dimarts, 18 de gener del 2011

Entrenaments Enduro-MX a Circuit Puigdemont

 Bona nit;

El passat dia 9 de Gener, a traves del amic Martí Robert, se'ns va brindar l'oportunitat d'anar a entrenar al Circuit mixte d'Enduro i MX que els germans Puigdemont tenen a Bescano (Girona). Es tracta de dos traçats clarament diefrenciats, un en un camp amb una crono d'Enduro, i l'altre en un bosc, on trovem el de Motocross i Enduro Extrem.

 Allà ens vam trobar amb el Nil Pons, ja força recuperat de la seva lesió, i amb la seva nova montura, la Suzuki RM85 amb xassís gran, que l'any passat va portar el Ferran Arnau. La moto és preciosa, mes alta que la RM normal, i la preparació de frens, motor i suspensions, son Pro. Estem segurs que el Nil en treurà un gran suc aquest 2011.
 També hi havia obviament els germans Robert. EL Marc amb la Kate de cross, la que ja domina a la perfecció, i on demostra un estilàs a la zona mes espectacular del circuit.
 El Pol també es va animar a la zona dels salts, i tot i que la moto no està a l'alçada de les altres, s'ho va passar molt be durant tot el dia, sota l'atenta mirada del Xevi i el Marc Puigdemont.
 Vam estar probant el pas per corva, amb rodera. Es un tema complicat, i de dominar-lo, es guanyen una colla de segons a les curses. El Sergi Robert ha entrenat molt aquest tema, i els resultats estan prou a la vista.
 Es van fer tandes cronometrades, a fin de veure els pilots exprimint el seu pilotatge al màxim. Molt be en aquest apartat el Marc, només superat per pocs segons pel seu germà gran, també amb una montura de 125 cc.
El Pol va probar la moto del Nil Pons, i li va agradar molt per la posició de conducció i la potència, tot i que no es va acabar de sentir segur ni rodar ràpid com ell sap.

El Sergi ha tingut una adaptació espectacular. Fa 4 dies anava encara amb la 85, i ara porta la EXC125 amb comoditat, rodant molt i molt ràpid. Segur que aquest any farà també un bon paper al Campionat de Catalunya d'Enduro.
 Durant el dia, els germans Puigdemont van preparar una barbacoa, i els joves pilots (i els seus acompanyants) van poder esmorzar unes bones butifarres i cansalada.



 Després d'esmorxar van seguir rodant fins ben be les 2. Llavors vam veure que la roda davantera de la Suzuki del Pol estava punxada, i vam recollir les coses per marxar.

I vam poder presenciar un entrenament molt interessant dels dos germans Robert, amb un pique constant i avançaments interiors, que va molt be de cara a les curses que vindran en breu.

Agraïm l'amabilitat dels grans pilots i campions Puigdemont, i esperem poder repetir l'experiència ben aviat.

Roger Prats