diumenge, 14 de febrer del 2010

Bona tarda;

Ahi varEm anar a Basella, al costat de la lleidetana població d'Oliana, a córrer la Basella Race 1. Estàvem apuntats a aquesta cursa des de l'Octubre de 2009, i ens feia gràcia veure com seria, després d'anar tants i tants anys a veure el Memorial Toni Soler, des de que el Pol era petit.
Aquest any el mes petits hi podien pendre part, i això es molt bo per aquest esport que tant ens estimem.

Ja de bon matí vam quedar amb el Jordi Braqué (pare i fill) i tots plegats vam fer cap a Basella. Després d'aturar-nos al Museu de la Moto, ja a Basella, a fer les verificacions administratives, varem arribar al circuit a migdia, on ens hi esperàven els amics Robert, que havien fet nit a l'autocaravana. Cal dir que aquella nit es debien arribar ben be als -5ºC, o inclús menys.

Dissabte per la tarda es disputàven 3 curses: infantil (la nostra), clàssiques i Extrema (amb pilots d'èlit).

Cap a les 2 de la tarda, després de fer-la petar bona estona i visitar la zona comercial on s'hi havien reunit nombrosos expositors de tot tipus, els nois es van disposar a fer els entrenaments de 30 minuts. A la categoria Infantil hi havia nens amb mecàniques de 65 cc, juvenils de 85 cc, cadets de 85 cc i cadets amb 125 cc.


Entre els presents, moltes cares conegudes. Curiosament totes elles del mon del enduro, i no tant així del Motocross. No hi faltàven el Kirian Mirabet, el Josep Garcia Montaña, Marc Sans, Xavi Ferrer, Dani Tell,....

Kirian Mirabet

El circuit era bastant llarg, i es composava d'una part crossera, potser el 50% en un circuit de Motocross molt castigat amb salts poc clars i curts, i no massa divertit. L'altre 50% es feia per corriols, amb una única traçada possible, on es veia vindre que la coincidencia de pilots 125 o 85 amb els de 65, seria un desgabell.

Ja als entrenaments varem veure que no seria un bon dia. Tot i que a la part de Cross el Pol no anava malament, a la part enduro va patir al inici una forta caiguda en trobar un zona lliscant intentant avançar un pilot petit.

A les 3 de la tarda tenia lloc la sortida de la cursa. Serien 15 minuts mes dues voltes...massa curt per cometre errades, i sense una segona màniga per corregir un mal resultat inicial.

La sortida es feia sense valla, amb motors parats. El Pol va sortir be, segurament al grup de davant, pero a la 3era corva ja va anar per terra. Va quedar endarrerit, i va fer esforços per recuperar posicions, però com mes intentava anar ràpid, mes queia. I així és com va acabar avançant cada cop als mateixos pilots, i caient fins a 4 cops a la zona boscosa, tornant a ser avançat per aquests mateixos i tornem a començar. La cursa va esdevindre pel Pol un autèntic malson, davant la seva desesperació i la meva sorpresa.

Mentre, el Jordi Braqué se les tenia amb el Dani Tell. El Jordi va començar fatal en no engegar-se-li la moto. Poc a poc es va anar recuperant, i va anar avançant posicions. Va avançar al Pol en una de les esmentades caigudes, i va arribar finalment fins la tercera posició final, sense caigudes ni errades. Molt be Jordi!!!

El Dani, que anava molt be, va patir una caiguda a la darrera volta que li va fer perdre possibilitats de podi, i el va deixar un xic trist. De tota manera va fer una molt bona cursa fins al moment de la caiguda.

En quant als germans Robert, varen demostrar les seves grans aptituts en l'especialitat del enduro, i gràcies a unes excelents sortides, la seva seguretat en la conducció, i un ritme alt, es van situar molt aprop dels capdavanters. El Sergi va fer 4art de cadets, darrera els "cracks" del enduro juvenil, Mirabet, Sans i Garcia.

En Marc va fer una excelent cursa, i no va quedar massa lluny del seu germà. Al final segon de Juvenil, que és una posició extraordinària. Felicitats Marc!!!!

Mala sort pel Jordi Sala. Fins la punxada que el va obligar a retirar-se estava situat primer de juvenils. El Jordi s'ha habituat ràpidament a la 85 cc, i no trigarà a donar guerra en la nova categoria que tot just estrena. L'haurem de seguir d'aprop.

À la categoria Cadet ens va agradar veure la lluita dels pilots que van ocupar el podi. El Josep Garcia va començar primer, pero va ser atrapat pel Marc Sans en patir una caiguda, i posteriorment pel Kirian Mirabet. El Josep va com un tiro, i en el video veureu la distància que li treia al segon a la fi de la primera volta. Com condueix aquest pilot!!!

Cal dir que a la zona de Motocross, en pujada, la potencia de les 125 es feia notar. El Xavi Ferrer, tot i començar l'últim, va aconseguir acabar 5è. La moto no li queda pas gran, i la domina a la perfecció.

Un cop acabada la cursa, amb el Pol no massa content, ens varem canviar i disposar a disfrutar de la màniga dels pilots Èlit a la cursa extrema.

Sobre el mateix traçat que les motos infantils, s'hi va afegir un troç Extrem pel mig del bosc. Era un pujador de pedres i arrels, no massa complicat però que amb el pas dels pilots es va tornar relliscós i feia que algun pilot perdés el temps i la moral.
Gran inici de cursa del Aaron Bernárdez, que va mantindre la primera posició les primeres voltes.

Poc a poc s'hi van anar acostant altres pilots, amb mecàniques de 2 temps: Bartosz Oblucky, Xavei Puigdemont i Miki Arpa.

Bartorsz Oblucky

Finalment el pilot polonès es va endur la victòria.

Simo Kirsii (BMW)

Destacada presència de pilots Dakarians: Marc Coma, Joan Pedrero i Jordi Viladoms. El primer d'ells anava molt fort, però res podia fer contra les 2 temps a les zones mes complicades del circuit.

Els podis, dintre un recinte amb calefacció cosa que s'agraeix, van quedar així:

Cat. Juvenil

Cat. Cadet

Cat Elit

Be, i al vespre ja erem a casa, convençuts novament que el Pol no ha nascut per fer Enduro. Si ja teniem poques ganes de fer endurets aquest any, se´ns han marxat les que quedàven.

Però dissabte que ve no hi ha excusa. Toca MOTOCROSS!!!!!!!!!!! i al circuit del bosquet de Ponts. Avui hi han estat entrenant gairebe tots els rivals del Pol, de ben segur. De tota manera toca fer bon paper, no caure, i plantar cara als que venen apretant. Si el terreny es complica, potser tenim encara mes posibilitats...qui sap?

Fins llavors, passarem una nova setmana.

Fins dissabte!

Pol i Roger