aviat el pilot es va anar deixant anar, i primer un després l'altre, va començar a fer-se els salts, i rodar cada cop mes ràpid. Sempre amb seny, doncs no voliem caigudes, va aconseguir rodar finalment a un ritme prou bo.

Varem coincidir amb un amic del Institut de Cabrils, el Marc Carmona. Junts varen fer unes tandes molt interessants. El Marc, tot i no haber començat fa massa temps, compensa la manca d'experiència amb un valor inusual. Aviat rodava a un bon ritme i es feia quasi tots els salts. Seguirem entrenant amb ell, de ben segur.

Seguint amb el pla d'entrenaments, aquest cap de setmana anirem a Fonollosa, on el Pol ha rodat amb totes les motos desde 50 cc fins aquesta de 125. Serà un bon test per veure com s'habitua a la potencia de la nova moto, en un circuit molt divertit, amb pujades i baixades constants. Us ho explicarem, com de costum.

Bona setmana a tots, i a seguir amb les motos...i el blog.