dissabte, 28 de març del 2009

WEC Igualada: Campionat del Mon d'Enduro 2009

Bona nit;

Tal com avançàvem, ahir divendres i avui dissabte 28, hem estat a Igualada gaudint del millor Enduro que es pot veure a nivell mundial a dia d'avui.

Ahir divendres, a les 7 de la tarda, la Claudia i jo vàrem fer cap a Igualada, on es feia una etapa pròleg, consistent en una passada per la pista Extrema situada al vell mig de la població. S'hi va aplegar una gran quantitat d'espectadors, i va ser molt divertit veure passar els pilots per aquesta pista plena de rocs, troncs, aigua, sorra, etc.... Lògicament tan la Claudia com jo vàrem cridar de valent animant l'Ivan Cervantes, i creiem que va fer primer scratch,
Aquest matí, ben d'hora, hem marxat amb el Pol cap a Igualada. Hem començat la jornada al tram cronometrat, on hem pogut apreciar la velocitat a la que passen els pilots per molt pistes estretes i tècniques, amb risc de barranc als costats, ............

Seguidament hem anat al Cross Test d'Aubareda, a 30 minuts del primer punt visitat. Es tractava d'una crono super-ràpida, sobre terra tova molt suelta, i molt llarga (8 minuts). Hem vist passar els millors, hem fet bones fotos, i ens hi hem trobat gran quantitat de coneguts del del paddock del Campionat de Catalunya.

Quan han passat tots, inclus els juvenils, hem tornat al tram cronometrat per veure com passàven novament per aquest punt. Degut al tràfic hi hem arrivat un xic tard, i sols hem pogut veure passar els pilots junior.



Per aquest motiu ens hem dirigit sense perdre temps cap a la prova extrema d'Igualada, per acabar la jornada. Ja sota la constant i prou forta pluja, la prova que ahir semblava senzilla, s'ha tornat infernal, i els millors hi han perdut molt temps (caigudes de Salminen, Cervantes, Mena,...). I que hem de dir dels junior? les han passat magres per atravessar els 50 metres de zona de pedres...pilots que en l'àmbit català van de cine, ho han passat força malament: Josep Ralló, Ferran Pujades, Aleix Roca, entre altres.

Quan han passat tots els pilots, el Giovanni Sala (que és qui dissenya aquestes proves) ha vingut i ha decidit modificar el traçat, esquivant la part de pedres a la darrera passada.

Aviat han tornat a ser aquí els pilots. I torne´m-hi: Enduro 1, Enduro 3, Enduro 2 i Juniors....i nosaltres disfrutant de valent, corrent amunt i avall, i animant als nostres.

Quan han acabat hem anat al Paddock a veure un altre espectacle: el canvi de Gomes: el pilot ha de canviar-se ell mateix els pneumàtics, tant de davant com de darrera,...i deu n'hi do com ho fan. En poc mes de 10 minuts canvien els dos pneumàtics, i seguidament porten les motos al parc tancat a passar-hi la nit.

Es de destacar la presència de la pilot Ludivine Puy (LULU), del equip GAS GAS, campiona del mon 2008 femenina. Aquesta noia va a un gran ritme, lluitant amb els nois d'Enduro 3...IMPRESSIONANT. Ah! i qui ha dit que les dones no saben canviar pneumàtics????aquesta noia, ho ha fet amb el mateix temps que els nois, i sense ajudes... un gran exemple per a totes les noies que volen iniciar-se en aquest bonic esport.



Be amics, ja a casa, xops, cansats (hem patejat comfeia temps que no ho feiem), i afamats, anem a sopar i a dormir, que demà toca entrenaments a Ponts....si no plou es clar...perquè lluitar amb el fang en una cursa és una cosa, però en uns entrenaments és pur massoquisme...

Ja us explicarem;
Roger
Ah, m'oblidava, demà penjaré el Video del Enduro....espero que us agradi.
Apadeu!!!