dilluns, 9 de març del 2009

Motocross de Vidreres

Bona nit;

El passat dissabte es va disputar la segona cursa de Motocross corresponent al Campionat de la provincia de Girona. I ho va fer al circuit de Vidreres, on el pol acostuma a fer bones curses perquè li agrada molt el traçat.

El circuit de Vidreres és un circuit no complicat, poc tècnic, amb salts senzills, i un terreny sorrenc molt bo per a la pràctica del Motocross.


Un cop finalitzada la passada setmana l'experiència del Campionat d'España, tocava ara veure el nivell del Pol amb altres pilots catalans. Amb 22 inscrits a la categoria, destacaven els pilots Nil Bussot, Albert Arjonilla i Aleix Dorca com a favorits.
Entre els novells trobàrem cares conegudes, com el Quim Ruiz, l'Oriol Casas, el Nil Pons i el Jordi Braqué.


Destaca especialment la participació de la Mireia Badia, que darrrament està pilotant mol be i participa en un gran nombre de curses tant de Motocross com d'Enduro. La Mireia va disputar la cursa amb els nois, i seguidament amb les noies. L'organització va decidir que les dues curses (85 i fèmines) anéssin consecutives, i aquest fet no va ajudar gens a la Mireia.

En quant a la moto del Pol, varem decidir que aquesta cursa la fariem amb la KTM de rodes petites, ja que s´hi troba millor en circuits revirats i estrets com aquest.

Als entrenaments el Pol ho va fer prou be, finalitzant en la 10ena posició.


A la primera cursa el Pol va pagar encara la seva inexperiència, i va quedar enderrerit a la sortida (encara li fa respecte veure´s entre les 85cc). De tota manera de mica en mica va anar escalant posicions fins acabar en la 9ena posició final amb un molt bon ritme de cursa, i aguantant l'escomesa del Roger Pujol a la darrera volta. Mala sort pel Quim, que va caure i va patir un problema mecànic que el va fer abandonar.
El Sergi Robert, després d'aguantar quasi tota la cursa amb el Pol es va acabar esgotant degut a la seva llarga inactivitat i no va poder seguir el ritme marcat pels de davant. De tota manera mentre va estar be, va demostrar que sera un pilot a tindre en compte aquesta temporada, i ens va recordar aquell Sergi que se les tenia sempre amb el Pol a 50 i 65 cc.


En Pol Martin i el Jordi Braqué varen fer una bona cursa, van rodar a un ritme constant i ràpid , tot i que la duresa del circuit els va passar factura, i en el cas del Jordi, l'elecció de rodes grosses (sense entrenar abans) també va ser un handicap important a vèncer. De tota manera caldrà entrenar fort, i mica en mica aniran sortint els resultats...ànims!!
A la segona màniga una altra mala sortida amb aixecadeta de roda inclosa, i ben aviat va quedar sol en posicions intermitges en terra de ningú, degut a les caigudes del Sergi Robert i la Mireia Badia, que el varen acompanyar les dues primeres voltes. Un cop sol, va rodar be, a bon ritme, i sempre a la volta del líder, l'Aleix Dorca intractable tot el dia. De tota manera rodar sol no és fàcil i estem contents de la seva 11ena posició a la màniga.



En aquesta màniga el Quim va sortir amb la moto nova, i va acabar en una molt bona 5ena posició.


A la general final el Pol queda 9è, i marxem molt contents de les curses del Pilot, que va rodar ràpid tot el dia i sobretot i més important: segur.

A la categoria Alevins domini del Kiku, tot i que a la primera màniga l'Angel Perales li ho va posar difícil, i merçès també a les dues caigudes del Nil Pons. Cal esmentar la molt bona cursa del Marc Robert, que amb una conducció agresiva i efectiva, es va mantindre 3er gairebé tota la cursa, essent avançat pel Nil a manca de dues voltes pel final d'aquesta.


A la segona màniga nova victòria del Kiku, aquest cop amb un domini aclaparador, que va acabar desquiciant al Nil Pons, que no podia esgarrapar-li els 3-4 segons que mantenia d'avantatge el líder. Tercer l'Angel Perales ja lluny dels 2 primers i 4art un altre cop el Marc Robert.



Em va sorprendre molt la potència i facilitat de conducció aparent de la nova KTM 65cc, potent en baixos i alts i que fins ara sols havia vist en la Metrakit del Nil. Es clar que si s'aconsegueix fer fiable aquesta moto, estarà un pas per davant de la resta i plantarà cara a la moto catalana.


Be amics, de les curses de 50 cc, fèmines i veterans no en puc dir res ja que no les vaig veure.

El dissabte va ser un magnífic dia de motos, en un bon circuit i un horari (va començar a la 1 del migdia) també del nostre gust.
Aquest cap de setmana no hi ha curses, fet que aprofitarem per fer la presentació del Equip ITCA Proracing als notres patrocinadors i medis. Serà de ben segur una gran jornada, acompanyats dels nostres amics i col.laboradors, on segur que el temps ens acompanyarà, i l'àpat serà per xupar-s´hi els dits.

Ja us explicarem com ha anat; una abraçada i bona setmana!
Roger