diumenge, 28 de juny del 2009

Resistencia de Manresa (AMVT)

Bona tarda;

Ahir per la tarda va començar a Manresa un cap de setmana de bogeria motociclista amb la disputa de la tercera proba del Campionat de Catalunya de Resistencia de Nens, que ha acabat avui mateix amb la disputa del Motocross de Figueres al circuit dels Arcs, també corresponent al campionat català.



Dissabte va començar malament el dia:el Pol va voler anar amb una amics a probar salts i acrobàcies amb el patinet a una "half" a Premià. Quan portava poc mes de mitja hora va patir una forta caiguda, de la que en va quedar molt afectat el canell esquerra, fins al punt que pensàvem no anar a córrer a Manresa pel fort dolor que tenia.



Però ja coneixem el Pol; amb mal o sense hi haviem d'anar. I merçès l'ajuda de la Pilar "Ubach", el Pol va poder participar a la proba tot i el dolor. Obviament no va poder forçar gens, i els seus registres vàren ser força modestos tota la tarda, però ho va compensar amb una absència de caigudes que també va be.


El circuit tornava a ser tipus crono d'enduro, pero aquest cop mes ample, i amb algun salt i pujador que el feien mes interessant que en curses anteriors. De tota manera l'organització no va regar el circuit, i enseguida es va fer un llit de pols, que feia difícil la visibilitat de pilots i públic.

Als entrenaments la Pole va ser pel LLuis Riera-Albert Arjonilla, i el Sergi Robert va aconseguir el 9è temps. La sortida, tipus Le Mans, dominada per l'equip 45, seguit del 27,...tot normal. El Sergi va sortir malament (no es la nostra especialitat), tot i que le darrer equip en sortir va ser el del Jordi Braqué-Dani Tell.

La cursa va ser dominada per l'equip Riera-Arjonilla, tot i que aquest cop l'equip Biel Ferrer-Jordi Font varen apretar-los molt fins al final. Gran pilotatge del Lluis Riera, encara que la complexitat del estat del terreny li va fer cometre alguna errada, poc habitual en ell, envian´-lo algun cop al terra.



Molt bons entrenaments i cursa del Miquel Pujol, fent parella amb el Simeo Ubach. Cal reconèixer que te un molt bon estil i rapidesa en curses d'aquest tipus. Va sotir el Miquel (normalment ho venia fent el Sime) i va apretar molt fort desde la primera corva.


A les primeres voltes el Jordi Braqué, dolgut per una mala sortida, va apretar de valent, cosa que el va fer anar per terra uns quants cops. De tota manera varen recuperar força posicions i aviat els teniem darrera trepitjant-nos els talons. El Dani va arrodonir la feina, i aquest cop el vaig veure mes segur que d'altres ocasions. N'estan aprenent, ull equip !!!



Quan ja haviem agafat un bon rtime de cursa, i el Sergi rodava en temps espectaculars (per sota dels 4 min) varem cometre una errada imperdonable: el Sergi es va quedar sense benzina, cosa que ens va fer perdre 3 posicions, amb mes de 4 minuts de temps. Mala sort. Incomprensible la negociació que es va establir amb els organitzadors per saber com i per on haviem de retornar al paddock...quina llàstima.

Un dels equips que ens va passar va ser un dels de fèmines: la Mireia Badia-Monica Botifoll. Cal destacar especialmente el nivell de pilotatge de la Mireia, marcant al final el 5è millor registre de volta ràpida de tots els pilots. Vist el nivell general, diu molt en favor d'aquesta noia, que te una forma de pilotar que ens agrada molt. Molt be!!! segueix així.

I de la resta el de sempre: grans curses dels pilots mes endureros (Sans-Ferrer) i més dificultats pels mes crosseros...

