diumenge, 13 de desembre del 2009

Resistencia de Figueres - Circuit els Arcs

VIDEO: http://www.youtube.com/watch?v=g1XoLEoIqW4

FOTOS: Facebook


Bona tarda;

Aquest cap de setmana el Pol ha disputat una prova de resistència al Circuit dels Arcs de Figueres, única puntuable pel Campionat de Girona de l'especialitat. En aquesta ocasió la parella habitual del Pol, el Sergi Robert va fer equip amb el seu germà Marc, i el Pol va fer-ho amb el Jordi Braqué.

Un altre pilot del Team ITCA, el Quim Ruiz feia parella amb un pilot adult, i correria en la categoria 250 cc, i per tant no era rival dels nois a 85 cc.

La prova tenia una durada de 3 hores, una hora mes del que és habitual en les curses del Campionat de Catalunya de Resistencia. No sabiem com respondrien els nostres pilots mes joves, i la veritat és que ho van fer sense massa esforç aparent. També les màquines, pel tipus de recorregut, no es van trencar i només vam patir un parell de punxades.

El circuit tenia una gran allargada, i es composava de troços del circuit de Motocross (evitant els salts), troços del circuit de Quads (ample i mes aviat pla a excepció d'un petit doble), i força enllaços en forma de trialeres, de certa complicació pels pilots menys avesats a fer-ne de forma habitual. Tot plegat per uns 4 minuts i 1/2 per volta.

Degut al nombre de parelles inscrites, i la gran quantitat de categories, tots els pilots corrien junts. Així els nois van poder compartir cursa amb pilots de la talla de Takahisa Fujinami (ex-Campio del mon de Trial) #13, Marc Puigdemont #29, Miquel Garcia #27, entre altres, cosa que també agradava al nois.

Entre els pilots de 85 cc, la parella mes fort a priori era la composada per Ferran Arnau i Artur Navarra, al final vencedors de la mateixa pero amb menys marge del esperat per nosaltres.

També es van acostar a terres gironines l'Arnau Sànchez fent parella amb el Joan Navarrete. La manca d'experiència dels nois amb aquesta motot de 85 cc sumat a la complexitat d'algunes parts del recorregut, va fer que quedessin al final endarrerits a la general.

Be, en quant a la cursa, el Pol va prendre la sortida en fer millor temps als entrenaments cronometrats, i ho va fer molt be com es habitual darrerament. Així es va col.locar primer de 85 cc, i no va patir problemes en la primera trialera, cosa que ens feia patir una mica abans de començar. Va ser aviat avançat per l'Artur, que anava molt fort, i va aguantar l'escomesa del Sergi força voltes, fins que a la trialera el Sergi va demostrar ser millor endurero que el Pol i el va avançar.

Va rodar quasi 25 minuts i va fer el canvi amb el Jordi mantenint distància amb el Sergi Robert i del Artur Navarra.

Els relleus es van anar succeïnt, mes espaiats en el cas dels germans Robert, i no podiem atrapar-los de cap manera. Per davant el liderat anava canviant de mans per les caigudes (sense consequències) dels pilots. Així el Marc va liderar la cursa força estona...

I el Ferran Arnau l'apretava però no aconseguia atrapar-lo.

El Jordi va rodar molt be, molt agressiu sobre la seva nova KTM, però l'estat i disseny del traçat no eren adequats per aquest pilotatge, i va acabar patint alguna caiguda quan estava a punt d'atrapar l'equip dels germans Robert, ja cap a la fi de la cursa...va fer uns grans relleus.

El Pol va córrer molt be. Potser al principi li va costar una mica fer-se amb el circuit, i se li van encallar una mica les trialeres de pujada, però quan va trobar el punt de pas mes senzill va anar baixant els temps, i inclús va poder aguantar els atacs del Sergi Robert.

El Sergi acaba la temporada en un estat de forma formidable, i amb uns excelents resultats en les darreres proves d'Enduro disputades. Per aquest motiu estem satisfets de que el Pol pogués aguantar la pressió del Sergi durant tantes voltes.

Al final de les 3 hores, la parella Arnau/Navarra van endur-se la victòria, amb un minut aprox sobre la dels germans Robert, i dos sobre el Pol/Jordi Braqué que van quedar tercers. Ja mes allunyats entràven l'Arnau Sànchez/Joan Navarrete i la resta de parelles de 85 cc.

A la general final, de totes les categories, vencedor el Takahisa Fujinami va endur-se la victòria, competint tot sol. A la darrera passada va exhibir aquest salt al final de la trialera...espectacular!!


Un cop acabada la cursa els membres del equip ITCA vam anar a dinar tots junts a Figueres, i ho vam passar una bona estona junts, pares i nens.

El proper cap de setmana hi ha dues curses molt interessants: a la Batlloria i a Basella. Ambdues son de resistència. De tota manera els amics d'IMPORT CROSS ens han convidat a la festa de cloenda de temporada que cada any per aquestes dates organitzen al Circuit de Castelló d'Ampuries. Es tracta d'una festa de pilots Suzuki, on es fan tandes d'entrenaments, petites curses, i finalment un dinar de germanor. Estarà molt be, segur.

Bona setmana, i fins aviat.

Pol i Roger