diumenge, 4 d’octubre del 2009

Motocross de Ponts - Trofeu MC Segre


Bona nit;

Avui diumenge ens hem retrobat finalment amb el Motocross en essència pura...i és que després de curses de resistencia i endurets, ja voliem un Motocross de veritat. I el Motoclub Segre, amb el seu Trofeu Social, ens brindava aquesta oportunitat avui al Circuit del Bosquet.

Així doncs, cap a 2/4 de 7 marxàvem cap a Ponts, on hem trobat un circuit exquissitament preparat com ens te acostumat el MC Segre. Si hem de posar un "pero" ha estat amb l'excés de reg que han posat, cosa que ha dificultat una mica els entrenaments cronometrats. De tota manera el circuit s'ha mantingut tot el dia en un perfecte estat i sense pols, cosa que agraïm.

No hem tingut a punt la Yamaha, fet pel qual ens hem vist obligats a córrer amb la KTM. De tota manera els amics de DRINKINGASSS ens la van posar a punt per la cursa, i ho van fer molt be pel que es veu.

El Pol ha estat l'únic representant del Team ITCA, però ha deixat una bona sensació, com ara explicaré. Hem trobat, però, d'altres amics: el Guillem Navas, en Jordi Serena, El Josep Garcia, En Miquel Pujol o el Dani Tell entre molts d'altres.

El nivell era prou alt. Entre els 22 pilots de la categoria MX85 no hi faltàven en Marc Sans, el Xavi Ferrer, l'Aleix Dorca, o el José Rocha, vencedor finalment de la cursa.

Ens ha sorprès la presència a la categoria MX85 de pilots alevins. Aquest fet acostuma a passar a final de temporada. Hem pogut veure al Angel Perales rodar molt fort amb la KTM85, així com al Joan Aguilar (amb poca sort durant tot el dia) i el Dani Tell que feia les dues categories, cosa que l'ha desgastat molt fisicament.

En els entrenaments hi ha hagut caigudes per culpa del fang que comentava abans, i el Pol ha pogut fer tant sols el 11è millor temps. En la darrera volta ha colisionat amb en Joan Aguilar que era a terra, com mostra la foto. No ha passat res.

Lamentar el problema mecànic que ha patit l'amic Jordi Serena, deixant-lo fora de combat a la segona volta dels entrenaments: una llàstima.

La primera màniga ha començat de forma sorprenent: en Pol ha fet Holshot!!!!!! be quasi,.. perquè en arribar a la corva s'ha emparellat amb l'Aleix i el Josep Garcia. Aviat l'han passat els pilots mes ràpids, però lluny d'enderrerir-se, s´ha mantingut gran part de la cursa a la 6ena posició, amb el Marc Sans, a molta distància del 8è, cosa que el permetra (en teoria) rodar tranquil. Però llavors s'ha esdevingut el que acostuma a passar a les darreres curses: el Pol ha anat per terra, essent avançat pel Angel Perales.

I llavors, arriba a col.locar-se darrera l'Angel, i a intentar-lo avançar....cosa que no ha aconseguit, entre altres factors pel cansament en la recuperació de plaçes i a l'alt ritme del Angel. Finalment 8è, que no està gens malament.

A la segona màniga una mica mes del mateix: el Pol surt encara millor que a la primera, fent movament Holshot!!!!! i es manté segon darrera el Xavi Ferrer gran part de la primera volta, aguantant l'escomesa dels pilots ràpids que venien darrera..

..i quan començen a arribar els pilots a la part baixa del circuit observo amb pena que el Pol no ve: ha caigut a la part alta, traçant per dintre una corva quan lluitava per ser primer.....llàstima....i passa el darrer....

I llavors a remuntar: avança amb facilitat força pilots, fins que es troba al Miquel Pujol, al que li costa mes d'avançar...

I quan finalment ho aconsegueix, ja no te temps per atrapar l'Angel Perales i al Oriol Casas als que tenia a poc mes de 5 segons. Acaba la cursa en 11ena posició, cosa que el deixa també 11è a la general, però a 3 punts del 8è, l'Angel.

A la classificació final, vencedor el José Rocha, seguit del Xavi Ferrer que ha fet una espectacular segona màniga després de que a la primera no li anés massa be, i tercer un regular i genial pilot, el Josep Garcia....una passada com conduia avui aquest noi!!!!

Avui també es corrien les categories MX3, MX2 i Alevins.

MX2: Hi destacava la presència del Lluis Riera amb la seva flamant Honda CRF250 2010...i es que el Lluis ha passat de ser rival del Pol, a ser un referent pels mes joves, que l'animen a la cursa amb molta força!!! i el Lluis no els ha deçebut gens ni mica, tot el contrari: 4art als entrenaments!!!

I a la cursa, grandíssima sortida, arribant 2on a la primera corva les dues mànigues (no era casualitat), i rodant amb els més ràpids tota la cursa: els José Luis Martínez, Ortuño, Pulido, Arcarons, .....tela marinera.

Està clar que la seva adaptació ha estat tant ràpida com la recuperació que demostra de les ferides que ha patit darrerament. El seguirem amb interès!!

A la cursa d'alevins, amb tantsols 9 inscrits, es preveia un domini aclaparador del Marc Hernàndez, ja que no hi eren ni l'Angel (Amb 85) ni el Kiku ni el Nil Pons.... per mira per on se li ha girat feina amb el Roger Oliver...i és que feia dies que no el veiem al Roger, però mare de deu com va amb a KTM 65 2009..i diu que l'any que ve puja a 85cc: ja ens podem preparar.!!

A la primera màniga victòria del Roger, però a la segona el Marc ha apretat de valent enduent-se el triomf i la general. Felicitats!!

I tercer el Joel Miravall, que tot i rodar molt ràpid, no ha pogut seguir l'estela dels dos de davant. De tota manera molt be també.


Be...i això ha estat tot. Hem xalat de valent amb les curses, tot i que el resultat podia haver estat millor. De tota manera, per córrer amb la KTM n'estem molt satisfets. Ara el dubte es si ho podrà fer tant be amb la Yamaha....perquè el dissabte ja la tenim a punt i a tope...i caldrà veure si acabarem corrent amb KTM o amb Yamaha de cara al 2010...avui tinc un bon embolic al cap...

La propera setmana hi ha Motocross a Santa Coloma de Farners, i diumenge Enduret a Cardona: que farem????? no sabem...decidirà com sempre el pilot (pinta motocross...)

No us perdeu el video de la cursa i clikeu:http://www.youtube.com/watch?v=vNCIokkvAlE

Bona setmana;

Pol i Roger