diumenge, 6 de juny del 2010

Supercross de Moia: Campionat de Catalunya

Bona nit;

Aquesta setmana hem tingut un intensa cap de setmana de motor: dissabte anàvem a Moia a disputar-hi la primera prova del Campionat de Catalunya de Supercross, i avui diumenge tenia lloc a la veina població de Vilassar de Dalt la inauguració del Circuit de Motocross TEXAS STADIUM de la Penya Motorista Vilassar.




Avui ens centrarem en el SX, i dimecres donarem pas a la crònica i video (ja està a youtube) de la inauguració.




Com deiem dissabte a la tarda anàvem a Moia, al Circuit Verd, on els amics de Polea SX organitàven la primera prova del Campionat català de SX. Aquesta especialitat destaca pels salts, mes que per la velocitat mitjana, per la qual cosa agrada molt al Pol i se li acostuma a donar be. Vam quedar amb el Quim Ruiz, especialista en aquest tipus de proves (de fet va guanyar a Llivia l'Any passat).








Com a rivals, el bo i millor del cross català. Nhi faltàven alguns, pero davant la llista d'inscrits presumiem que seria un dia complicat per fer bons resultats. El circuit era el de Motocross, molt ben preparat per la gent del Circuit Verd, i amb troços de fusta trinxada com a base a les zones mes visibles pel públic (no fa pols).






El traçat era curt (es feia en menys d'un minut) i tenia un salt triple a la zona de meta que feia molt respecte per la distància i l'alçada de vol que feien els pilots. Fallar en aquest salt era acabar de ben segur a la furgoneta de la Creu Roja. També hi havia uns dubbies molt tècnics que el Pol feia quasi a la perfecció.





Als entrenaments el Pol va rodar prou be, acostumant-se al traçat, i probant de fer els salts per aplicar-ho després en cursa. Cap a la meitat de la sessió es va atrevir amb el salt triple. El primer el va fer un pel curt, però després ja no el va fallar cap cop mes.



Al final de la sessió d'entrenaments el Pol va acabar 9è, al mateix segon que el 5è, l'Oriol Casas.

Primeres plaçes pels pilots cadets, l'Artur Navarra, l'Albert Arjonilla, l'Alex Serrano i l'Oriol Oliva. Aquest darrer el primer pilot SX85 en fer le triple de meta. Està amb gran confiança i cada dia va millor.

Molt bon pilotatge del Marc Hernàndez, al que hem vist molt recuperat i que ben aviat estarà un altre cop al capdamunt de la classificació de les properes curses.

El Quim va patir una fora caiguda al salt doble de pujada (costava arribar-hi), i va acabar a la Creu Roja amb un fort cop a la cama. De tota manera el van tractar i va poder disputar les mànigues de cursa.

A la primera màniga el Pol va sortir per la part exterior, i li va anar prou be. Es va situar 4art al primer pas per meta, darrera els cadets que havien dominat els entrenaments. Per darrera el Quim pressionava, però no donava la impressió de poder amb el Pol. També el fet de no saltar el triple el lastrava una mica, i el Pol li marxava.

Al final va poder mantindre la posició i acabar en un excelent (e inesperat) 4art lloc. Per davant victòria de l'Alex Serrano, sobre l'Albert i l'Artur.

Cal destacar el paper d l'Artur Navarra, que sense fer el salt triple va marxar del Pol amb facilitat a la segona volta, i va anar a la caça dels primers classificats. Si s'hagués fet el salt, de ben segur hauria guanyat la cursa. A les darreres curses ja em pogut veure com va de ràpid el pilot de Castelló d'Ampúries.

A la segona màniga el Pol va sortir pitjor. Va agafar un tou al terreny i la moto li va marxar, havent de tallar. Llavors es va col.locar en un grup molt nombrós, i va passar el que podia passar. A la corva d'abaix el reg no havia arribat i s'hi havia acumulat gran quantitat de pols fina. No es veia res i llavors va caure el Marc Hernàndez i seguidament l'Alex Serrano i el Pol s'hi van trobar enganxats. Els pitjors malparats el Pol i el Marc. El Pol va perdre mes de 15 segons posant la moto dreta i engegant-la. El Marc una volta sencera.

Ja no podia fer res....amb 7 voltes per màniga, i un minut per volta era impossible aixugar la diferència. Es va posar a rodar com mai, i va avançar als qui podia trobar,...però només això. Va acabar la màniga 8è, i enfadat.

Per davant victòria de l'Albert, seguit de l'Alex Serrano i l'Artur Navarra. Molt maca la lluita dels dos primers, que van donar emoció a la cursa.

Per darrera els 3 cadets, el Quim es refeia de la mala primera màniga i mantenia la 4a posició per davant l'Oriol Oliva.


A la GENERAL final:

  1. Albert Arjonilla
  2. Alex Serrano
  3. Artur Navarra
  4. Quim Ruiz
  5. Pol Prats
  6. Oriol Oliva

Felicitats a l'Albert Arjonilla per la gran cursa que va fer. Es el primer líder del Campionat de Catalunya de SX. Felicitats!!!

També s'hi van disputar curses de SX1, SX2 i SX3.

Les mes divertides i disputades les de SX2, amb el Nil Arcarons al davant...

per davant del Jaume Betriu, Ramon Salvans, i Robert Pulido. Aquest amb la CRF 250 feia les delicies del nombrós públic congregat amb el seu estil sempre espectacular.

També hi havi el Nil Bussot, que va fer el que va poder a sobre la petita YZ125, contra les mecàniques de vàlvules, molt mes potents i aprofitables...

A la SUPER-FINAL, victòria del pilot Xavi Colomer, per davant del Nil Arcarons. Aquest pilot va dominar de cap a peus totes i cadascuna de les mànigues disputades a SX1 i super-final. Es un molt bon pilot, i va molt i molt ràpid.

Be, això ha estat tot pel que respecta a la cursa de dissabte. Ens ho varem passar molt be, i segur que repetirem a finals de Juliol a Llivia. Els amics de PoleaSX hi posen molta voluntat, i organitzen aquest campionat de forma molt professional. Es d'agraïr la dedicació de gent com el Pato Terradas per aquest esport que tant ens apassiona, però que mai està prou ben reconegut pels medis i la gent en general.



En quant al Pol, excel.lent resultat que ens permetrà seguir disputant aquest campionat amb atenció. Molt bona evolució del pilot a les darreres curses, i molt animats pel que ve a partir d'ara. Donarà mes guerra de la que ha donat fins avui.



Com deia abans, dimecres explicaré una mica com ha anat la inauguració del Circuit de Vilassar de Dalt. La gent de la Penya Motorista, amb la Mònia i L'Angel Perales al capdavant, han fet una feina espectacular!!!! no us perdeu el video, i si podeu, aneu-hi a entrenar. Obren dimarts i dijous, apart del cap de setmana. Val la pena.



Fins dimecres;



Roger

1 comentari:

Unknown ha dit...

Bona tarde Roger,soc la mare del Pol Pellicer et deixo aquestes adreçes, tu veuras quina et va millor per enviar les fotos de Calatayud:
txikipol37@gmail.com pelly34@hotmail.es
Es un plaer compartir una estona amb vosaltres,graçies i fins un altra. Sonia.