diumenge, 28 de febrer del 2010

Entrenaments a Olvan

Bona nit;

Tal com explicàvem ahir, aquest matí hem anat a Olvan a entrenar una mica al Circuit del Clot del Infern, on la propera setmana s'hi disputa la segona proba del Campionat de Catalunya de Motocross. Tanmateix era una oportunitat per anar agafant el to a la nova Suzuki 85.




El circuit estava una mica trencat per efecte de les recents plujes, i les tandes d'entrenaments d'ahir dissabte. De tota manera estava perfecte per posar-se forts, i millorar el pas per corva a les profundes roderes, que tant li està costant aquest any.

Avui hi havia també d'altres pilots coneguts de tots, i rivals del Pol enguany: l'Angel Perales, el Marc Hernàndez, l'Oriol Oliva, l'Arnau Sànchez i el Joan Noguera, entre d'altres.




Tant el Marc com l'Oriol Oliva anàven a un ritme molt alt, i ens servien de referència alhora de valorar les millores del Pol amb la nova moto.


Per un costat l'Oriol amb la Suzuki, marcava el nivell on cal que ens hi anem apropant les pròximes setmanes, a fi de poder estar al capdavant de la categoria. L'Oriol s'ha habituat molt ràpid a la nova moto, i te un estil agressiu i alhora efectiu. Ens agrada força com pilota.

El Marc va ràpid, molt ràpid, i treu molt de suc a la seva Yamaha. Sabem per experiència que és una moto complicada de conduir, i el Marc ho ha aconseguit. Ben assessorat pel seu amic Josep Maria Costa, excel.lent pilot de la categoria MX3 que li dona els consells necessaris per millorar encara mes.

El Joan Noguera anava molt ràpid també. Plega la moto amb molta facilitat, i se li nota que ja dur varis anys a la categoria.

Un altre que va com un tiro és l'Arnau Sànchez amb la Honda 85. Si no te problemes, de ben segur estarà al capdavant a les curses de la categoria Juvenil. Ull Pol!

L'Angel Perales també ha entrenat força, i sovint han fet parella amb el Pol durant el matí. Amb el seu estil de conducció característic, fi i efectiu alhora, ha anat incrementant el ritme a mesura que passava el dia.

També hi hem vist l'amic Oriol Pey, conegut del Pol arran del present blog i els videos de Youtube que sovint penjem. De ben segur ens retrobarem amb ell el proper diumenge.



I el Pol ha anat agafant ritme a mesura que passàven les hores. I amb el ritme també han augmentat els riscos, fins que ha caigut...i precisament a la bassa de fang de la part alta. Sense consequències pel pilot ni moto, ha servit per tocar de peus a terra i tornar a començar poc a poc.

La nova moto va be... de fet molt be. Te certes diferències amb la KTM: La segona sembla un xic llarga, i la resta mes aviat curtetes. S'estira prou, tot i que caldrà jugar un pel mes amb el canvi i l'embragatge del que ho feia amb la moto taronja.

El seu comportament a l'entrega de potència és perfecte, suau, sense estravades, i permet al pilot obrir gas amb molta confiança de que la moto no el tirarà a terra.

Hem probat també sortides. La RM85 te mes dificultats per sortir amb 2º que la SX. Mes o menys surt com la Yamaha, i cal jugar un pel amb l'embragatge per no quedar-se aturat a la linia de sortida. Hem practicat força amb l'Oriol, el Marc i l'Arnau. No desentonava en cap moment...però no hi havia cap KTM per comparar....

Al final del dia i com a conclusió de la jornada, hem comprobat que estem encara lluny dels temps i pilotatge del Marc i l'Oriol, però no tant com per no sommiar que amb un pel mes d'entrenaments poguem estar allà davant fent-los nosa, en plena cursa. Segur que no serà a la propera cursa, però això no ha fet més que començar.

Be, això ha estat tot. Ara a treballar aquesta setmana, i diumenge GAS del BO a Olvan. No hi faltarem. Esperem tindre els dorsals de la moto, i haver pogut fer les suspensions a ITCA Proracing, aspecte clarament millorable a la moto de sèrie i que cal canviar ja.

Bona setmana;

Pol i Roger

2 comentaris:

Anònim ha dit...

oh, que bé....!! ja s'han acabat els dilemes i ara finalment a disfrutar de les carreres sense escalfar-se tant el cap. felicitats i que el pol la disfruti amb molt de gasssssssss.
ens veiem a olvan, no???
molts records per tots
Lídia

Anònim ha dit...

Ei POl ia ens veurem e aquet diumenje a la cursa. Vinga dw i gsssssssssssssss