dilluns, 13 de setembre del 2010

Motocross d'Olvan

Bona nit;

Ahir diumenge es van reprendre les curses corresponents al Campionat de Catalunya de Motocross 2010. Es habitual que es produeixi una aturada en aquests certàmens al periode estival, cosa que aprofiten molts pilots per entrenar fort, inclus al extranger, assolint una important millora de nivell de cara a la segona part del campionat. Es habitual veure pilots "nous" al capdavant de les curses o inclus als podis. Fan bona feina i es veu recompensada. Per desgràcia no és el cas del Pol...

Es també temps de retrobar-nos amb amics que no veiem habitualment, com l'Eric Escola, el Guillem Navas o el Marc Mestre entre altres. Ens agrada poder saludar-los de nou, tot i que el dia de curses no ens deixa massa temps per fer-ho i acabem sempre corrent...

Dissabte com es costum, estava programada la sessió d'entrenaments lliures. Nosaltres no varem pujar, i ens vam decantar per acabar de gaudir de la platja ara que podem...potser aquest cop si que hauria calgut, ja que després explicarem els problemes que varem tindre, i que hauriem detectat en el cas de pujar dissabte.

Mala sort per l'Albert Arjonilla, que va patir dissabte una forta caiguda, amb resultat de clavícula i braç trencats. Amb un esperit envejable es va quedar diumenge a veure les curses i el vam poder veure pel paddock. Es una autèntica llàstima la gran quantitat accidents que s'estan produint darrerament, i que han provocat absències importants en aquesta prova com les del Alex Serrano (líder del campionat fins ahir), Enric Francisco (lesionat al braç a la cursa de resistència), el Nil Pons (tot just a la part final de la seva recuperació) o el mateix Albert Arjonilla (rival a la lluita pel liderat de la categoria). Sense oblidar la d'en Lluis Riera, que encara lli quda per un temps, però no es va voler perdre la cursa de diumenge.

El circuit estava canviat a la seva part alta, on la gent del MC Baix Bergueda ha col.locat una serie de grans dubbies, que calia entrenar per fer de 2 en 2 per no perdre temps. Allà van tindre lloc un gran nombre de caigudes. El Pol, tot i no haver entrenat, els feia molt i molt be.

El terreny estava correcte però un xic fangós a primera hora. En aquest estat, i per la coincidència de categories grans (MX1 i Sots19), el traçat es va malmetre bastant i la segona màniga va ser Motocross del de debó.

Sota un sol de justícia, mes propi del mes de Juliol que de Setembre, van començar les tandes d'entrenaments cronometrats. El Pol va anar be, i va anar alternant posicions força bones, tot i que al final va marcar el 15è millor temps.

Mala sort per l'amic Arnau Sànchez. Una inoportuna caiguda a la corva baixa va provocar-li un trencament dels ossos del braç havent d'abandonar. Anava marcant el 8è millor registre amb la seva Kawa de sèrie!!. De ben segur hauria estat amb els de davant durant les curses. Desitgem que es millori ben aviat aquest valent pilot i amic.

Pole pel Josep Garcia, seguit de l'Oriol Oliva (que ja ens te acostumats a fer uns entrenaments de màxim nivell), i tercera posició pel Quim Ruiz. Bravo!!! aquest ha tornat amb força després de passar un estiu convalecent del trencament produit al Supercross de Llivia, i sense haver pogut entrenar durant aquest temps. De veritat que va resultar una agradable sorpresa.

A la primera màniga el Pol va sortir molt be, però per fora (com a Don Benito), cosa que el va endarrerir una mica. De tota manera va passar per la meta a la 3a posició de juvenils a la primera volta, posició que va mantindre fins que a la 4a o 5a volta la moto va dir prou. Sófegava molt i ho va fer als dubbies de dalt, quan en entrar a doblar-los es va quedar aturada com podreu veure al video. En aquell instant va ser sobrepassat per varis rivals, i en arribar al doble de meta la moto es va aturar, provocant que el Pol quasi sortís per davant en ple vol. Un gran ensurt que va poder salvar gracies al seu nivell de pilotatge. Aquí es va acabar la màniga pel Pol, que desconsolat veia com la resta de rivals marxàven a la general de forma inevitable.

A la categoria Juvenil el Quim feia una molt bona sortida, i administrava amb talent la seva posició ventatjosa. No lluitava amb pilots cadets, i assolia una 3a posició final, primer de Juvenils. Per darrera el Simeó Ubach demostrava el seu estil en aquest traçat, i quedava 2on, i era seguit per l'Oriol Casas, que havia avançat al Pol, i que està molt fort després de l'estiu.

Tot just per darrera entrava el Marc Hernàndez, molt recuperat de la seva lesió (la de Castellolí), i que ja ha trobat el seu millor nivell tornant a ser el que era. Molt bona cursa, tot i unes sortides regulars.

A la categoria Cadets cal destacar el nivellarro del Sergi Robert. Tot i córrer amb una moto que no és la seva, va tornar a fer una demostració de pilotatge, demostrant que no es només un excel.lent pilot d'enduro. Ha aconseguit una forma de pilotar molt efectiva, i realitza de forma senzilla però efectiva tots els salts que troba pel traçat. No te cap problema amb ells. Però el que més ha treballat i es nota es el pas per corva, que ara fa perfecte, recordant molt al de l'Artur Navarra per la forma i rapidesa d'execució.

