diumenge, 22 de febrer del 2009

MX Ciutat d'Albaida - Campionat d'Espanya de Motocross

Bona nit;

Ja som a casa després de mes de 5 hores de viatge desde la valenciana població d'Albaida. I es que com us deiem fa uns dies, aquest cap de setmana el Pol ha disputat la seva 3era cursa de Motocross sobre una moto de 85 cc, i ho ha fet participant al Campionat d'Espanya de Motocross, en la categoria Promesas.

Juntament amb els amics de Girona, la familia Ruiz Arqueros, varem baixar el passat divendres per la nit cap a Albaida, per disputar dissabte aquesta cursa. Amb 70 inscrits, dels que tant sols 40 farien la cursa final, la feina es presentava complexa, i ho sabiem.

Després de passar les verificacions administratives, tècniques (es varen mirar la moto amb lupa), del casc (el varen revisar a fons), i de "fonos" (soroll), varem preparar-nos pel que seria un gran dia de motocross.

El circuit de La Vega d'Albaida es molt divertit, amb constants salts, llargs, i molt, molt ràpid (de gas a fons). Hi havia un parell de salts dels que val la pea mirar-los abans, ja que fan por!!!. El terra estava humit i fangós, i aviat es varen fer roderes (coincidiem amb la categoria de MX2).

Varen repartir els pilots en 2 grups de 35 pilots. En Pol va caure al grup B, amb el Quim, la Mireia Badia, i el Nil Bussot.

En una pantalla a la zona de mecànics, anavem veient l'evolució dels pilots volta rera volta. El Pol va fer 3 voltes tranquil per conèixer el circuit, i després va anar-se animant, i jo amb ell. I la veritat és que estava sempre entre el 21 i el 23 lloc, i a 2-3 segons de classificar-se per la final. La cosa em va fer pensar que era possible el miracle. Però de cop, a la darrera volta, quan estava baixant temps, va decidir parar a veure com anava en la pantalla, i ja no va poder fer cap mes volta. Una llàstima, quedant 23è a 3 segons del 20è. ...però molt contents, ja que les sensacions van ser molt bones. Corria be, agressiu (no semblava ell), i volava una passada (feia por de veure el salt del tallat - foto).

El Quim es va classificar, com no. La mireia no va poder classificar-se al punxar de davant quan anava picada amb el Pol.

Doncs be, un cop acabada la primera màniga deMX2 varen fer una màniga de consolació de Promesas amb els pilots que varen desitjar participar (uns 20). El Pol, amb el 3er millor temps!!!

La sortida no va ser bona,i va quedar enderrerit, i seli va "girar feina" per recuperar. Aviat, però, va atrapar l'Oriol Oliva, i el va avançar, anant a la persecució del 5è classificat, al queva atrapar i avançar a la darrera volta.

Estem molt contents, doncs va rodar en el 3er millor temps, i amb aquest ritme podia haver fet inclus un bon paper a la final principal.

En aquesta final, amb 40 pilots, destacava molt el Jorge Zaragoza: flamant pilot Yamaha, te un pilotatge espectacular (veure foto). Tot i caure a la sortida, i quedar darrer en la primera volta, va recuperar fins a la 5ena posició de la primera cursa. Una passada!!! Va caure un parell de cops, però amb el ritme és l'animador del campionat.

Llàstima que a la 2ona màniga arrivés tard a la parrilla de sortida i no el deixéssin participar, tot i la bronca que es va liar: això és Campionat d'España... Al final va guanyar l'Ander Valentin, amb Honda. Es un noi (o mes ben dit: home) alt com un Sant Pau, cadet de 2on any.

Dels "nostres" va tindre un paper destacat en Lluis Riera, sempre entre els 5 primers, i amb un estil de conducció espectacular i alhora efectiu.

Per darrera l'Aleix Dorca, i el Quim Ruiz, que va fer una sensacional actuació en aquesta nova categoria, acabant en una mes que bona 18ena posició final.

Be, ja he explicat com va anar la cursa de Promesas, i durant aquesta setmana faré un breu resum de les curses de MX2 (dissabte) i MX1 (avui diumenge). Ho hem passat de conya, veient motocross que es el que mes ens agrada. El Pol, que no es talla un pel, ha estat amb el Jonhatan Barragan, que no ha pogut córrer la cursa d'avui pr una lesió.

Hem fet nit als Bungalows del Pansat, i hem estat molt be tractats per la gent del pais en tot moment...i a sobre ha fet bon temps...que mes volem????

Ens veiem dissabte a Bellpuig, val? Veniu a veure la 2ona cursa del Campionat, val la pena, us ho asseguro...