diumenge, 21 de febrer del 2010

Motocross de Ponts


Bona tarda;

Ahir es va disputar la primera proba del Campionat de Catalunya de Motocross 2010, i ho va fer al circuit del Bosquet de Ponts. Com ja veniem anunciant, aquesta proba va representar un autèntic record d'assistència de pilots, amb el bo i millor del panorama nacional.

Sortiem de casa a les 6 del matí, i a mida que anàvem arribant a Ponts el termòmetre anava devallant, fins als -2ºC que marcaba quan entràvem al Circuit. Degut al gran nombre de pilots inscrits, i a la presència de nombrosíssimes autocaravanes (Crisis, what crisis??), ens varem veure obligats a aparcar ben lluny, aprop de la carretera.

Amb 58 inscrits a la categoria MX85, es va decidir separar en 2 les categories Juvenil i Cadets. La nostra, juvenil, tenia 39 pilots!!!! de tota manera els entrenaments els farien tots junts. El Pol va acudir a la cita amb la KTM85, que tenim en venda, i que venia ben preparada pels amics de Drinkingas.

El circuit semblava ben planxadet, però amb el desglaç va aflorar el fang, i la pista es va tornar certament complicada per anar-hi ràpid. I llavors començaren els problemes: quan els pilots entràven a circuit a fer els entrenaments, la moto del Pol es para. I tot i els intents per posar-la novament en marxa, no ens en sortim. Merçès a la intervenció de l'amic Mestre de Lleida, s'apunta a un problema elèctric, que solucionem canviant la bujia. De tota manera ja han passat massa minuts, i el Pol tantsols podrà fer 2 voltes, i llavors surt a circuit com una bala. I després de les 2 voltes, bandera de quadres, i el Pol va el 16è millor registre total, i 7è de Juvenils. Tot un èxit.


I mes tard comença la primera màniga de Juvenils. I el Pol surt com un tiro arribant primer a la primera corva, tal com passés ja a la cursa del mes d'Octubre. Aquest circuit se li dona molt i molt be, i hi posa molt interès a les sortides. Aquest fet va permetre que, tot i no fer una excelent cursa, es matingués 2on darrera el Simeó Ubach ben be 2 voltes senceres, fins que va començar a ser avançat pels pilots més ràpids que apretaven de valent.

Cap la tercera volta va ser el Francisco Garcia Bordonado qui el va passar...

Garcia Bordonado

..i mes tard el Quim Ruiz, el Marc Hernàndez que venia fort després d'una mala sortida, i per últim l'Angel Perales, ja cap al final de la màniga.

Angel Perales
I sort que va acabar la màniga, perquè el kiku, que havia caigut a les primeres voltes, anava recuperant i ja sentiem el seu alè al clatell!!! El Pol anava molt cansat, pagant la manca d'entrenaments del Hivern, i alhora amb problemes d'estabilitat a la suspensió davantera.

Kiku

Mes endarrerits quedàven el Marc Robert, que no havia aconseguit trobar un grup de cursa on rodar a bon ritme, i això el feia anar mes lent del que en ell és costum,..i el Jordi Braqué que va quedar aturat a la sortida i ho feia en darrera posició, havent de recuperar posicions, i avançar pilots mes lents, fins a 11 cops...molt bona cursa després de tot.


Al final victòria pel Quim que va avançar al Simeó aprofitant un pilot doblat, i tercera posició pel Francisco Garcia Bordonado. El Pol 6è,...bé!!!!!!!

Segona màniga: El Pol surt prou be, però no tant com a la primera màniga, i a la primera corva es avançat per nombrosos rivals. Al pas per la primera volta passa 10è. Excelent sortida del pilot valencià Francisco Garcia, seguit d'aprop pels "petits", Kiku, Nil Pons i Marc Hernàndez, i el Simeó Ubach al mig d'ells. El Quim Ruiz ha caigut a la primera volta, i es reincorpora a la cursa darrer; de tota manera amb el seu habitual ritme en aquestes ocasions, comença a recuperar, i ben aviat es troba darrera el Pol.

El Pol es troba en un grup amb el Dorian Martínez, el Joan Aguilar i el Marc Robert, i malhauradament el seu ritme decau degut al comportament inestable de la seva moto, i al cansanci que torna a fer estrall als seus braços.



El circuit es comença a secar, i amb el pas de les mànigues de les categories MX2 i MX3, ha esdevingut molt batxejat i poc idoni pel estil de conducció del Pol. Al final victòria pel Francisco Garcia, seguit del Nil Pons, i pel Simeó Ubach. Interessant la lluita del Nil Pons amb Suzuki i el Marc Hernàndez amb Yamaha. El Marc Hernàndez ha acabat pel terra, per sort sense consequències físiques pel pilot, però que l'ha endarrerit fins la cuarta posició de la màniga.


