diumenge, 19 de juliol del 2009

Motocross de Sant Celoni

Finalment, després de donar-li varies voltes, varem decantar-nos per disputar la cursa de Motocross corresponent al Campionat Social de Motoclub de la citada població, i deixar l'enduret per una altra ocasió. Apart de la calor d'aquests dies, la distància i el cansanci acumulat en tots plegats després de l'aventura belga van ser factors decisius per la nostra elecció.

Sabiem que no trobariem una nombrosa inscripció, però la veritat es que no esperàvem que fos tant curta. Tinguem en compte que la cursa ESTAVA OBERTA A TOTS ELS PILOTS QUE VOLGUESSIN ANAR-HI, tant si eren socis com si no. Potser va mancar una mica de comunicació d'aquest fet.

Un total de 7 pilots varen prendre part en el grup MX100. El nivell, però, era prou bo i ens va servir de molt bon entrenament de cara al futur: Nil Bussot, Ferran Arnau, Edgar Alcalà, Arnau Sànchez, David Vilanova i Edgar Pons.

Sobre un circuit en perfecte estat, planxadet com mai, es van disputar els entrenaments, en els que varem veure que tots anàven molt forts, i ja des de la primera volta, varen marcar molt bons temps. Al final el Pol segon a 3,5 segons del Nil Bussot, cosa que està mes que be. La resta, tots en el mateix segon que el Pol: la cursa seria dura!

Com es habitual en aquest circuit, les volades dels pilots son espectaculars. Ja no recordàvem una cursa amb tanta estona saltant, ni una allargada i alçada de salts tant alts,... ni la de Figueres. Ens haviem acostumat al circuit del Masterkids, i varem patir (els pares) una mica al principi. Sobretot cal destacar l'Arnau Sànchez, que amb diferència (tot i potser no ser lo mes efectiu de cara al crono) feia uns salts que treien la respiració.

Varem comptar amb l'ajuda i assessorament tècnic de l'amic Xavi Crespi, que va aconsellar al Pol sortir en primera marxa. I així ho va fer. I va anar molt be.

A la primera màniga el Pol va sortir molt be, col.locant-se 3er darrera el Nil Bussot i el Ferran, i mantenint-s'hi durant 3 voltes.

No li marxàven els pilots de davant, fins que a la messeta de meta (la mes llarga) va caure (sens consequències) a la recepció per l'acumulació d'aigua del reg (havia fet una bassa de fang). Quan es va aixecar va haver de remuntar posicions, i va mantidre un interessant pique amb l'Arnau Sànchez, tot i que al final l'Arnau va endur-se el 4art lloc.

A la segona màniga el Pol no va sortir tant be, i va quedar enclavat en un grup durant força voltes, format per l'Arnau i en David Vilanova. Quan varen avançar en David, el Pol va quedar darera l'Arnau, pero entre la pols que hi havia que no deixava veure res al pilot de darrera, i el bon nivell de pilotatge de l'Arnau (ens recorda aquell Arnau de final de temporada de l'any passat), no va haver manera d'avançar-lo. I els de davant, en el mateix ordre de la primera màniga, ja havien marxat. A final un altre cop 5è.

Estem molt contents del pilotatge del Pol, per les seves ganes, i pel domini que ja demostra en els salts llargs (co.loca la moto i la mou durant el vol amb facilitat). Ens preocupa encara la manca de baixos de la Yamaha, que el penalitza en excés en les corves lentes, on les errades les paga amb força segons. Hi treballarem.

A la General, victòria pel Nil Bussot, molt fort tot el dia, seguit pel Ferran Arnau i l'Edgar Alcalà (que corria amb la 2º moto del Nil, ja que va trencar la seva als entrenaments). Destacar la bona col.laboració i generositat per part de la familia Bussot. Un 10.

A les categories dels mes petits, bona assistència de pilots a 50 cc (tenen menys possibilitats de fer altres curses) i presència de pilots del MC 3 Turons a 65 cc. Llàstima que no vinguéssin mes pilots en aquesta categoria que apretessin al Kiku (Marc Hernandez, Angel Perales o Nil Pons), que va dominar amb molta autoritat les dues mànigues.

Com a resum del Campionat de Sant Celoni, crec que el MC Sant Celoni haurà de replantejar-se'n el format. En temps de crisi, i amb un calendari saturat de curses al mes de Juny, calen noves idees per aconseguir mes presència de pilots que façin viables aquestes interessants iniciatives (es la meva opinió). Felicito al Motoclub Sant Celoni per l'alt nivell d'organització demostrat (l'habitual en ells) i per les ganes que hi posen vinguin els pilots que vinguin.
Per cert, la propera setmana s'inaugura finalment el Circuit de MX de Palafolls. Ja era hora. Tenim moltes ganes de fer-hi cap, i dissabte ens hi podreu trobar, fent la presa de contacte amb aquest nou traçat, que s'apunta com a habitual de cara al futur (està força aprop de casa). Seguirem informant.
Be doncs, ara cap a la Beach, a descansar, llegir, banyar-nos, i pensar que fem durant aquest agost....de moment el Supercross de Llivia va prenent força...
Bona setmana;
Roger