diumenge, 11 d’abril del 2010

Motocross de Bellpuig

Bona tarda;

Ahir es va disputar la primera cursa de la temporada corresponent al Trofeu Motoclub Segre, i ho va fer al circuit de Bellpuig: nosaltres hi erem!

El circuit de Bellpuig te quelcom especial, i agrada molt a pares i pilots per múltiples raons: el fet que s'hi disputi una prova del Campionat del Mon el fa encara mes atractiu si cap.

Així doncs, i per evitar haver de matinar novament (cosa que cada dia portem pitjor), el divendres vam anar cap a Bellpuig, i sobre les 8 del vespre ja erem al circuit per deixar el remolc i anar a sopar al poble. Més tard ens vàrem apropar novament al circuit a saludar als amics Robert, que arrivàben amb la seva autocaravana. Després de fer-la petar força estona vam anar a dormir al Hotel Bellpuig.

Diumenge el dia es va aixecar assolejat, temperatura òptima i el circuit en perfectes condicions; i el Pol amb unes ganes bojes de rodar-hi. S´hi varen aplegar 26 pilots a MX85, entre cadets i Juvenils. Absències notables com les del Sime, el Josep Garcia, el Marc Hernàndez (lesionat en una cama arran de la caiguda de Castellolí) i el Kiku (també fora de combat ara per ara). No hi faltàven els pilots habituals del MC Segre (Dani Tell, Guillem Navas, Marc Mestre)...

..., pilots fora-vinguts que pujàren el nivell general encara mes, amb presència de l'Alejandro Serrano, els Uterga, i el Jon Idiàquez.

...i de casa, Cadets com l'Albert Arjonilla i el Xavi Ferrer...

...i finalment Juvenils com el Nil Pons, l'Oriol Casas, el Roger Oliver, el Jordi Sala o l'Angel Perales entre altres. En definitiva, 26 pilots (pocs?) però amb un nivell general mes alt del que es costum, que no ho posarien gens senzill al Pol.

No hi faltava el TEAM Cat Racing, amb els germans Robert i el Quim acompanyant el Pol.

Cap a les 10 començàven els entrenaments, i el Pol marcava un 13è millor registre, potser una mica per sota del seu nivell, però en tot cas amb un pilotatge molt segur. No calia arriscar.

A la primera màniga el Pol va sortir malament, i darrera un núvol de pilots, es va situar entre el 10 i el 15è lloc.

Ben aviat va avançar una mica i es va colocar en un grup amb l'Oriol Oliva que no havia sortit massa be i anava recuperant posicions, el Joan Aguilar i just per davant de l'Angel Perales.

Llavors va esdevindre un problema pel Pol, i és que va rebre una bola de fang que li va entrar a la boca, i no el permetia respirar amb facilitat. Aquest fet, sumat a les dificultats que tenia per avançar al Joan Aguilar (li marxava a les parts ràpides), i a la pressió a la que era sotmès per l'Angel, va fer que es decidís a mantindre la posició, i acabar com fos la màniga. Així ho va fer, molt afectat pel problema que tenia, en una mes que meritòria 11ena posició.

Just per davant d'aquest grup hi havia el Quim que lluitava amb l'Oriol Casas. El nostre campió arrossega alguns problemes físics que no el van permetre lluitar per les posicions d'honor, conformant-se en rodar ràpid però no al ritme que en ell és habitual.

Els germans Robert es van situar just darrera el grup del Pol, això si a una certa distància. El fet de no completar algun salt de cert risc els feia perdre el temps necessari per estar mes endevant, i volta rera volta perdien 1 o 2 segons necessaris per anar a bon ritme.

Grandíssima cursa del Nil Pons, que sense fer una excepcional sortida, va anar recuperant posicions situant-se ben aviat en el grup capdavanter. I quin grup!!!: amb l'Albert Arjonilla, el Xavi Ferrer, el Jon Idiàquez i l'Alejandro Serrano (fins que va anar per terra).

I a la part més alta del circuit, després del "doble de pujada", el Nil va fer un avançament espectacular aprofitant la presència del Dani Tell (que era doblat). En aquella maniobra va avançar al Xavi Ferrer que no el va veure vindre, i es posava 2on, apretant des de llavors i fins al final l'Albert Arjonilla. I de poc li va anar per no guanyar la màniga. Gran cursa del Nil.

A la segona màniga el Pol va tornar a sortir malament, i de nou el vam tindre col.locat en un grup ràpid però endarrerit.

Se les va tindre de nou amb el Joan Aguilar i l'Oriol OLiva, com a la primera màniga. Aquest cop, però va poder avançar al Joan a la tercera volta a la part de la piràmide posterior, en una gran maniobra. I llavors començava una nova cursa en un grup amb altres 3 Suzuki: l'Oriol Casas, el Roger Oliver i l'Oriol Oliva.

Primer avançava el Roger Oliver, tot i que li resultava complicat pel ritme que duia. Després feia el mateix amb l'Oriol Casas, tot i que el dorsal 12 li tornava la jugada i recuperava de seguida la seva plaça.

Sense possibilitats amb l'Oriol Oliva, que com acostuma darrerament va de menys a mes, i que feia valer el seu millor pilotatge per acabar marxant del grup.

I llavors el Pol es limitava a mantindre la 11ena posició, i rodar a un ritme alt, però sense forçar. Ja per llavors havia avançat l'Angel que amb problemes físics a la cama havia d'abandonar finalment. Sabem que al final no ha estat res, però es va endur un cop dolorós que no el permetia rodar amb tranquilitat.

El Quim va sortir molt be, passant 2on al pas per la primera volta. Malhauradament els problemes als que feia referència abans el van mermar força i es va veure superat per altres pilots volta rera volta (fet no habitual). El Nil va ser un dels primers a fer-ho i va anar a la caça dels primers, on lluitàven l'Albert Arjonilla amb l'Alejandro Serrano i el Xavi Ferrer. Finalment victòria per l'Albert que va entrar 1/2 segon per davant del pilots Aragonès amb el dorsal 96.

Per darrera el Pol es van situar els germans Robert, mes ràpids que a la primera màniga. El Marc va acabar agafant el to del circuit, i van baixar considerablement els seus registres. Per desgràcia un xic massa tard, cosa que no el va permetre estar en unes posicios mes "normals" per un pilot del seu nivell.

A la general final, podi per l'Albert Arjonilla, seguit del Nil Pons i el Xavi Ferrer. El Pol 11 (regularitat màxima).

També varen tindre lloc curses de MX1, MX2, MX3, i Alevins-Iniciació. A les categories mes "grans", victòria per José Luis Martínez i Alfred Camps. A la dels mes petits, va ser el Joel Miravall qui es va endur la victòria en unes curses sense massa color per la diferència de nivell existent enguany.

Be, i això ha estat tot pel que respecta a les curses de dissabte. En acabar vam compartir una bona estona amb els amics Beristain que venen sovint del Pais Basc a córrer entre nosaltres pel major nivell del nostre motocross. La vam fer petar amb la familia Sànchez (els pares del Arnau), Perales, Rosell i Robert. Una bona manera d'acabar un excel.lent dia de curses, no?

I avui Relax del bo, platgeta, recollir les coses, netejar motos, i preparar-nos per la cursa del dia a dia, que és molt més dura i aburrida que la que ens deparen els nostres nois setmana si setmana no.

Bona setmana, i fins aviat. Desitgem que us agradi el Video:



Pol i Roger