diumenge, 1 de març del 2009

Cap de setmana intens a Bellpuig

Si, així és...aquest ha estat un intens cap de setmana de curses al circuit de Catalunya de Motocross de Bellpuig. I es que dissabte varen tindre lloc les curses de la 2º proba del Campionat d'Espanya corresponents a les categories mx Promesas i MX2, i avui hem gaudit de les apassionants curses de MX Elite i Alevins (Aquesta com a 1er proba del Campionat de Catalunya).

Avui explicarem com va anar la cursa de dissabte, on el Pol sortia amb moltes ganes de fer-ho millor que Albaida, i classificar-se per a la cursa com a primer objectiu.
El dia climatologicament parlant va ser bo, el circuit planxadet per l'ocasió, i l'ambient a tope. Aquesta cursa significaba la primera ocasió en la que el Pol faria en circuit sencer, amb els 3 pujadors inclosos. I la veritat és que vaig preferir no mirar quan el Pol va sortir als entrenaments, i el cor em va tornar a batre quan el vaig veure passar davant meu per la zona de cronometratge....havia pujat...

Mes tard vaig veure que no només pujava amb facilitat sino que a mes a mes es feia el salt doble de pujada fins dalt de tot...una passada!!

Amb 45 inscrits a la categoria (25 menys que a Albaida), sols 5 quedaven fora. I el Pol no va fallar i va marcar el 34è millor registre...be noi,be...la primera feina feta. Ara tocava disputar la cursa.

A la sortida de la primera màniga el Pol va quedar una mica enderrerit (no va poder agafar un bon lloc de la graella), però això el va permetre no quedar atrapat en alguna caiguda múltiple, i amb un molt bon ritme de cursa, va acabar en una mes que meritòria 26ena posició. Per davant cal destacat la excelent cursa del Jorge Zaragoza, que va batre l'Ander Valentin i a Jesus Franco amb autoritat. Dels nostres bon paper del Lluis Riera, com sempre super-espectacular en la seva conducció (de ben segur màxim candidat al Campionat de Catalunya de Motocross d'enguany). Darrera l'Aleix Dorca i el Quim Ruiz, que cada cop va millor, i demostra el perquè ha estat campió de Catalunya l'any passat.

A la segona màniga el Pol va sortir be, i es va situar entorn el lloc 26-28, en un parell de voltes. Però en el salt doble de pujada va tindre una forta caiguda en girar-se-li la moto en ple vol. No es va fer mal, però va perdre posicions, i també un xic de confiança. El resultat es que va fer un 31è lloc, que vist el que s´ha vist, no està gens malament.
En aquesta segona màniga cal destacar el paper del Quim, que va aconseguir acabar en 13è lloc, i també el de la Mireia Badia, que un cop recuperada del susto de la primera màniga (on va caure amb un altre pilot), va aconseguir acabar 26ena.

La 2ª maniga i la classificació general varen ser pel Jorge Zaragoza, que ha demostrat que està un pas per sobre de la resta, i que sino falla mes (a Albaida no va estar fi) serà de ben segur el nou Campió...i només te 12 anys!

Segon lloc per l'Ander Valentin que es manté líder del Campionat.

3er lloc per Rafael Aguilar, 5è lloc pel Lluis Riera, i 11è lloc per l'Aleix Dorca.

Be amics, i ara a casa un xic cansats, anirem a recuperar-nos per demà anar a l'escola, i deixarem la crònica dels alevins per dimecres. Hem fet unes bones fotos, hem xerrat amb el Santi Faro de TV3, ens hem fet fotos amb pilots de MX Elite, i ho hem passat d'allò més be.
Demà penjaré el Video de les imatges de la cursa.

Fins dimecres, Salut i Benzina com diu el Santi.