diumenge, 21 de juny del 2009

Motocross de Salomo

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=QT-AwbM6zTc

Bona tarda; finalment ja som a casa després d'un bon dia de curses, amanit amb una festa de fi de curs al cole del Pol.......i es que a 2/4 de 7 ja marxàvem cap a Salomó els dos sols (ni la Imma ni la Claudia han volgut acompanyar-nos aquest cop), per disputar-hi una nova cursa corresponet al Campionat de Catalunya de Motocross 2009.

Hem arribat cap a les 8 a un circuit que ja coneixiem del any passat, i on el Pol va fer-hi podi després de dues mànigues molt irregulars....com les d'avui....Del Team ITCA només comptàvem amb la presència del mateix Pol, acompanyat pel Quim Ruiz i el Jordi Braqué. Avui la familia Robert ha decidit no assistir a aquesta cursa, i els hem trobat a faltar...
També hi havia els amics del Pol, en Guillem Navas (molt ràpid tot el dia, i amb un piotatge molt valent), i l'Eric Escola, que tot i els problemes als entrenaments ho va fent cada cop millor.
El terreny estava prou arreglat, tot i que hi havia punts on s´hi havia acumulat gran quantitat de fang (no se si de pluja o de reg), i aquest factor ha estat decisiu a la primera màniga com us explicaré.
...I es que després d'uns entrenaments molt discrets, on cal dir que l'entrenador del Pol s'ha descuidat de posar-li el transponder, i ha perdut 5 o 6 voltes sense registrar,...ejem, ejem... s'ha disputat la primera màniga, sortint per la part exterior de la parrilla, per evitar possibles embussos a la primera corva. La Pole ha estat pel LLuis Riera, seguit del Nil Bussot i de l'Oriol Oliva.

A la sortida el Pol ha quedat arraconat a la part exterior, i s'ha situat en un grup nombrós. Al pas per la bassa de fang, els rivals l'han esquitxat, i a perdut la visibilitat necessària per continuar portant ulleres. LLavors ha decidit treure´s les ulleres, instant en el que ha anat per terra, essent avançat per molts pilots.Ja sense ulleres, la gran quantitat de pedra suelta, feia impossible que pogués rodar amb ningú al davant, cosa que el feia perdre posicions, i no recuperar-ne cap. Al final 22è, trist, però amb ganes de fer-ho millor a la segona màniga. Això és el que ha de fer.
El Jordi Braqué, amb problemes d'adaptació al traçat, i alguna que altra caiguda, ha quedat relegat a la 26ena plaça....I el Quim molt be, amb una 5ena posició a la màniga, 2on de Juvenil darrera el Marc Sans. Molt be Quim!!! l'he vist molt ràpid, i alhora molt segur tot el dia. En quant a la resta de pilots, 1er en Lluis Riera, amb el seu estil habitual de pilotatge (recomano veure video), fent uns salts molt espectaculars, que reflexen un alt grau de confiança en si mateix en aquest moment.Segon, un sorprenen Nil Bussot,.. i ho dic perque ha caigut a la primera volta, havent de recuperar posicions poc a poc, i marcant la volta ràpida en cursa, per arrivar a la posició final esmentada. Tercer l'Aleix Dorca, a menys de 2 segons del Nil. Bona cursa de l'Aleix, potser més agressiu que les darreres vegades que l'havia vist.A la segona màniga el Pol ha decidit sortir per dintre, i ha encertat de ple: tot i que no ha estat capdavanter a la recta de sortida, traçar la primera corva per dintre li ha anat molt be, i s'ha col.locat 5è!!!!!
Per davant tant sols el Lluis, l'Aleix, el Nil i el Biel Ferrer....bona sortida!!! i ara tocava aguantar els atacs dels rivals (mes ràpids que el Pol) que venien per darrera, i que segur que l'apretarien de valent...i així és com darrera el Pol hem acumulat companys de viatge durs de pelar: l'Oriol Oliva, el Simeó Ubach i el Quim...tela marinera.I a la 4º volta (mes o menys) ha passat el que em temia: caiguda en una corva, problemes per aixecar la moto, i els passen els tres que comentava anteriorment, mes el Juan Noguera... Un cop en cursa novament, atacs de l'Edgar Alcalà i de l'Albert Arjonilla, i el deixàven a la 12 ena posició final de la màniga. No està gens malament....firmo sempre aquesta cursa, menys la caiguda.
Victòria novament pel LLuis Riera, seguit també del Nil Bussot, i tercera plaça per un sorprenent Xavi Ferrer, que ha milorat molt respecte a la primera màniga.
A la general FINAL, Juvenils: Xavi Ferrer, Quim Ruiz (FELICITATS CRACK) i Oriol Oliva. El Polete 7è, per la llastimosa primera màniga. De tota manera mantindrem ela sisena posició al Campionat, ja que l'Oriol Casas tantsols ens ha restat 4 punts.
Per acabar dir que també s'han disputat les curses de MX2 i Iniciació. De la primera el mes rellevant son les curses del Nil Arcarons, que fins on hem vist (la tercera màniga no) ha fet males sortides i ha recuperat posicions per anar acabant davant (2on). Ha donat emoció i color a les curses. Molt bon nivell de pilots, amb el Jaume Betriu, Ot Monsonis, Francesc Mataró, i inclús hi havia l'Ander Valentin, líder del Campionat d'Espanya de MX85!!

A la categoria Iniciació, tant sols remarcar la mala sort de l'amic Salvador Ubach, que ha trencat la moto quan anava primer, d'una cursa que hauria guanyat de ben segur: anims Salva, ets el millor!!!
I quan hem arrivat a Cabrils, el Pol ha anat a la festa de l'escola, per acabar d'esgotar les piles que encara li quedaven...
Recollim, netegem motos, i a esperar el properca de setmana...que promet emocions fortes: Resistencia AMVT (amb el Sergi) i Motocross a Figueres (Circuit dels Arcs).
Bona setmana, i gassss per a tots.
Pol i Roger