diumenge, 27 de juny del 2010

Cursa Americana de Perelada:pols i calor


Bona i calurosa nit d'estiu;

Potser es simplificar massa, però la Cursa Americana de Perelada 2010 s'ha caracteritzat entre altres coses per unes temperatures molt altes (hem rondat els 33º), cosa que ha fet que el circuit estigués molt sec, aixecant-se la lògica pols amb el pas de les hores. Ens n'hem fet un tip de mejar pols, avui.

Però a banda dels factors descrits, cal dir que hem gaudit d'unes interessants curses a la categoria mx85. Amb17 inscrits, era la categoria mes nombrosa pel que respecta als "petits". I el nivell era alt. Sabiem que tocava patir (esportivament parlant), com així ha estat.

El traçat era dels que no agrada al Pol. Amb un parell de punts amb salts per canvis de nivell, la resta era mes semblant a una crono d'enduro, cosa que ja sabem que no l'afavoreix. El terreny, apart de sec, era pedregós i s'ha batxejat força, provocant nombroses caigudes.

S'ha fet una tanda d'entrenaments lliures (el transponder del Pol no ha funcionat), i després la graella de sortida s'ha fet seguint l'ordre en que arrivàben a la mateixa (una mica extrany tot plegat). La sortida es feia sense valla, cosa que provoca que els pilots mes espavilats surtin millor, i el Pol com sempre ho façi de forma lamentable.


A la primera màniga gran sortida del Sergi Robert, que després d'anar segon bona estona, s'ha pogut mantindre tercer fins al final essent avançat tant sols pel Ferran Arnau, que anava molt be avui.

El Pol ha sortit a la meitat del grup, darrera el Marc Robert i el Marc Hernandez, però davant del Quim i el Nil Pons als que ha sorpres el mecanisme de sortida tant especial.

El Nil ha rodat amb un ritme altíssim, i no ha tingut problemes per avançar a Pol en una gran corva per fora, que no s'ha pogut resistir. Mes tard ha fet el mateix amb l'Oriol Oliva, i de poc ha anat que no atrapés al Sergi.

El Quim també ha acabat avançant al Pol, peró no li ha marxat gaire. Cal dir que el Quim havia caigut als entrenaments i estava una mica adolorit tota la màniga. De tota manera n'estem satisfets, ja que el Quim va ràpid.

El Marc Hernàndez ha caigut davant del Pol i de poc li ha anat que no l'atropella de nou. No ha estat res i s'ha pogut reincorporar a la cursa mes endarrerit.

I també ha pogut avançar al Marc Robert, que avui anava amb la KTM del Sergi perquè la seva Suzuki ha tornat a fallar. La KTM corre mes, tira mes, però alhora és mes difícil de portar. Si li sumem que no es la seva moto, i que no hi està acostumat, tenim l'explicació de la seva baixada de ritme a mesura que anaven passant les voltes.

Al final el Pol 7è. Victòria incontestable de l'Artur Navarra, com ve essent habitual. Tot i una caiguda ha pogut mantindre a ratlla, i posar metres de distància amb el Ferran Arnau.

A la segona màniga s'han hagut de fer 2 sortides. No en sabem la raó, però el fet és que a cap d'elles el Pol ha sortit be, com es veu a les fotos i el video. Amb el pas de les voltes el Pol ha començat a patir dolors als braços, molt possiblement degut al estat del terreny i la nula preparació de suspensions que portem enguany.

Se les ha tingut amb el Marc Robert, a qui ha pogut avançar finalment quan s'ha vist apretat a la seva vegada pel Dani Tell que anava molt fort venint del darrera per una mala sortida.

Llavors ha començat a apretar el ritme per atrapar al Oriol Oliva, però ja estava molt cansat, i no ha pogut ni tant sols acostar-s'hi. Al final de la màniga 5è, que no està gens malament.

El Quim ha caigut a la primera volta de la segona sortida. Anava segon, i ha tingut mala sort avui, cosa que l'ha deixat darrer i havent de recuperar posicions. També li ha passat el mateix al Ferran Arnau, que després de fer 2on a la primera màniga, ha quedat molt endarrerit en la segona després de 2 o 3 caigudes.

Per davant, excelents sortides del Sergi (primer i segon a les 2 sortides). Llàstima d'una caiguda cap al final de la segona màniga que li haurà fet perdre el 2on lloc del podi en benefici del Nil Pons. Aquest, amb un pilotatge de gran nivell, traçant per on no traça ningú, i pujant-se per les parets materialment, ha fet 2on de la segona màniga. Vencedor novament l'Artur Navarra.
A la general tot i no ho sabem del cert com ha acabat ja que no havien sortit les classificacions quan hem marxat, pensem que ha estat així:
  1. Artur Navarra
  2. Nil Pons
  3. Sergi Robert
  4. Oriol Oliva
  5. Ferran Arnau
  6. Pol Prats
  7. Quim Ruiz

Potser el Pol ha quedat 5è, però no ho sabem del cert. En tot cas, es igual. Ens quedem en que ha rodat molt be, no ha caigut, i hem fet un entrenament de cara al Masterkids. Aqui teniu el video que ens hem currat amb el Pol aquesta tarda. Flipeu amb la polseguera!!!



Parlant de la prova internacional, sabem ja que hi van el Gerard Congost (dorsal 4 iniciació), i el Nil Pons. Ja som mes catalans, i això es bo pel nostre motocross.

La propera setmana descansem de moto, preparant l'esmentada prova. Demà la Suzuki viatjarà a Drinkingass a posar-se a punt. Ja anirem explicant com preparem l'aventura.


Bona setmana a tothom!!!!!

Roger

1 comentari:

Anònim ha dit...

molta sort en l'aventura del masterkids, ja ens ho explicareu o finalment hi haurà cròniques al minut???? jeje
a deixar el pavellò ben alt
una forta abraçada, lídia