A la general cadet vistoria pel Josep Garcia (ja no hi ha adjectius per definir el seu nivell), seguit del Joan Noguera i un sorprenent Jordi Caellas. Ningú comptava amb ell, i deu ni do el salt qualitatiu que ha fet aquests mesos sense fer soroll.

Aixi les coses pensàvem no sortir a la segona màniga. Llavors va ser quan el Leandre Casas ens va donar un cop de ma que no li agraïrem mai prou. Ens va deixar una peça que faltava del motor, tot treient-lo de la segona moto de l'Oriol, cosa que l'honora. Vam probar la moto i semblava anar be.

A la segona màniga el Pol va sortir una mica pitjor que a la primera. Va passar el 12 a la primera volta, i se´l veia que estava temerós en els salts després del ensurt de la primera màniga, essent avançat pel Marc Hernàndez. De tota manera poc a poc va anar agafant ritme, i va apretar de valent al Dorian Martínez, en un grup amb el Roger Oliver, l'Angel Perales i el Jordi Sala.

L'Angel va caure, i poc després el Jordi perdia ritme (també surt d'una important lesió). Així que el Pol va decidir avançar finalment el Dorian per marxar cap a la bandera a quadres.

El Roger volia seguir-lo però va cometre una errada i va caure sense importància, però va quedar lluny del Pol,

Així va acabar 5è de Juvenils, excel.lent resultat vist com havia anat el dia. Per davant seu el Marc, el Simeó, l'Oriol, i un altre cop el Quim Ruiz com a guanyador de la categoria.

Als cadets nova gran cursa del Sergi, que no va poder aquest cop apropar-se al grup de davant. Aquests eren els mateixos que a la primera màniga: Josep Garcia, Joan Noguera i Jordi Caellas. La cuarta posició era per l'Oriol Oliva, que acaba pagant sempre amb "males" posicions finals les seves sortides.

L'Artur Navarra, que amb bona lògica hauria d'haver estat amb el Josep Garcia, pagava volta rera volta en forma de segons, els problemes i ensurts que li donava la zona dels dubbies. Cal recordar que l'Artur surt també d'una lesió.

A la general Juvenil:

  1. Quim Ruiz (bieeeen)
  2. Oriol Casas (se'ns escapa a la general)
  3. Sime Ubach

Cal fer un esment a la presència d'un pilot nou a la categoria. Tot i la seva joventut, es va moure en grups intermitjos durant tota la cursa, i semblava alguns cops ja un pilot experimentat, fent uns salts i un pas per corva de molt nivell. El Gerard Gómez Villora, pilot del DRINKINGAS RACING TEAM, te ja una Suzuki RM85 amb roda petita, i amb tant sols un dia per probar-la, ja ha estat disputant una cursa del Campionat Catala, ara que la Federació ho deixa fer (abans no es podia).

Molt mala sort pels amics Eric Escola (va tindre nombrosos problemes mecànics), Marc Robert (una caiguda per màniga) i Guillem Navas (també amb problemes mecànics). Son molt bona gent i ens sap greu com els van anar les coses.

Per cert, es disputava tambe com deiem curses de Sots 19 i MX1. Sots 19 és la nostra propera categoria (quan acavem amb les 85cc), i per això ens fa gràcia veure'n les curses. No entenem pero com és que barrejen 2T i 4T a la mateixa cursa. Si que fan un podi separat, però la diferència de moto es abismal, i no ens acaba d'agradar.

En quant a les curses, destaquem l'exhibició del Sergio Castro: va dominar els entrenaments, va fer una mala sortida, va remuntar fins quedar aprop del primer (Ramon Serra amb Honda CRF250), i va fer també el 2on a la maniga final, fent el millor temps per volta, amb 14 anys i una TM125cc. Te molt de mèrit, i demostra que córrer el campionat d'Europa li dona un plus de qualitat, dificilment aconseguible quedant-se a correr tantsols al nostre territori. Felicidades Sergio!!

A MX1, domini del Christian Oliva a les dues mànigues.

A la primera caiguda del Nil Arcarons, que va haver de remuntar, fent disfrutar de valent el nombrós públic present. A la segona en Nil va apretar al Christian, entrant a la meta en el mateix segon, junt amb el José Luis Martínez.

Ens va agradar molt l'estil de pilotatge espectacular i efectiu del Xavi Colomer. El gran pilot, i mestre del Roger Oliver, va fer dues excel.lents curses, però no va poder aguantar el ritme dels 3 de davant, que anàven super-forts.

Finalment es va disputar també cursa de la categoria Iniciació. Obviament aquesta categoria tantsols te emoció pels pares dels pilots. Recordem amb nostàlgia quan corriem a Iniciació, i on erem els mateixos que trobem ara a MX85, mes alguns que ho han deixat pel camí i que sovint trobem a faltar. Victòria per l'Alejandro Ceballos, amb la seva Factory, seguit del "petit" Gerard Congost.

Be, això ha estat tot. La moto del Pol ja funciona, i està preparada per la propera cursa. Quan serà? no sabem...per començar diumenge te lloc la inauguració del flamant circuit LUCTA del Motoclub 3 Turons. S'hi disputarà una nova edició del MX de Montornés, proba emblemàtica temps enrera dintre el calendari del Campionat Català. Potser hi farem cap...

N'anirem parlant. Bona setmana, i preparem-nos pel fred (dedicat a tots aquells que volen que arribi,...entre els que NO m'hi compto jo).

Roger