dimecres, 25 de maig del 2011

Motocross de Gironella

Bona nit;

El passat cap de setmana es va disputar al Circuit d'Olvan una nova proba del Campionat de Catalunya de Motocross a la categoria MX85. Coincidia amb les del Campionat d'Espanya a les categories Alevi, Copa Kawasaki, i Sotos 19.

Durant la setmana varem tenir la Suzuki del Pol a Drinkingass, per mirar de resoldre el problema de buit que nes fa ballar el cap. També seria una bona proba per veure com es comportaven els braços del pilot. I es que a la darrera cursa el Pol habia abandonat per una sobrecàrrega als avant braços. Durant la setmana el Fisio Xavier Martínez li havia posat una estricta dieta alimentària i hídrica, i una serie d'exercicis d'escalfament, que el Pol seguiria fil per randa, per evitar problemes físics.
A les 8 ja erem al circuit. El traçat estava molt llaurat, poc humit, i en un aparent bon estat. Seria la primera cursa que feia el Pol en aquest circuit desde que l'any passat patís la forta caiguda a la zona dels dubbies. Apart hi havia la nova part baixa, que era un altre al.licient.

Dues absències signifiatives per raons diverses: el Nil Pons corrent el Campionat d'Europa a Alemanya, i el Marc Hernàndez (líder del campionat de Catalunya). Es van trobar a faltar per animar encara mes les curses.

Als entrenaments el Pol no es va trobar a gust. I es que de bon principi varem poder comprobar que els problemes mecànics es mantenien, i el pilot va perdre la confiança alhora d'afrontar els salts, perdent molt temps. La zona dels dubbies se li va encallar, tot recordant la caiguda,..i tot plegat va ser un petit desastre.

No aconseguia empalmar els dubbies, i perdia aprop de 3 segons per volta per aquesta causa. Al final 17è de 35 pilots inscrits. Força discret.

Pole pel Simeo, seguit del Dorian Martinez i l'Oriol Oliva, ja mes recuperat que a la darrera cursa de Lleida de les molesties al braç fruit d'una caiguda. A la 5ena posició trobavem al Kiku, primer pilot juvenil.

A la primera màniga el Pol va sortir per dintre molt ràpid, i es va colocar 7è, rodant a un bon ritme. Per davant el Simeo començava a posar terra entremig amb el segon, el pilot francès Dorian Martínez.
L'Oriol Oliva havia caigut a la sortida i es veia obligat a fer una remuntada espectacular, a la caça dels primers. Mica en mica va anar avançant rivals fins acabar la màniga en una 8 ena posició.
Molt bona cursa del Quim Ruiz. Sense fer una bona sortida, situat darrera el Pol les 2 primeres voltes, el va passar de forma espectacular (surt al video), i va marxar empaitant els capdavanters. Va lluitar com feia dies que no el veiem amb pilots juvenils com el Jordi Sala o el propi Kiku.
A la categoria Juvenil, tal com passava als entrenaments, gran sortida del kiku, i molt bona remuntada del Jordi Sala, molt segur de si mateix i amb un pilotatge que ens va sorprendre gratament.Tercer de juvenils l'Angel Perales, fortíssim tot el cap de setmana i també grata sorpresa per aquesta posició tant avançada. Ens n'alegrem per ell, ja que els problemes físics l'havien mermat les darreres curses.

Qui va tenir mala sort varen ser els pilots de Suzuki Roger Oliver i Oriol Casas. Ambdós es van veure involucrats en la caiguda a la sortida i van estar remuntant tota la cursa.

El Pol no anava be..i aviat va ser superat per 3 rivals...tenia problemes als dubbies, i la moto no responía com ell esperava. Havia passat de la 7ena a la 10ena posició, però estava prou tranquil en aquella situació...i a la 6 ena volta es va esdevindre la forta caiguda a la baixada cap a meta. Va patir un fort cop a la cara, i va acabar a l'ambulància per desesperació dels seus pares...

I amb la moto feta un bunyol, es va retirar de la proba de forma definitiva, amb dolor a l'esquena, cuixa i cara. Mala sort.

Qui també va tenir mala sort va ser el Jon Idiàquez, qui va xocar amb el Sergio Ciruelo quan tractàven d'avançar al Pol, i va trencar la Yamaha.

La màniga la va guanyar el Sime, seguit del Dorian. Aquest va estar rodant tot el dia a nivell del lider. Recordo quan el Pol li donava guerra e inclus el guanyava. Esta clar que ha entrenat i que esta recollint els fruits de la bona feina feta al hivern.

Aixi doncs el Pol va veure la segona màniga vestit de carrer. I aquesta va perdre per nosaltres tot l'interès, obviament.

La màniga final va ser dominada novament pel Simeó Ubach, seguit del Dorian i l'Oriol Oliva. Aquesta va ser també la posició del Podi, deixant al Quim 4art encara que empatat a punts amb l'Oriol.

A la categoria Juvenil, nova victòria del Kiku, intractable tot el dia, y 4art a la general conjunta, inclus per davant del Quim!!! Ens agrada molt com va el Kiku, que sense fer coses extranyes ni estèrils, va super-ràpid i segur aquest any.
Segon novament el Jordi Sala i tercer aquest cop l'Oriol Casas. Forta caiguda a la darrera volta dels dos super-pilots Arnau Sànchez i Roger Oliver quan estaven lluitant de valent per la 3era posició de juvenils. El segon va acabar estampat contra la tanca metàl.lica, que va deixar feta un manyoc de ferralla davant la torre de cronometratge. Tot i el fort cop, el Roger nomes pensava en tornar a sortir a cursa, i lluitava per alliberar la moto atrapada en els ferros amb ajuda del Pol. Al final ja no va ser possible. Felicitats per la teva lluita i coratge.

L'altre pilot implicat, l'Arnau també queia a la recta de meta i es lamentava de la seva mala sort, i és que va fer un dia de curses molt bo, després d'un cap de setmana una mica decepcionant a Lleida feia 7 dies. Molt be Arnau, ornes a estar amb confiança.

I així van acabar les curses. I amb el disgust a sobre cap a casa....

I ara, ja amb el cap fred, seguim pensant que hem de fer un cop de cap i replantejar-nos el futur. De moment no anirem a Ponts a córrer el Campionat d'Espanya, i molt probablement no fem cap mes cursa en varies setmanes o inclus mesos, al menys de Motocross. Entrenarem una mica, i intentarem de que el pilot recuperi la il.lusió i la forma. No descartem canvis mes profunds, que ja anirem informant si s'esdevenen finalment.

Es moment de descansar, passar l'estiu i afrontar la part final de temporada amb ganes renovades.Intentarem mantenir el blog viu...

Desitgem als amics i rivals del Pol una gran cursa a Ponts, i que el nivell del Motocross català es vegi reflexat en forma de grans resultats a nivell nacional.

Fins aviat!!!!

Roger