diumenge, 1 d’agost del 2010

Supercross de Llivia: aprobat

Bona tarda;

D'aprobat hauriem de qualificar el SX de LLivia 2010. Si be per un costat hem de posar un excel.lent a la gestió de la gent de Polea SX (que personificaria en el Pato Tarradas), a la seva voluntat inquebrantable per organitzar curses "contra viento y marea" i "a pesar de los pesares", també és cert que hauriem de suspendre la capacitat de convocatòria que està tenint el certàmen d'enguany del Campionat de Catalunya. Al qui estimem aquest esport ens costa entendre la poca afluencia de pilots, en comparació amb la que te el Campionat de Motocross. Algú suposem estarà analitzant que ens està passant... Cal que ens ajudin, ja que en depen el futur d'aquest esport.

El cert és que el Pol és un enamorat d'aquesta disciplina, per la seva espectacularitat, i ritme. I com ell rivals de gran nivell com l'Alex Serrano, l'Albert Arjonilla, l'Artur Navarra o l'Oriol Oliva, fan que les curses, tot i ser amb pocs pilots, resultin molt interessants. Si afegim altres habituals de categoria Juvenil com el Quim Ruiz, Marc Hernandez, en Roger Oliver i el Joan Aguilar, tenim un coctel molt atractiu.

Albert Arjonilla
Lamentem la no presència de dos amics que per raons diverses es van perdre les curses: l'Arnau Sànchez, potser el pilot mes valent dels que corren enguany MX, que va tindre un greu problema amb les seves motos; i del Nil Pons, la promesa mes gran del nostre Motocross, que va patir una lesió entrenant aquesta setmana a Castelló d'Ampuries. Esperem als dos veure-us ben aviat!!!!

Cal destacar la presència de pilots Alevins, que proben en aquesta difícil disciplina, i poc a poc ho van fent millor. Avui per avui no empalmen els salts mes difícils, però estan progressant molt.

Sergio Sànchez

Així doncs, dissabte pel matí varem marxar cap a Llivia. Les curses tenien lloc per la tarda. A la categoria SX85, amb 15 pilots inscrits, era la mes nombrosa. La resta de categories (Sx1, Sx2 i Sx3) juntàven totes ells el mateix nombre d'inscrits, o sigui 15. Per tant es van juntar les 3 categories i això va donar lloc a que en cadascuna dels 2 grups (Sx85 i Sx123) es puguéssin disputar 3 manigues.
Oriol Oliva

El circuit de LLivia es un circuit natural, molt semblant al de Calatayud, amb constants pujades i baixades. El terreny es molt pedregós, i degut a la calor d'ahir, quan es va aixugar va fer que s'aixequés abundant pols durant les curses.

Alex Serrano
El traçat està ple de salts, molt alts i gens fàcils. Feia por veure l'alçada que agafàven els nois a la meseta de la part mes alta...

Als entrenaments el Pol va patir un problema mecànic, quan va perdre la femella del eix de la roda de darrera. Va tindre sort de no patir una caiguda per aquest motiu!!! Es va poder solucionar però els temps no van ser bons, i va quedar endarrerit a la 10ena posició.

A la primera màniga el Pol va sortir malament (novetat), però un parell de bons salts, i posant el que cal posar, es va situar 5è...fins que la cursa va quedar aturada i anulada per la greu caiguda que van tindre el Joan Aguilar i el Quim Ruiz. Ambdós van abandonar, però el Quim es va endur la pitjor part en patir el trecament del radi i el cúbit del braç esquerra, en caure-li la moto sobre. Desitgem la seva recuperació. Anims Quim!!

A la represa, el Pol va sortir pitjor encara que abans, quedant molt endarrerit, i finalitzant 8è a la màniga. No va poder rodar ràpid, i poc a poc els pilots que duia davant li van anar marxant. Victòria per l'Alex Serrano, que va acabar molt destacat per davant de l'Albert Arjonilla, i un rapidíssim Roger Oliver.

Roger Oliver

A la segona màniga el Pol va tornar a sortir de pena, pero aquest cop, com havia passat a la primera de les sortides, va ser més agressiu i es va col.locar 4art, per davant de l'Artur Navarra, que no podia avançar al Pol, ja que sortia d'una forta lesió i no gosava fer algun dels salts mes llargs del traçat.

Quan finalment el va passar, llavors se les va tindre amb el Joan Aguilar, al que havia avançat al inici de la màniga.

Va aguantar molt be les escomeses del Joan, tot i que a les zones mes rectes se li tirava a sobre per una major velocitat punta i potencia de la KTM.

Al final 5è de la màniga, i 6è de la general, empatat a punts amb l'Oriol Oliva i el Ferran Arnau. Prou be despres de tot, no?

Nova victòria de l'Alex Serrano, que va demostrar que no tenia rival durant el dia d'ahir. A les darreres voltes va deleitar el públic amb salts espectaculars, i alguna demostració de control en ple vol...

Per darrera novament l'Albert Arjonilla i un Roger Oliver que combina excel.lents sortides amb un estil de conducció ràpid i espectacular. El Roger te com a entrenador en Xavi Colomer, i els fruits d'aquesta relació estan començant a sortir; caldrà tindre´l em compte a partir d'ara en les altres disciplines on competeixi amb el Pol.

Marc Hernàndez

Quan van acabar les curses, varem recollir, i aprofitant que els amics Robert estàven de visita, vam anar a sopar amb ells i la familia Ruiz. Va ser un esplèndid fi de festa, amb un sopar molt bo a una terrassa, amb bona temperatura i en molt bona companyia.

Cap a les 2 arribàvem a Cabrils, cansats (al menys jo perquè el Pol dormia feia hores), ...i avui tocava relax...piscina....Formula 1...mes relax...i Blog.



Venen dies de descans pel que respecta al tema de motos. El Pol no entrenarà aquest estiu, al menys no com estan fent els nostres rivals, perquè entenem que son dies de repòs, calor imandra,... i que les coses en excés no son bones. Quan tornem a competir el Pol tindrà feina per posar-se a nivell (ja ho hem pogut comprobar) però confiem en que la seva il.lusió i el que ja porta après li ajudi a concloure de forma satisfactòria la temporada 2010.

Bon estiu...ens veiem a Castelló d'Ampuries el dia 14 d'Agost. No hi falteu, donarem guerra!!!

Roger