diumenge, 20 de desembre del 2009

Festa IMPORTCROSS 2009: taronja sobre groc



Bona tarda;
Aquest matí hem pogut gaudir d'un gran, enorme dia de Motocross al Circuit de Castelló d'Ampuries, amb motiu de la festa que cada any organitza IMPORTCROSS amb motiu de la cloenda de la temporada, i a la que en aquesta edició hem estat convidats pel Ferran Arnau.
Així és com a les 9 del matí sortiem de Cabrils amb unes temperatures per sota de 0ºC (concretament -2ºC) cap a Castelló d'Ampuries...i pel camí hem arribat a -7ºC a l'alçada de la Batlloria, on es disputava una cursa de resistència (sort que no hi hem anat). En arribar al circuit ja teniem +2ºC, i un esplèndid sol que ja ens indicaba que pujarien les temperatures ben aviat.
El circuit estava planxat, tou i humit com agrada a tothom. Una passada!!! excelent feina de la gent del Motoclub. Al camp del costat havien habilitat amb molt bon criteri una crono d'enduro molt maca, amb algun pas complicat, que ha fet disfrutar de valent als nois.

Lògicament la majoria de pilots anàven amb motos grogues. Suzukis de tot tipus omplien les pistes. Entre ells molts coneguts, gairebé tots de terres gironines. Del TEAM ITCA no hi faltàven el Quim Ruiz #5 i el Marc Robert #19. Mes tard ha arribat el Sergi, i tots 4 han fet algunes sessions de crono molt divertides amb continus avançaments.

També hi havia el Roger Oliver amb la RM85, que anava com un tiro com en ell és habitual. Aquestes ganes han provocat que anés algun cop per terra, sense consequències de totes maneres.

Altres pilots de Suzuki com el Roger Pujol, l'Artur Navarra, l'Oriol Oliva, i el Ferran Arnau, i altres que no anàven amb aquestes màquines com l'Albert Arjonilla o el Pol Molina. Tot junts han fet que el nombre de pilots de 85cc fos molt nombrós, i es veiéssin tandes molt disputades i lluides.


El Pol ha rodat molt be sobre la KTM85. Fins l'arribada del Sergi era l'únic pilot taronja en el circuit. Esperava amb moltes ganes el dia d'avui, i se li notava que volia anar ràpid i fer-ho be.
Han assajt el pas per corva, gràcies al estat en que es trobaven, que els permetía apoiar-s'hi, aixecant molta pols com es veu a les imatges.


I tant be ho volia fer que ha anat per terra mes d'un cop, apurant l'entrada en corva sobre el peraltes de sorra tova....sense mes consequències.

Un cop havien rodat força al circuit d'Enduro, han passat al de Cross on fins llavors hi havia els pilots mes grans. Al circuit, en l'estat òptim que presentava, els nois han disfrutat fent una conducció ràpida i espectacular alhora.

Han sovintejat també caigudes de tot tipus, sense mes problema que haver d'aixecar les motos de terra.

A mig matí han partit els pilots en 3 grups:
  • Un grup d'adults s'ha quedat fent enduro sota supervisió del Marc i el Xevi Puigdemont

  • Un altre grup d'adults s'ha quedat amb el Fabien Izoird a la meitat del circuit, practicant el pas per corva.

  • El grup dels mes joves s'ha quedat amb l'altra meitat del circuit i sota la supervisió del Joan Barreda han practicat pas per corva i posició de conducció

Dintre el grup del Fabien Izoird hem pogut veure les evolucions del Nil Bussot, ara amb una Yamaha YZ125. Com passa el temps.... L'adaptació a la màquina de 2 temps ha estat ràpida, tot i que sembla ser que troba a faltar una mia la tracció de les 4T.

També entre els pilots "adults" hi havia l'Ot Montsonís, que tot i estar en el grup d'alumnes del Fabien, es notava que està a un nivell molt alt i que li queda poc per aprendre sobre la moto. De fet no ha estat Campió de Catalunya de MX2 per mala sort a la darrera cursa a Amposta.
Els joves han après força amb les explicacions del Joan Barreda. Aquest, sobre una RM450Z d'enduro, ens ha fet gaudir amb el seu estil de pilotatge. El nois han posat en pràctica el que els explicava aquest formidable pilot.

I així han estat fins que ja a darrera hora del matí han disputat una màniga, a la que s'ha sumat el Fabien Izoird entre ells.

Alguns pilots s'han pres la cursa amb interès, i han rodat a ritme molt alt.

Sorprenent l'estil i ritme del Oriol Oliva sobre la moto groga, un cop abandonada la Honda CRF150 de forma obligada per l'entrada de la nova normativa que les prohibeix `per fer-hi curses a la categoria 85cc el proper any 2010.

El Quim, com sempre, tot i sortir força endarrerit, ha recuperat posicions i s'ha situat mes endevant, lluitant amb el propi Oriol Oliva tota la màniga.

El Pol s'ho ha pres amb poc interès, i és que ja sap que sovint aquestes curses acaven malament tot i no jugar-nos-hi res. Es per aquest motiu que s'ha instalat en un grup amb els germans Robert, que tampoc volien correr massa, i han rodat 3 voltes a passar-ho be.

Un cop acabada la màniga, circuit tancat i a dinar!!!! La gent del Chiringuito de La Pelosa ens estaven preparant feia estona una espectacular Fideua, per xupar-s'hi els dits...i no podiem fer-los esperar, no?

Abans del dinar un brindis pel Fabien Izoird: Campió d'Europa de SX1, i Campió de França de la mateixa disciplina.

El Fabien és un pilot Importcross, que va haver de vindre a córrer a Espanya i que va demostrar ben aviat que es una autèntic crack del motocross. Aquí ho ha guanyat tot, i ara tocava fer-ho al seu païs d'origen.... Felicitats Campió!!


Hem dinat acompanyats dels amics del Team Itca i la resta de pilots, i quan començava a marxar el sol, i baixar per tant les temperatures, hem decidit marxar cap a casa, i preparar-nos per demà....que toca treballar.
Vull finalment agraïr l'amabilitat i simpatia amb la que hem estat tractats pels amics de girona, families Arnau, Navarra i Pujol, que ens han permès disfrutar d'un magnífic dia, amb l'autèntic ambient motocrossero que tant ens agrada. Moltíssimes gràcies.
Amb el dia d'avui, potser hem dit adeu a la temporada de Motocross 2009,...o no....qui sap.
Bona setmana...blanca pel que diuen a TV.
Pol i Roger