diumenge, 8 de novembre del 2009

Enduret de Castellolí

Bona nit; avui hem de reconèixer que estem "fets pols". El Pol s'ha adormit tot estudiant pel control de prehistòria de demà, i jo m'aguanto a dures penes despert. No volia però deixar per demà el tema del blog, i ara explicaré una mica com ha anat l'Enduret de Castellolí.

Tot i que aquest cap de setmana teniem l'oportunitat d'escollir entre Motocross i Enduro, i que el Pol es decanta clarament pel primer, el fet que ahir dissabte tinguéssim assumptes familiars, va conduir-nos a disputar avui la darrera proba de la Copa catalana d'Endurets 2009 (queda una Endurada).


Dijous per la tarda els amics de Drinking Gass em van comunicar que no tindria disponible la KTM per aquesta proba, per la qual cosa el Pol ha hagut de fer-ho sobre la Yamaha YZ85. Aquesta moto està ja perfectament operativa, i re-decorada amb els colors del Team Ausio Racing, una de les opcions de cara a la propera temporada. Xula no? Son de sobres conegudes les limitacions/complicacions de pilotatge d'aquesta màquina per fer enduro, però ens feia gràcia probar-ho, ja que no ens hi jugàvem res.

Ens hem retrobat amb els amics Robert i Braqué del Team ITCA, amb qui hem fet gran part de la prova i ens ho hem passat molt, molt be. El Pol sortia amb el dorsal 16, i el Marc Robert amb el 18, per la qual cosa feiem el Rally junts.

La prova ha estat organitzada per la gent del MC Torrelles. La veritat és que no han estat de sort, i han estat nombroses les complicacions i errades comeses. El vent, molt fort algunes estones, no ha ajudat gens, i ha provocat seriosos problemes a la zona de la Crono. Els comentaris generalitzats evidenciàven un descontent generalitzat. Els problemes finals de cronometratge, no ha fet mes que escalfar una mica més els ànims del personal....mala cosa.

EL circuit era quasi perfecte: discorria per corriols estrets, boscos ombrívols, zones de pedres,..i durant 23 km han fet les delicies dels nois. Els pares, alguns, hem acabat fets una coca després de tant pujar i baixar. Hi havia alguns passos amb certa complicació, però els nens s'estan fent grans i superen sense problemes aquestes dificultats.

Pel que respecta al comportament del Pol a la prova, ha estat una mes, no massa diferent de les anteriors: bon pilotatge, ritme ràpid, i temps lents. Avui el Pol estava mes fi als trams, tot i la seva dificultat i perillositat, que a les cronos.

En els trams el Pol ha pogut apretar la YZ i amb l'excelent comportament del seu xassís, treure bons registres. A la segona passada pel tram llarg, el Pol ha patit una sortideta de pista que li ha fet perdre alguns segons, però poca cosa.

Problemes amb el cronometratge, passos extranys, canvis en criteris de posició de sortida dels pilots al inici del primer tram...son exemples de problemes que han afectat a alguns pilots, i beneficiat a alguns altres. Al final però, els resultats han estat segurament els justos.

A la Crono, però, no s'hi ha trobat a gust. Com deia, el vent ha arrencat cintes i estaques, i el Pol lluny de fer com la resta de pilots que tiràven clarament pel dret, s'ha entossudit en trobar el camí correcte, perdent un temps valuós de cara al resultat final. Si li sumem un "recte" a cada passada, tenim els segons que ens fan falta.

De la resta del Team, hem estat molta estona rodant amb el Marc Robert, que disputava el seu "primer" enduret, i ho ha fet espectacularment be. La seva adaptació a la Suzuki ha estat brillant, i no sembla el mateix que anava amb la KTM fa cosa de pocs mesos. Felicitem al noi, que ha fet uns temps a ritme dels millors, i que de ben segur si repeteix en l'especialitat, donarà molta guerra el proper any.

També hem estat amb el Jordi Braqué. Te un estil molt espectacular, però algunes errades a la crono l'enderrereixen massa a la general. De tota manera la progressió del Jordi ha estat increible, i pocs podiem apostar que estaria tant be amb el poc temps que porta fent aquest tipus de proba.

I per últim, encara que és el crack del Team, el Sergi Robert. Avui ha estat senzillament perfecte!!!!! i efectiu!!!! Ha sabut aprofitar les errades d'algun rival, per acabar col.locant-se 3er a la general final. La seva progressió els darrers temps ja ens deia que el Sergi podia fer alguna bona cursa i plantar-se ben al capdavant, i crec que el resultat d'avui es el millor premi a aquest progrés i deixa un excelent regust a casa dels amics de Porqueres. FELICITATS!!!!!!!

Destacava avui la presència de pilots no-habituals fins ara: l'Enric Francisco (Campió de Catalunya 2009 d'enduret Aleví) i el Dani Tell. Ho han fet molt be, tot i que han patit problemes per la mala senyalització del rally, que els han endarrerit a la general. El proper any donaran guerra....us esperem!!!
També hi havia altres amics, com sempre en aquest tipus de proba: les amigues del Team, la Monica Botifoll i la Mireia Badia, que han tingut una dura pugna tota la cursa, que s'ha decantat en favor de la segona. La Monica ha tingut problemes aliens a la seva responsabilitat que l'han endarrerit a la general....mala sort.

Per davant de tots, destacar la cursa del Josep Garcia. Cal veure´l com pilota per adonar-se del seu potencial en el futur. Porta la moto amb una facilitat i espectacularitat, que fa les delicies de tots aquells que disfrutem veient bon pilotatge. Sovint parlem amb el Pol de com fer-ho senzill i alhora efectiu, com el Josep. Apart es un molt bon xicot, i es alegrem molt dels seus resultats. Felicitats!!!

A la general, doncs:
  1. Josep Garcia
  2. Xavi Ferrer
  3. Sergi Robert

I mes enllà:

8.- Marc Robert / 9.- Pol Prats / 10.- Enric Francisco.....13.- Jordi Braqué

I això ha estat tot. He pogut fer fotos gràcies a la Lidia Fontanet, que molt amablement m'ha portat la càmara. També he fet un video, curt i potser no massa bo, que us convido a veure:

http://www.youtube.com/watch?v=suB3IyOz3MM

La propera setmana no sabem que farem. Pren força la possibilitat de disputar una prova del Campionat Valencià de Motocross a Benicarló. Si ens animem ja ho farem saber, per si algu mes s'hi engresca. Ens fa molta gràcia anar-hi.

Bona setmana a tothom!!!!!

Pol i Roger