diumenge, 30 de novembre del 2008

II Cursa Americana de Porqueres...mala sort













Video de la primera maniga: http://www.youtube.com/watch?v=YFDrDgMnmLg
Si noi, mala sort...avui n'em tingut a cabaços, i ara ho explico.
Aquest matí hem anat a Porqueres a córrer la darrera cursa del Campionat Provincial de Curses Americanes, on el nostre Motoclub, amb en Martí Robert al capdavant, organitzava aquest event amb gran professionalitat i eficàcia.

El circuit estava situat al camp de Miànegues, a les afores del poble, i estava traçat en un camp prou bo. Era molt semblant a una crono d'enduro, però mes ample i més ràpida. No tenia salts, i hi havia zones de molt de gas.

El Pol, com el Marc Robert, en Jordi Braqué i en Nil Pons, doblaba categoria: 65 cc i 85 cc

Cal dir que contra tot pronòstic, hi havia una gran participació, i concretament amb 65 cc eren uns 19 i en 85 cc uns altres tants. S´han trobat a faltar alguns pilots de Barcelona, que probablement ja varen disputar la cursa de Montornés d'ahir, i varen acabar farts de motos.

65 cc

Entre els rivals de 65 cc, en Nil Pons, en Roger Oliver, el Jordi Sala, l'Enric Navarra, el Marc Robert i el Marc Hernàndez, eren els favorits. Però aviat em vist que n'hi havia que no contaven que s'han espavilat molt aquest final de temporada.

A la primera màniga de 65 cc en Pol surt com un tiro, Holshot, i líder les 3 primeres voltes, fins que de sobte, sense saber perquè, la moto es para. I ha costat tornar-la a la cursa. I llavors a remuntar, amb la dificultat que tenia el circuit per fer avançaments, i tothom anava molt ràpid. Però ho ha fet, fins arribar a la 5ena posició, que després ha millorat la posició per la caiguda del Roger Oliver (anava punxat). Total, 4art, emprenyat, però amb possibilitats. Sorprenent el 2on lloc del Dani Tell, que ha apretat al Roger Oliver, i l'ha avançat merçès a la caiguda, però que no li treu mèrits ja que rodava en el temps del Nil Pons, guanyador de la màniga. Aquest noi ha millorat molt les darreres curses i caldrà tindre´l en compte el proper any.

A la segona màniga el Pol surt 2on, darrera el Nil Pons, i llavors manté una interessant lluita amb el Roger Oliver per la 2ona posició. I de sobte, un altre cop sobre la 4arta volta, comença a perdre comba, i el passen el Dani Tell, el Marc Robert i el Jordi Braqué. I el Pol feia cops a terra amb el peu i no sabiem el motiu. I el cas és que la palanca del canvi ha caigut, i no podia canviar de marxa, fent un munt de voltes amb una marxa curta. I al final 6è.
I a la general, 1er el Nil Pons, 2on el Dani Tell (FELICITATS!!!) i 3er el Marc Robert. El Pol 6è empatat a punts amb el Marc Hernàndez, que no s´ha trobat a gust en aquest tipus de circuit amb la nova KTM65. De tota manera, quan li agafi el truco serà un rival a témer (ahir va guanyar a Montornes)

85cc

A la categoria "reina" el Pol ha rodat molt be tot el dia. La malla sort amb MAJUSCULES se l'ha emportat el Sergi Robert, que ha patit una caiguda no massa aparatosa, però que l'ha dut a la Clinica amb el cap del Húmer trencat, i on demà serà operat per inmovilitzar la trencadissa. Segurament el pitjor dia per caure i patir aquesta lesió, doncs corria a casa davant el seu públic, i ho volia fer molt be.

A la primera màniga en Pol ha sortit molt be, i s'ha situat 6è, i s´hi matenia molt còmode, fins que novament la MALA SORT ha aparegut, i el fre s'ha quedat clavat, fet que ha provocat que estessim 4 voltes intentant solucionar el problema fins que ho hem aconseguit.

Primer el Quim Ruiz, que ha mantingut una dura pugna amb l'Artur Navarra. Cal mencionar l'excepcional cursa del Marc Robert, que amb la nova KTM85 ha fet una excelent 4arta posició.

A la segona màniga el Pol ha sortit prou be, i s´ha situat 7è darrera la Mireia Badia amb la Honda 150. Aquesta moto tracciona molt i al Pol li ha costat 4 voltes avançar-la i acabar 6è. En aquesta segona màniga ha estat molt espectacular veure el pilotatge del Nil Pons sobre una KAWA85 amb rodes grosses, que ha avançat a la darrera corva en Ferran Arnau amb Suzuki, acabant 3er en aquesta cursa. Increible!!!

La màniga ha estat guanyada pel Quim, novament amb una lluita fins el final amb l'Artur Navarra.

A la general el Quim ha guanyat, 2on l'Artur i 3er el Ferran Arnau. 4art el Nil Pons.

Quan tot ha acabat, els amics del Motoclub, amb els amics Robert (excepte el Sergi i la Lidia), els Braqué i els Ruiz, hem anat al polisportiu a dinar, i mare de Deu quin dinar!! ens han preparat una paella de xupar-se els dits, i en gran quantitat. Hem dinat com uns senyors, i hem quedat farts com si fos el darrer dinar.

Després hem anat a la Clínica a veure el Sergi, que estava una mica moix, degut també als calmants, i a la mala sort que ha tingut en la cursa del seu poble, on avui havia de fer un bon paper, i mai acabar com ha acabat. ANIMS SERGI, aviat estaràs donant gassss amb nosaltres!!!

Be amics, ara toca descansar, que els pares també ho mereixem;

Bona nit;

Roger