dilluns, 7 de març del 2011

Motocross d'Albaida

Bona nit;

Aquest cap de setmana hem viatjat fins a Albaida (Alacant) a córrer una cursa de MX del Campionat Valencià. Dintre del "nou" pla de curses d'enguany, on volem sovintejar campionats de fora de Catalunya, ens hem estrenat a un traçat que ens agrada molt, i que tanmateix serà escenari del Campionat d'Espanya per la qual cosa ens servia de "pretext".
Dissabte ben d'hora marxàvem cap a Albaida. Amb 4,5 hores de viatge, parades apart, cal prendre's el trajecte amb calma. Cap a mitja tarda arrivàbem a "El Pansat", un recinte de Bungalows on ja haviem estat feia un parell d'anys amb motiu del Trofeo Nacional Alevin, i ens havia agradat molt.
Aparte de lo divertit del format Bungalow, el recinte disposa de nombroses especies animals, com rucs, estruços, cèrvols, anecs....que li donen un to diferent, i van fer distreure, i molt, als mes petits. Un cop instal.lats, ens varem apropar al Circuit de la Vega a reconèixer el traçat.

Varem donar-hi una volta sencera, fins que es va posar en marxa el reg, cosa que va complicar la visita. El terreny estava en inmillorables condicions, sorrenc, planxat, ben vallat, i espectacular com sempre. Ens va cridar l'atenció el salt doble de baixada, on hi ha la tribuna pel públic, perquè l'han modificat allargant-lo un mica. Ara es composa d'una messeta de 5 mts i un repla de 15, per començar llavors la baixada forta cap la part posterior del circuit. Allà estant teniem molts dubtes de que una 85 pugués arribar amb facilitat, i el fet d'errar seria motiu d'una forta i dolorosa caiguda.

El Paddock del circuit ha estat asfaltat en la seva totalitat (forma part d'un circuit de karts i minimotos), i es perfecte per muntar el campamento. La gent del MC Albaida han treballat de valent per tenir unes instal.lacions a l'alçada d'un campionat d'Espanya, i els hem de felicitar, com així varem fer. Un 10!!!!

Després una nit mes o menys tranquila al "zoo" del Pansat, diumenge es va llevar un dia excepcional per la pràctica del Motocross, amb un sol radiant, i sense gota de vent.

El Pol correria la cursa de MX85, amb pilots juvenils i cadets junts (uns 25 inscrits), però classificació separada. A la categoria Cadets coneixiem el Jorge Zaragoza, pilot del Motoclub Albaida, i el Francisco Garcia Bordonado. La resta no els haviem vist mai. Ens va cridar l'atenció l'alt nivell de preparació de les motos que hi participàven...no s'estan de res.

Cal dir que la gent de la Federació van estar en tot moment molt amables amb nosaltres, els fora-vinguts, i ens van fer sentir una mica especials.

Als entrenaments el Pol va sortir una mica dubitatiu...no semblava que anés la festa amb ell, i només es va dedicar a rodar pe reconèixer el traçat. Final 14è. Pole pel Jorge Zaragoza seguit del Garcia Bordonado.

En cap de les passades es va fer el nou salt. A la primera màniga el Pol es va situar a la graella al costat del Jorge Zaragoza. Va sortir molt ràpid (no tant com el Jorge) i es va situar 5è a la primera corva, per passar 7è a la primera volta.

Aviat es va adonar que els rivals el passàven als salts que no es feia, i a la zona dels dubbies. Ell solet va decidir solucionar el problema, i sense mes por, a la tercera volta es va fer ja el salt principal, i va començar a empalmar-se els dubbies de 2 en 2....els temps van començar a baixar, però ja era una mica tard.
El Dorsal 28 que l'acabava de passar no es va poder escapar, i finalment el Pol va entrar 8è a menys d'un segon del pilot rival amb Kawa.

 La victòria va ser pel Garcia Bordonado, que es va aprofitar de 2 caigudes del Jorge Zaragoza.

Tot i caure, el pilot de Suzuki 99 recuperava i atrapava el de KTM, però un cop rera l'altre anava per terra i finalment no podia guanyar la màniga.

A la segona màniga, amb el circuit mes sec, el Pol es va trobar encara millor. Va tornar a fer una excelent sortida, i novament passava 6è a la primera corva.

En aquesta màniga, sense cap punt on millorar, va rodar a molt alt ritme, i no va perdre mes que una posició, quan a les acaballes ja estava molt cansat, i les colzeres li havien caigut a l'alçada del palmell de la ma,  dificultant molt la conducció.

Al capdavant el Jorge Zaragoza mo cometia aquest cop cap errada, i marxava en solitari cap la victòria final. L'idol local va fer gaudir als seus incodicionals amb salts espectaculars i plegades a la zona de tribuna, que ens van deixar a tots amb la boca oberta. Està clar que un nen de 14 anys fent el que fa el Jorge, te un futur ilimitat en aquest mon del Motocross.
La suma de punts li donàven la vistòria final a la General, tot i l'empat de punts amb el Francisco Garcia.

 El Pol finalitzava 6è de cadets, i 7è de la conjunta. Un excelent resultat, vist l'alt nivell de pilotatge dels pilots valencians.

Durant el matí també es disputarien 3 probes mes: MX1, MX Sots 25, i 50 cc (iniciació).

La de MX1 semblava la mes interessant. Destacàven 3 pilots del "nacional": Alvaro Lozano (Yamaha#1), Alonso Sánchez Osuna (Honda#191) i Antonio José Ortuño (KTM#59). El pilot de Yamaha va liderar les probes amb autoritat, i es va endur el triomf final amb 2 primeres posicions.

Per darrera les "bofetades" eren entre els altres dos pilots nombrats. Molt ens va agradar l'espectacularitat del pilot d'Honda, que va fer gaudir el nombrós públic de la tribuna amb plegades brutals.
Ortuño per la seva banada es va dedicar a remuntar en els dues curses, dues males sortides. Tot i les dificultats que li van posar els rivals, el nivell d'aquest noi va fer que superés pilot rera pilot, amb un pilotatge que ens va agradar moltissim.

Varem coincidir amb un grup de 4 pilots catalans del Team POLEA SX amb els que molt ràpidament vam fer bones migues. Eren uns nois molt agradables que venien a probar el circuit de cara al nacional del proper mes. Malhauradament un d'ells va acabar al Hospital d'Ontinyent després d'una forta caigua. Desitgem que no hagi estar res mes que un ensurt.

A la categoria mes "xicoteta", amb 7 o 8 participants es va posar en evidència el retrocés que experimenta el mon del MX entre els mes menuts, cosa que també hem pogut veure a Catalunya, però amb menys força .

Cap a les 3 ja teniem el "campamento" recollit, i després de menjar una mica vam fer camí cap a casa novament...i a 2/4 de 9 ja erem davant l'ordinador gaudint de les fotos i el video de les curses...que ens van deixar un molt bon regust, i on ho vam passar molt be. Val la pena fer sortides d'aquestes tot i la pallissa de viatge.

Ara amb la moto neta, engrassadeta, i tot "a puesto", preparem-nos per una dura setmana de feina. Sort que avui era festa a "can fanga", i ens hem pogut recuperar. Demà al curro....I el finde...??? a algun lloc anirem....com sempre estarem preparats per qualsevol proposta.

Bona setmana;

Roger