dissabte, 15 de maig del 2010

Campionat del Mon de Motocross - Bellpuig 2010

Bona nit;

Acabem d'arribar a casa, cansats després de passar tot el dia (i dic tot!!) a Bellpuig. Avui dissabte s'hi ha disputat el primer dia de curses al circuit de Catalunya, i hi hem anat amb el Pol. Canvis significatius en el traçat del circuit de Montperler, l'han convertit en una mica mes lent, però molt mes espectacular, amb mes salts, zona de dubbies, i en definitiva mes vistós pel públic.

Hem arribat ben d'hora i hem pogut veure els entrenaments cronometrats de MX1, MX2, EMX125, i fèmines. Aviat hem començat a trobar coneguts del mon de la moto del Campionat de Catalunya i nacional: l'Alex Serrano, Jorge Zaragoza, Robert Pulido, Guillem Navas, Nil Arcarons, Ferran Arnau, el Kiku o l'Angel Perales entre d'altres molts.

Hem pogut veure l'evolució dels pilots de MX1, entre els que admirem desde sempre el pilotatge de Toni Cairoli, amb la seva flamant KTM350 amb bieletes i la nova decoració super-racing. Una màquina quasi perfecta i maca, molt maca!

Els pilots de MX1 amb les potents 450 s'empalmaven sense dificultat els 2 primers graons de la pujada escalonada del circuit. Un espectacle.

A MX2 exhibició de Ken Roczen amb Suzuki, que amb tantsols 16 anys recent complerts ha plantat cara a pilots mes experimentats, i ha apretat en cursa al Campió del Mon Marvin Musquin. Amb la "petita" 250 cc, es feia també els 2 graons de la pujada mes tècnica del circuit.

Mala sort pels nostres pilots, Joan Cros i José Luis MArtínez. Ambdós s'han trobat endarrerits per males sortides i caigudes. Esperem que demà vagi millor sense tant de fang.

A la categoria EMX125 (Europeu de 125) destacava la presència dels pilots locals Sergio Castro, Ander Valentin i Alvaro Elizalde. Qui millor ho ha fet a la cursa final (la 1º de les 2 mànigues) ha estat el Sergio. També hi havia en Dylan Ferrandis, amb qui el Pol comunica tot sovint al Facebook. Es un pilot francès molt ràpid. Ha fet 3er a la màniga d'avui.

A la categoria fèmines, presència de Carla Magallón, com a pilot catalana. Ho ha fet molt be, però cal dir que el circuit estava enfangat a tope, i la Carla ha tingut problemes per mantindre l'estabilitat en algunes fases de la cursa. Quan ha caigut li ha costat horrors aixecar la pesada 250 cc de 4T. Te molt de mèrit posar-se en una cursa del mundial, i l'aplaudim per això.

Hem pogut veure una primera màniga d'aquesta categoria, on domina la pilot de KTM dorsal 1, Stephanie Laier.

De tota manera ens agrada especialment el pilotatge de la Livia Lancelot, que tot i una mala sortida s'ha recuperat fins acabar segona de la màniga,

En quant al temps hem tingut de tot. Inclús una tormenta que ens ha deixat empapats a tope i ha acabat amb la "vida" del nostre estimat paraigues Vodafone. Ha estat durant la disputa de la cursa de qualificació de MX1.

La veiem vindre, i a fe de Deu que ha vingut. De tota manera ha acabat sortint el sol i ens hem aixugat la roba i el calçat. Qui pitjor ho ha passat han estat els pilots, que han trobat un circuit relliscós i perillós pel fang.

Hem vist figures legendàries del MX, com l'Estefan Everts i el Javi Garcia Vico, junts.

Pel paddock el Pol ha aconseguit fotos amb pilots, autògrafs, etc...i s'ho ha passat de conya. Ara ja a casa, estudia una mica, i demà ben d'hora tornem-hi. Hem quedat amb el Quim i el Marc Robert. Segur que serà encara millor que avui. Anem a dormir per recuperar forçes.


Fins demà;

Roger