El Pol ha acabat 13è de la màniga, però al final a la general ha aconseguit mantindre's 7è, empatat a punts amb l'Angel Perales, que no ha fet una bona segona màniga.

De la resta de pilots, bona cursa del Quim tot i la caiguda (8è a la màniga), bona màniga del
Marc Robert (per davant del Pol), i una mica mes endarrerit el Jordi Braqué que no s'ha trobat a gust tampoc en aquesta nova oportunitat.


El Roger Oliver, tot i partir com un dels pilots que mes guerra havien de donar, ha necessitat que s'aixugués el circuit per demostrar les seves aptituts. Està clar que en terreny sec és un pilot molt ràpid, però que quan hi ha fang, la seva alçada no li dona encara la confiança necessària. Caldrà tindre´l en compte a Olvan!!!



A la categoria Cadets el nivell era molt alt: Jorge Zaragoza, Iker Larrañaga, Jon Idiaquez, Alejandro Serrano, entre els nacionals, i Josep Garcia i Xavi Ferrer entre els nostres.

Sorprenent el comportament del Sergi Robert...al menys per alguns (eh, pares?), ja que d'altres (entre els quals m'hi compto) ja fa temps que veiem que el Sergi està en un estat de forma excepcional. Un cop s'ha recuperat psicològicament de les caigudes de fa uns anys, ara pilota amb una seguretat i un ritme a nivell dels millors. I ens ho ha tornat de demostrar. Una passada!!!

A les dues mànigues s'ha col.locat molt endevant, i si no fos per una inorportuna caiguda a la darrera volta, hauria fet un resultat increible. Ha rodat 3er quasi la meitat de la segona màniga, i això te molt mèrit, amb el nivell dels rivals que abans comentava.

Grans curses, com no, del Jorge Zaragoza, que aviat s'ha colocat líder, i ha acabat treient un avantatge sobre el segon quasi insultant. El nivell del pilot Suzuki està ara per ara molt lluny de la resta.

Per darrera el Josep Garcia, amb un estil molt similar, no tenia problema per assegurar-se la segona posició. El Josep està darrerament molt fi, i demostra un nivell excepcional. Se'ns cau la baba quan el veiem accelerar en condicions on altres tallen gas o inclus frenen. Felicitats.

I tercer el Xavi Ferrer, que com sempre sembla que no hi és, i el veiem al podi....es un pilot constant, amb un pas per corva super-ràpid (potser el mes efectiu de tots en aquesta materia). No és espectacular, però sempre hi és, i serà per algun motiu.

També ha vingut l'Eric Escola, que ha pagat la seva manca d'entrenaments, rodant molt tranquil a la part darrera del grup. De tota manera crec que si entrena una mica mes tornarà al nivell que tenia fa uns mesos. Apreciem molt els amics Paco i Eric i us esperem a les properes curses.

També han vingut altres pilots habituals del enduro, la Mireia Badia, i el Jordi Serena. La primera amb problemes a la moto no ha pogut estar a l'alçada a la que ens te acostumats. Jo crec que amb la 4T anava molt mes ràpid, però aviat s'hi habituarà.


Al jordi li ha passat quelcom similar. Habituar-se a la KTM 2T es dificil, i poc a poc aniran agafant ritme de cursa, i oblidaran la Honda 4T. Personalment vaig veure molt be al Jordi, i penso que als enduros no notarà tant la diferència amb la moto anterior.

Be, i això ha estat tot en quant a la cursa.

El Pol està preocupat per la seva manca de resistència, i dedicarem els propers dies a posar-lo en forma de cara a les curses que venen. Avui mateix, sense anar mes lluny hem fet una jornada d'entrenaments a Sant Celoni, i ha rodat quasi 3 hores. El circuit gran estava destroçat, i hem dedicat el matí a probar coses al circuit petit. La moto, amb els retens trencats, no donava massa joc.

I la propera setmana mes entrenaments. A l'endurada no ens hi veureu...segurament, si es possible, pujarem a Olvan....amb la Suzuki?????? ojalá....

Bona setmana;

Roger

1 comentari:

Unknown ha dit...

La mare que et va parir!!! (la mateixa que la meva, per cert...) Vaya crònica tio!!! Ni els resums de Moto GP són tant complerts, jajajajajajajaja... Jo penso que podrieu plantejar-vos el tema de la web, i fer pagar als sponsors, que n'hi ha moltes que no donen tants datos com els que dones aquí!!

MOLTES FELICITATS POLETE!! Estic molt contenta per tu, que aquest any has estat un xic "putejat" amb el tema motoristic, però per lo menys aquest finde has tret l'autèntic Pol que portes dins!!! Un petonàs moooooooooooolt fort campió!!!