diumenge, 31 de maig del 2009

Cap de setmana a TOPE!!!!



Bona i tormentosa tarda de diumenge;


Aquest cap de setmana ha estat intens. No en recordo de cap altre tant sumament dedicat al mon de la moto: Motocross a Sant Hilari, Resistencia a Solsona y Motocross a Bellpuig...que us sembla?


Dissabte a les 7 del matí marxàvem cap a Sant Hilari, i tornàvem a la 1 de la matinada desde Solsona. Aquest matí a les 8 cap a Bellpuig, ...i ara ja hem arribat, una mica cansats, per recuperar-nos el dia de demà, que fem festa tant el Pol com el seu sofert pare.


Avui només explicaré com va anar Sant Hilari, per no patir una sobredosi de benzina en aquest escrit. Dimarts explicaré la cursa de resistència, i cap a dijous l'entrenament d'avui. I tot seguit empalmarem, perquè dissabte proper tenim cursa del Campionat de Catalunya de Motocross a Bellpuig...el que deiem, una sobredosi!


Doncs be, la cursa de Sant Hilari, del provincial de MX, va reunir a la categoria MX85 gairebé 20 inscrits. Entre ells els amics Braqué, Robert, Martin i Ruiz, del ITCA MX Team.


També varem treure el cap pilots no habituals (encara) de la categoria, com el Nil Pons i en Joan Aguilar; aquest darrer va demostrar una molt bona adaptació a la nova màquina ja desde bon principi. Farà feina, de ben segur...

La cursa de Motocross, com ve essent habitual, la vàrem fer amb la Yamaha, i deixàvem la KTM per la cursa de la tarda. El circuit de Sant Hilari estava molt be, amb sorra humida i sense basses. La única cosa que no ens va agradar va ser la sortida, en pujada, amb massa pedra suelta, cosa que complicava la maniobra, ja de per si perillosa.

A la primera cursa, el Pol va sortir un dels darrers, en aixecar-se-li la moto al baixar la tanca. Ràpidament va anar avançant pilots amb un pilotatge ràpid i arriscat (deu ni do com feia la baixada), fins a situar-se 6è, posició que va aguantar fins que va caure. Un cop reincorporat a la cursa va tornar a apretar el ritme, i va aconseguir recuperar la sisena posició final, darrera el Nil Bussot, l'Artur Navarra, el Nil Pons i el Quim entre altres. Molt bona remuntada tot i que haurem d'afinar les sortides.

A la segona màniga el Pol va rebre els consells del amic Xavi Crespi que tenia cursa per la tarda i va voler acompanyar-nos per ajudar al pilot.

Varem poder veure una millor sortida, tot i que encara situat al grup del mig, la qual cosa no li permet anar més endevant. Va marxar com un tiro el Nil Pons, acompanyat pel Nil Bussot. Tercer es situava el Quim Ruiz, i en el proper grup, el Pol amb els pilots Suzuki, el Ferran Arnau i l'Artur Navarra i l'Oriol Oliva, amb problemes mecànics en la seva Honda.

I llavors, quan faltaven 3 voltes i anava 4art (primer del grup perseguidor), va caure en una corva sense massa visibilitat, cosa que va fer que el bandera no estigués prou al cas. I llavors va ser emvestit pel Ferran Arnau, i quan ja s'havia tornat a aixecar va ser golpejat pel Nil Pons amb força, cosa que li va produir greus problemes mecànics que el vàren fer abandonar. El pitjor cop el va rebre el silenciador que ha quedat una mica tocat.

Mala sort pel Pol, tot i que el vaig felicitar per l'excel.lent cursa que va disputar, i que en cas de repetir, el permetrà estar ben endevant en properes ocasions. Veig una bona evolució del pilotatge del Pol; te gas, salta molt be (perfecte diria jo), i està millorant el pas per corva.

De la resta de pilots del Team, mala sort (comença a ser habitual) amb constants caigudes dels pilots, cosa que els va enderrerir molt a la classificació final. L'únic que es va salvar va ser el Quim, que va aconseguir una tercera posició final que està molt be.


Felicitem al Nil Pons per la seva victòria. Es un pilot agressiu, ràpid, que ho fa molt be tot i que s'estrena aquest any a la categoria.

Be,... com deia abans, dimarts explico com va anar la resistència, que va ser molt divertida.

Bon dilluns de festa;

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

no se si podré esperar a dimarts per la crònica però..... si, va ser molt divertit i cansadíssim
recors i gasssssssssss
la roberta