dilluns, 17 de maig del 2010

Campionat del Mon: diumenge de curses

Bona nit;

Ahir no vaig "poder" penjar les fotos al blog, com acostumem a fer. I els motius van ser 2: per un costat estàvem cansats...molt cansats, després d'un dia d'intenses emocions al Circuit de Bellpuig. I per acabar-ho d'adobar, al vespre el Barça, el NOSTRE BARÇA, va guanyar la LLIGA 2009-2010. FELICITATS A TOTS ELS CULES!!!!!

Pel que respecta a la jornada matinal a Bellpuig, cap a les 9 ja erem a lloc. Allà haviem quedat amb el Quim i el Marc Robert per anar plegats a gaudir de les curses del Mundial de MX.

El Pol va disfrutar com mai: es va "perdre" tot el dia amb l'Angel Perales, l'Oriol Casas, el Josep Garcia, etc...i no el vaig tornar a trobar fins a les 6 de la tarda, un cop acabades totes les curses que s'hi disputaven. Va anar al Paddock, va parlar amb pilots (Cairoli, Roczen, Lancelot, Laier, Ferrandis,...) i va tornar carregat de signatures dels seus ídols. Un dia rodó pel Pol.

Jo per la meva part vaig gaudir de les curses. Vaig trobar a quasi tothom, i no em vaig aburrir ni 5 minuts, fent-la petar amb amics i coneguts. Com sempre vaig fer fotos i videos (que si no?), i seguidament en penjo un recull de les que m'han semblat mes interessants. Les divideixo per categories, amb un comentari de cadascuna:

EMX125: Europeu 125 cc. Curses molt maques, on esperem en uns anys ser-hi presents. Vam disfrutar de valent!!!

Victòria aclaparadora de Jordi Tixier (França). En sentirem a parlar.

Bona cursa de Pascal Rauchenecker (Austria), amb una KTM "diferent". Amb els plàstics de la 350 2010, tenia una pinta de lo mes atractiva. Grandíssim pilot, que malhauradament va caure a la segona màniga, i no va poder fer mes per apretar Tixier.

Bon paper de Sergio Castro. Per culpa de les caigudes, sobretot a les sortides, no va poder estar mes endevant. De tota manera te molt mèrit aguantar el nivell d'aquesta competència, i avançar com ho va fer durant tota la cursa.


MX2: Ken Roczen

Si, aquest jove pilot de tantsols 16 anys recent complerts va ser l'animador de les curses. Va guanyar la primera màniga, i a la segona va trencar motor quan anava segon darrera Marvin Musquin, i tot feia pensar que l'acabaria avançant. Serà de ben segur la referència del Motocross en un futur inmediat.

Un altre jove valor: Jeffrey Herlings. Afectat per massa caigudes, aquest jove pilot de 15 anys del TEAM KTM va plantar cara a Roczen. Un altre garantia de bon motocross de cara als propers anys.

El guanyador: Marvin Musquin. El pilot francès, sense fer grans curses, es va endur la victòria final de la cursa, que el referma al capdavant de la provisional del Mundial de MX2. Molt bon pilot, que de tota manera s'haura d'espavilar amb els joves que apreten per darrera.

Catalans: El Joan Cross no va tindre sort. Potser també perjudicat per un terreny que no li es propens, va tindre problemes, caigudes, i va donar la impressió de no trobar-se massa be en aquest traçat. Segur que hi ha una raó perquè és el millor pilot nacional de l'especialitat, i ho demostra cada cop que es puja sobre la Kawa 48.

Mes catalans: José Luis Martínez. Una mica com li va passar al Joan Cros. Es un enorme pilot, que no va lluir com en ell es costum, però que va estar plantant cara fins la darrera volta.

MX1: Toni Cairoli

Es sense dubte el gran animador de la categoria. Podrà guanyar o no, però sense ell les curses no serien iguals. Posa la sal i el pebre, en una categoria reina que no ho seria tant, vista la competencia de MX2.

Va lluitar de valent totes les mànigues, després de fer dues males sortides. Avançaments al límit, salts impossibles, i plegades espectaculars,....no ens va defraudar. D'aquí a que li donem el protagonisme de la cursa.
Clement Desalle: la sorpresa. Potser conegut, però al menys per a nosaltres, una autèntica sorpresa. Va fer unes mànigues impressionants, essent el millor pilot Suzuki, per davant de De Reuver, Ramon i Strijbos.

Steve Ramon molt fi en la conducció, ràpid, però una mica fluix en el cara a cara. Va perdre totes les lluites en les que el varem veure ficat, però ens segueix agradant molt com pilota.

Anècdotes: La Suzuki nº4 de Kevin Strijbos. El varem animar de valent, doncs portava moto i dorsal del Pol. Molt bons entrenaments (pole) pero males curses. ens va recordar a estones alguna de les darreres curses del Pol....

I per acabar, una de tantes fotos que vaig fer al salt doble de pujada, on per encadenar-lo i fer-lo triple, alguns pilots de MX2 se les veien i desitjàven per estirar la moto sense ficar-se-la per barret. Una passada!!!

Com deia abans, a les 6 vam marxar, i a 2/4 de 8 ja erem davant la TV veient el Barça. Va ser llavors quan vam veure que el sol ens havia apretat de valent, i la cara mostrava un aspecte mes propi dels alemanys al mes d'agost a Platja d'Aro. Avui n'hem patit les consequències.
Be, i de cara al cap de setmana, la cosa està boja. Sembla ser que tenim moltes opcions d'anar a correr a Calatayud. Allà s'hi disputa una cursa del Campionat Aragonès de MX Promesas. Ens faria molta gràcia. Ens hi acompanyarà el Quim, i si trobem allotjament, ja marxarem dissabte pel matí. Serà un bon cap de setmana, segur!
Ja anirem fent 5 cèntims. Bona nit;
Roger