Quan va acabar la cursa l'organització va decidir penalitzar l'equip Riera-Arjonilla amb la pèrdua d'una volta, pel fet d'accedir al circuit sortint del Paddock sense autorització després del canvi...no vull jutjar el tema ja que no em pertoca, però el que si està clar és que les normes d'aquest tipus de curses pateixen d'alguns "matissos", i quedem tots plegats a espenses del que decideixi el Jutge de cursa... i això no pot acabar be mai de la vida. Pel que a mi respecta, l'equip 45 va guanyar la cursa, i l'equip 27 va demostrar que els queda ben poc per dominar aquest tipus de curses vista la seva evolució: molt be Biel !

També es va disputar la cursa de 50-65, amb anterioritat a la nostra. Lideratge absolut i incontestable de l'equip Kiku-Marc Hernàndez, seguit com sempre del Perales-Jordi Sala. Fins aquí ja ho haviem vist.
El mes interessant passa darrera, a la lluita per la tercera plaça, amb els equips Marc Robert-Arnau Sànchez rapidíssims, però amb problemes mecànics (aquest cop una punxada); l'equip Bernat Cortes-Joel Miravall i el Ramón Mascraó-Lluis Villaró, tots ells molt aprop. Qualsevol errada canvia el panorama final.

I al final, lio (com sempre): L'organització decideix penalitzar l'equip Perales-Sala per "retallar" (suposadament) un troç de circuit. I el que a passar es que el Jordi va fer un recte" i es va reincorporar pocs metres mes endevant, però no pel mateix lloc per on havia sortit (així m'ho explicaba el mateix Jordi)...vaja un crim mortal....i el Jordi acaba desfet, i li fastidien el dia...en resum "mal rotllo".

Beneficiats aquest cop els amics Marc Robert - Arnau Sànchez: us tocaba, crec que us van tractar de forma injusta la darrera cursa (opinió personal): felicitats!!!
Hem vist entre els mes menuts al germà de l'Arnau, el Marc Sànchez, que comença ara. Molt be Marc, tens el mateix valor que el teu germà; Felicitats!!!!

Be, i això ha estat tot en quant a la resistencia.
Bona setmana....ens veiem a Olvan!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roger

6 comentaris:

Anònim ha dit...

Robatori de que?????
Em penso que vols jutjar mases coses les cuals no has vist.
Ningu li va robar la cursa a ningu, sencillament van cometre una irregularitat i sels va penalitzar i punt. No hi ha mes.

Anònim ha dit...

JO PENSO QUE NO CAL PARLAR DE ROBATORI, PERÒ SI QUE ES VA SER MOLT ESTRICTE AMB LA PENALITZACIÓ(L'EXCLUSIÓ DIRECTE) DEIXA MOLT MAL GUST,AL FI I AL CAP ÉS PELS NENS QUE SON QUI S'HO CURREN. PERÒ TAMBÉ PENSO QUE MOLTS PROBLEMES ENS ELS FEM ELS PARES. EL REGLAMENT HI ÉS I S`HA DE RESPECTAR,I ÉS PER TOTS IGUAL.
ROGER, ES NOTA QUE PARLES DESDE EL CARINYO PERÒ ..... GRÀCIES PER TOT! LA ROBERTA.

Anònim ha dit...

Hola Roberta:
Tu dius, el reglament i es i s´ha de respectar.
Vale. Aixo es ho que diu el reglament
20 Efectuar el relleu en forma no autoritzada - Exclusió
No tenin mes que parlar. No es va robar a ningu.
Que els nanos s´ho curren, estic d´acord, pero s´ho curren tots.
Records als de bañoles i de Cabrils.

Anònim ha dit...

gracies pels records, jo també et saludo.
el que jo volia,era treure ferro a aquest assumpte, però ja veig que no m'en surto, tots devem estar molt sensibles.
lleigir el reglament tots en sabem:
19-a) NO SEGUIR L'ITINERARI INDICAT- EXCLUSIÓ.
SALUT I GAS . la roberta

Anònim ha dit...

Frio Frio Roberta

Anònim ha dit...

repeteixo, en cap cas he parlat mai de robatori sino de duresa.
demano disculpes a qui s'hagi donat per aludit, al igual que jo abans. suposo que haureu vist que el roger també ha rectificat.
u sento!!!!!!!!!!!!
la roberta.