diumenge, 23 de maig del 2010

Motocross Ciudad de Calatayud

Bona nit;

Ja som a casa després de mes de 4 hores de viatge desde l'aragonesa població de Calatayud.

Tal com avançàvem la familia Ruiz i Prats han anat a fer les "espanyes" aquest cap de setmana, tot coincidint amb una proba del Campionat Aragonès de Motocross a la població de Calatayud. Varem marxar ja dissabte al matí, i a primera hora de la tarda arribàvem al circuit, per fer-ne una primera inspecció. IM-PRES-SIO-NANT es l'únic adjectiu per definir com cal aquest traçat. Segurament la qualitat del terreny es podria millorar, i tant Talavera com Rufea li passen al davant. Però pel que respecta a traçat, no haviem vist un circuit com aquest: llarg, amb continues pujades i baixades, salts molt alts, dobles, "terrazas" (així en diuen), i en definitiva, tot el que agrada als nostres pilots.

A la categoria MX Promesas-Alevin hi havia 24 pilots inscrits. Alguns d'ells coneguts, com l'Alex Serrano, el Jon Idiàquez, els cosins Uterga o la familia Beristain.

Iker Uterga

Ibon Beristain

Entre els alevins (que només eren 5), hem trobat a un pilot del Drinkingass, el Pol Pellicer. Ens ha fet il.lusió, i hem compartit una estona amb la familia Pellicer, molt agradables per cert. El Pol ha finalitzat primer de la seva categoria, amb una moto de 65 cc, massa petita segurament per un circuit XXL com aquest.

Als entrenaments el Pol (el nostre, avui amb el dorsal 41) ha quedat el 6è, darrera "els Uterga", el Quim, i el Jon i l'Alex que anàven com un tiro ja des de la primera volta.

A la primera màniga el Pol ha sortit be: la valla tombava endevant (cosa extranya) i el Pol ha copiat la forma de sortir de l'Alex, situant-se ben be 2 metres per darrera la mateixa, per entrar amb inèrcia quan aquesta ha baixat.

S'ha mantingut 6è, fins que el Quim ha caigut. Llavors el Pol l'ha avançat, però el Quim s'hi ha situat just per darrera. Empès pel Quim, el Pol ha pujat el ritme i ha atrapat al Julen Uterga, avançant-lo en el salt de meta.

Llavors ha començat una nova cursa aguantant les continues escomeses del Quim. Finalment el aquest s'ha sortit de pista, i el Pol ha pogut entrar en meta 4art de la general i primer Juvenil. Molt be Pol!!!

Vencedor de forma aclaparadora, l'Alex Serrano. Anava molt be, plegant la moto en els salts mes llargs, i amb molta superioritat sobre el segon, el Jon Idiàquez.

A la segona màniga el Pol ha sortit igual que a la primera. Aviat li ha marxat el Quim, i els pilots cadets, pero també es cert que ha pogut avançar al Julen Uterga mes ràpid que a la primera màniga.

En una còmoda 5ena posició rodava molt be i ràpid fins que ha patit un greu problema físic: i és que se li han format 2 llagues (una a cada ma) que en reventar-se les ampolles han començat a sagnar, fent insoportable el dolor pel pilot. De tota manera ha aconseguit mantindre la posició sense forçar en els salts i acabar darrera el Quim, assegurant-se la segona posició del podi.

En acabar hem anat a la Creu Roja i li han practicat una cura d'urgència, que caldrà repetir aquesta setmana, per estar a punt per la cursa del nacional a Ponts de diumenge.

Al Podi, amb les mans envenades, hem pogut veure finalment al Pol. Es el primer podi de 85 cc, i ja el trobàvem a faltar. A veure si es el principi d'una nova etapa. Segur que el proper cap de setmana no, però mes endevant anirem veient si en repetim algun.

A la categoria cadets victòria novament del Alex Serrano, i segon lloc del Jon Idiàquez. Lo previst.

Hem dinat al circuit, recollit, i cap a casa. I demà a descansar que es festa a Barcelona i Cabrils. Rentarem la moto, i ens prepararem ja per la propera cursa, que es diumenge a Ponts, corresponent al Campionat d'Espanya. Tenim moltes ganes d'anar-hi ja.

Ah! i prepararé el video, que avui fa mandra!!!

Bona setmana;

Roger

1 comentari:

Unknown ha dit...

FeliÇitats Pol pel teu podi,esperem que les teves mans estiguin a punt pel cap de setmana. Molta sort i disfruta. Pol 37