diumenge, 15 de novembre del 2009

Motocross de Benicarlo: la Cursa

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=9Mm4TILaicQ

Bona nit;


Ja som a casa, finalment després de 2 hores i mitja de viatge desde terres valencianes podem descansar i preparar-nos per demà anar a treballar. I és que aquest cap de setmana hem estat a Benicarlo amb motiu de la disputa d'una cursa de Motocross del Campionat Valencià.

Dissabte pel matí ja varem marxar, i a Benicarlo ens esperava una companya de feina, la Maite i l'Agustí, que ens han fet d'esplèndids anfitrions, i ens han deixat estar a casa seva un parell de dies. Dissabte per la tarda ens van acompanyar a veure el circuit, i mes tard a fer un volt per la bonica població de Peñíscola. Els nois ho van passar de conya amb aquest volt i van poder admirar la majestuositat d'aquesta vil.la.

I el Pol va portar sort al pescador...

Ja avui diumenge, ben d´hora el Pol i jo hem fet cap al circuit. Després de formalitzar la inscripció i passar verificacions tècniques (a Catalunya no es fa), hem anat a fer una volta a peu per comprobar l'estat del traçat.

Ens ha sorprès que es tractés d'un circuit de sorra, tova com de platja, amb uns salts molt nets i llargs, i sobretat molt i molt ràpid....el Quim hauria disfrutat de valent!!

La categoria del Pol estava composada per 24 pilots, Juvenils i Cadets. Tant sols coneixiem 3 rivals: el Francisco Garcia Bordonado i l'Ivan Santos (ambdós han disputat curses al campionat català), i un noi que es diu Jovayoles de cognom, al que coneixiem del Campionat d'Espanya a Bellpuig.

Cap a les 11 hem començat els entrenaments, i el Pol anava molt conservador,...fins que s'ha preparat una darrera volta ràpida i ha pogut marcar el 9è millor registre.

Be, això començava be. La Yamaha es comportava com cal, no fallava res, i semblava un dia propici per fer quelcom gran.

A la primera màniga hem badat, i no hem estat a punt a la composició de graella. Hem sortit pel centre, i el Pol ha fet una sortida molt dolenta.

Però ha agafat bon ritme, apretat pel dorsal 18 líder del campionat valencia cadet, que ha imposat un fort ritme de cursa. Tot anava be fins que s'ha trobat el dorsal 13, un pilot cadet gros com un Sant Pau, al que el Pol no podia avançar de cap manera. A les rectes (i n'hi havia força) se li marxava, i a les corves se li tirava a sobre.

I a la darrera volta ho ha intentat...anava 7è, i 3er de Juvenil,....calia probar-ho,...però estava molt cansat doncs aquest tipus de terra tant tou acaba amb les forçes del Pol i llavors ha anat pel terra (surt al video). Ha trigat en aixecar-se, i el que és pitjor, ha estat doblat pel líder, cosa que no l'ha permès disputar una darrera volta....total 12è.

A la segona màniga surt igual, o pitjor...i un altre cop igual: bon ritme de cursa, molts avançaments, i es situa 8è apretant al 7è, pero amb el perillos dorsal 11 que venia apretant pel darrera com un tiro.

I a la tercera volta el pilot que anava per davant del Pol li fa una tancada, i cauen el pol i l'11, emportant-se la pitjor part el Pol que queda sota....i es reincorpora darrer amb feina per recuperar. Se n'ha fet un tip d'avançar!!!! però no ha aconseguit arribar mes amunt del 12è un altre cop. I si no cau, el Pol hauria fet 6è, i 2on de Juvenil, doncs s'han produit força punxades de pilots juvenils, entre el que destaquen els 3 pilots que havien guanyat la primera màniga.

I a la general el Pol 6è de Juvenil...llàstima de caigudes ....hem estat aprop!!!!! La veritat és que apart d'alguns pilots prou forts, el nivell català es molt superior.

En acabar hem recollit ràpid, hem assistit a l'entrega de trofeus, i cap a casa!!!!

Ha estat un gran cap de setmana, que esperem repetir ben aviat. El fet de fer turisme apart de fer la cursa, omple el cap de setmana i en pot gaudir tota la familia.

Be doncs, la propera setmana entrenarem amb la KTM (ja està a punt), apurarem la preparació de cara a la cursa d'Amposta del dia 29, i si tenim temps probarem un altre cop les Suzuki RM85.

Bona setmana a tutti:

Pol i Roger