diumenge, 22 de març del 2009

Cursa Americana de Medinya

Bona nit;


Aquest matí tenia lloc a la gironina població de Medinya, la primera Cursa Americana de la temporada, corresponent al Campionat de Girona de l'especialitat.


Era el primer cop que corriem aquesta cursa, i ens feia alhora certa gràcia veure com se'n sortia el Sendicat del Motor de Banyoles amb aquest tipus d'events....i ho han fet prou BE, o al menys pensem que hi han posat moltes ganes: Felicitats nois. Amb mes de 100 inscrits, i 6 categories, la veritat es que es veia a vindre que ens hi passariem tot el sant dia, com així ha estat finalment.


En Pol debutava en aquest tipus de cursa sobre la 85 cc. Voliem alhora aprofitar la cursa per anar fent proves de cara a la temporada del Campionat de Catalunya, i per aquest motiu hi hem pujat la Yamaha YZ i la KTM SX.





Pels entrenaments cronometrats, i vist que el circuit es trovaba molt enfangat per un excés de reg, he apostat per la Yamaha per la seva roda gran.





I cap a les 10 hem sortit a entrenar, juntament amb els altres 21 participants: excelent nombre.

Aviat el Pol ha anat per terra, però sense consequències. Després un altre cop a terra, per un excés d'impetu, i llavors ja se li han "creuat" una mica els cables.




Per la primera màniga ha demanat sortir amb la KTM de rodes petites, i li he deixat fer.

La sortida ha estat lamentable degut a la manca de valla de sortida: un gran nombre de pilots s'han avançat al aixecament de bandera, i el Pol s'ha quedat clavat esperant que dongués la sortida (veure foto), quan ja tothom havia marxat. Està clar que no es poden fer sortides sense valles, ja que hi ha pilots que no respecten les regles del joc, ...





Alguns pilots mes lents que el Pol s'han vist beneficits, i s'han creat bastants "taps", que han trencat la cursa. El Pol ha anat rodant amb el Sergi i el Marc Robert, a un molt bon ritme, tot i que no ha pogut mantindre el del Sergi, que li ha acabat marxant. Diriem que ha rodat més segur, tot i que segur que també ho ha fet una mica més lent, per la menor potència del motor de la KTM.




Mala sort pels amics Braqué i Quim, que han caigut els dos quan anaven força endevant, perdent moltes posicions a la general.




En Pol Martin ha fet uns bons entrenaments, i durant la cursa ha demostrat clarament la seva millora en el pilotatge. Ha anat aguantant un molt bon ritme, pero li ha costat recuperar el temps perdut en la sortida (ha estat del "innocents" que han esperat la pujada de bandera).




A la segona màniga hem provat de sortir un altre cop amb la Yamaha, ja que el terreny estava sec, i calien cavalls per mantindre un bon ritme de cursa. EL Pol ha sortit millor que a la primera (tot i que també ha estat prou irregular), i s'ha situat ben aviat davant els germans Robert, en la 5ena posició. Semblava que el Pol podria aguantar el ritme de cursa, i que podriem finalitzar en aquesta posició, però el Sergi s'ha recuperat, i ha acabat avançant el Pol, com també ho ha fet el Roger Pujol. A la 7 o 8ena posició (no hem vist la llista final) en Pol ha aguantat aquest cop be al Marc Robert, i ha aconseguit creuar la bandera a quadres sense mes contratemps.



En aquesta màniga el Quim ha fet 3er, darrera un intractable Nil Pons, i el vencedor final del dia, en Nil Bussot.

CATEGORIA 65CC:

A la categoria 65 cc, còmoda victòria del Nil Pons, a qui només ha pogut plantar cara en algunes fases de la mateixa el nostre amic Marc Robert. El Marc ha demostrat que està agafant aquell punt de confiança que bona falta li feia per afrontar amb garanties el Campionat de Catalunya.

Tercer en aquesta categoria el Dani Tell, que també ha rodat en 85 cc, on s'estrenava amb unes molt bones sensacions finals.

Ha estat un bon dia de curses, tot i que no hem pogut treure grans conclusions de la mateixa. Està clar que les curses americanes son un bon sistema per finançar els Motoclubs, però també ho està el fet de que els nois acaben rodant poc mes de 30 minuts, i ens hi passem més de 8 hores...i això ens ha de fer replantejar el nostre calendari de curses del 2009...


Be amics, ara toca descansar. Ja tenim les motos netes (hem tret tones de fang!!), i estem molt cansats.


Bona setmana a tothom!!!!!!!!!!!!!

Pol i Roger