dilluns, 13 de desembre del 2010

Motocross Ciutat de Lleida

Bona nit;

Tal com explicàvem fa uns dies, el Pol va prendre la decisió final en relació a la cursa que correria aquest cap de setmana....i aixi es com em va demanar anar a córrer a Lleida, al Circuit de Rufea, la prova del Trofeu MC Segre de Motocross, en detriment de la Cursa Americana de Porqueres, organitzada pel nostre Motoclub. Ens va fer molta llàstima no poder compartir la darrera cursa amb els amics Robert, Braqué i Ruiz, però així va ser com va acabar anant tot plegat.

Aixi les coses, diumenge a les 6 del mati marxàvem cap a Lleida, on ens esperava un circuit perfectament preparat per la professional gent del MC Segre, on la unica pega era la baixíssima temperatura i la boira que hi havia. Amb 2 graus i una espessa boira que va impedir veure el sol, i que pertant pujéssin les temperatures, el Pol ho va passar realment malament amb un fort dolor a les puntes dels dits tot el dia.

Això es un circuit de Motocross!!!

En quant a rivals, deu ni do el nivellàs que hi varem trobar. Tres pilots cadets punters, com l'Albert Arjonilla, l'Alex Serrano o l'Oriol Oliva,...i una ma de Juvenils que feia por, amb el Marc Hernàndez i la seva flamant KTM, el Roger Oliver motivadíssim, el Kiku, el Jordi Sala i l'Arnau Sànchez també sobre una KTM.

Als entrenaments ja es va veure que seria el dia del Marc Hernàndez. Va fer la pole, amb un temps impressionant, per davant dels pilots cadets. El Pol va fer un mes que discret 12è lloc, a mes de 6 segons del Marc. No va poder superar el fred, i va quedar molt endarrerit. De tota manera no estàvem massa preocupats.

A la primera màniga el Pol va sortir bastant endarrerit, en quedar tancat a la primera corva. El Marc va fer Holeshot impressionant...La mala sortida del Polva fer que quedés ubicat en un grup de 4 pilots situats entre el 9 i 13è, que semblava prou ràpid però perdia distància respecte al grup capdavanter. Aquest segon gran grup estava format pel Guillem Navas (molt ràpid tot el dia en un circuit que li encanta), el Bernat Cortés (excelent pilot amb una gran progressió), el Kiku (que n'hem de ir ja del nostre amic del Maresme) i el Pol.

El Pol va anar perdent pistonada respecte a la resta de pilots a mida que avançava la cursa. Tenia problemes per mantindre la punta de velocitat a la recta, on les kates anaven d'allò mes be, i a les corves no podia avançar ningú...i el físic va començar a fallar. Finalment 11è a la primera màniga, beneficiat pels problemes mecànics de l'Arnau Sànchez quan anava al grup dels 3 de davant.

En el grup de davant liderava amb certa comoditat el Marc Hernandez, seguit de molt aprop per un rapidíssim i espectacular Roger Oliver amb la seva Suzuki. Llàstima de la seva caiguda, que el va endarrerir en ser avançat pels pilots cadets, que rodàven junts marcant-se mutuament com si d'un partit de futbol es tractés, despreocupant-se dels 2 primers que marxàven solets.

A la segona màniga, encara amb 2º de temperatura, el Pol va tornar a sortir de pena...i tancat al interior de la corva es va situar novament al mateix grup, clavant la primera màniga. Aquest cop els seus rivals eren el Bernat Cortés, que el va avançar a la primera volta, sense poder recuperar posició la resta de la cursa, el Guillem Navas, i l'Eric Escola.

La millor cursa de l'Eric desde que el coneixem. El Pol no se'n podia desenpallegar, i sobretot a les zones més ràpides, se l'enganxava per la gran potència de la seva nova KTM2011 i la millora del seu estil de pilotatge i motivació: així sempre Eric!!

El Pol tenia problemes per avançar posicions. En acabar la màniga vam poder comprobar que portava la roda del darrera suelta, en afluixar-se totalment el cargol mal apretat. La roda va quedar colocada de costat, i es movia amb molta facilitat de dreta a esquerra. Errada mecànica que podia haver acabat en accident de no finalitzar la proba quan ho va fer.

Al capdavant nova exhibició del Marc Hernàndez: holeshot i lideratge de cap a peus. Molt bona cursa Marc!!!! per darrera seu, aquest cop sense errades, segona posició del Roger Oliver, que li donaria finalment el 3er lloc del podi final.

Tercer, i campió del Trofeu MC Segre 2011 l'Alex Serrano. Tot i no haver assolit encara el nivell de principi de temporada, va rodar molt segur, i va controlar en tot moment les escomeses dels seus rivals directes a la lluita pel lloc del podi que quedava vacant.

Quart, i segon cadet, l'Albert Arjonilla. Es despedia aixi de la seva Yamaha 85, i el proper any el veurem sobre una Yamaha 125. Li desitjem un gran any en el canvi, i que li vagi molt i molt be. Es un gran pilot, i molt simpàtic sempre amb tothom.

L'Oriol Oliva no va tindre el dia, ...com el Pol. Desconeixem les causes, però el rapidíssim pilot d'Avinyo havia d'estar lluitant amb el Marc la victòria, i es va trobar situat en una posició intermitja a la que no estem acostumats a veure-li. De tota manera sabem que el proper any estarà sempre al davant i serà una referència a totes les curses de MX85.

Conclusions de la cursa: ho vam passar molt be, vam patir un fred del dimoni que ens reafirma que al hivern millor anar a esquiar i aparcar les motos, i finalment també vam veure clar que el proper any necessitem donar un cop de timó a la tendència actual, perquè sino no podrem anar a córrer en igualtat de condicions amb la resta de rivals: manquen entrenaments.

Posem fil a l'agulla i començem a pensar....son tantes coses a decidir...sort que fins al mes de Març no comença la temporada oficial.

De cara al cap de setmana hi ha una possibilitat engrescadora: Si aconseguim reunir 10 pilots de MX85 se'ns permetrà correr la cursa del Mototerra de l'Estartit. Es una proba unica al calendari, que te lloc a la platja, i on la nostra presència està condicionada a trobar altres pilots que vulguin vindre. Per tant, qui vulgui participar que es posi en contacte amb el Carles Hernàndez (pare del Marc) o amb mi mateix. Si demà passat no aconseguim ser 10, no tindrem oportunitat de correr.

Be doncs, ahir vaig penjar el video que desitjo hagi agradat. Al Facebook (teniu el link) podreu trobar totes les fotografies que es van fer ahir. La qualitat es molt justa degut a les males condicions de llum presents durant tot el dia.

Bona setmana a tots i bones festes sino ens veiem abans;

Roger