diumenge, 17 d’octubre del 2010

Motocross d'Olvan: Caiguda i Hospital

Bona nit;

Aquest cap de setmana teniem cursa a Olvan...una altra. Si, ....ens agrada molt el circuit,...segurament hi ha darrera un dels millors motoclubs de Catalunya i España, i a mes organitzen les curses de cine....però ja estem una mica tips d'anar-hi aquest any. I és que van 3 curses aquesta temporada, amb sort desigual. Pensem que hi ha d'altres bons circuits: Salomó, Almenar, Bellpuig o Sant Celoni, per exemple...

Ahir en principi tocava entrenar, i vist el que hem vist avui potser ens hauria anat be. El fet és que vam optar per anar a "caçar" bolets, i en varem fer un bon cistell.

Aquest matí ben d'hora feiem cap a Olvan, tota la family, inclòs el Buffy. Allà ens retrovariem amb els amics Robert i Ruiz, amb un escenari cobert per la boira i amb 3 graus de temperatura.

A les 10 tenien lloc els entrenaments cronometrats sota una espessa boira. Aquest fet feia que en alguns punts la conducció esdevingués certament arriscada, per l'escassa visibilitat. El Pol ha decidit sortir el darrer a fer els entrenaments, i això ha provocat que aviat (abans de finalitzar la primera volta) trovés varis pilots molt lents. No ha pogut encadenar voltes ràpides i això ha provocat que cometés alguna errada.

La pitjor d'elles ha tingut lloc a la 3º volta, a la zona dels dubbies. Son 6 salts, que es poden encadenar de 2 en 2, si tens prou valor i coneixement. El Pol ho ha fet (ja s'els saltava al darrer cross d'Olvan), però la presència d'un pilot novell que no els saltava (segons sembla) ha provocat que fes curt al 2 salt, picant de cara al 3er i caient de cap sobre el 4art.

Jo, en veure que no passava per la zona de cronometratge, he pujat corrent ja imaginant alguna desfeta, i l'he trobat ja en mans dels serveis mèdics. La moto estava tirada a terra amb mala pinta, i el Pol gemegava a terra, amb dolors al canell dret, un molt fort cop al fèmur de la cama dreta, i comentava que havia perdut el coneixement uns instants. D'aquí a la caseta de la Creu Roja, i ràpidament cap l'Hospital Comarcal del Bergada. I nosaltres darrera.

I al Hospital de Berga li han fet tot tipus de probes per descartar mals majors, i l'han deixat en observació durant 6 hores. Resultat: res trencat, molts cops a costelles, cama i braços. Li han fet un TAC que ha determinat que tot estava be. De tota manera caldrà que façi repòs i bondat un parell de dies, i sense moto un parell de setmanes (això ho veig complicat...).


La Xuxu ha tornat a rebre, sobretot al escapament FMF nou...ha tornat a quedar plegat....ja veurem que fem.

En quant a la cursa, no hem vist res de res. Tenim les classificacions i el que ens han explicat: formidable cursa del Nil Pons, recuperat de la seva caiguda del estiu: FELICITATS!!!

Per darrera, aquest cop el Simeó s'ha imposat al Quim, que a la primera màniga ha tingut problemes a la sortida i ha hagut de remuntar.

Poca cosa mes...hem perdut el dia (al final ha sortit un magnífic sol), la moto, i les possibilitats de remuntar a la classificació general del campionat 2010 de totes totes...però no passa res. Sabem que tots els pilots tenen possibilitats de rebre, i fins avui el Pol s'havia lliurat. Son molts els nois que han patit lesions aquest any: Jorge Zaragoza, Alejandro Serrano, Albert Arjonilla (reapareixia avui però s'ha resentit de les dolències), el propi Nil Pons, el Josep Garcia (que sabem que se li ha complicat una mica el problema), el Roger Oliver o el Kiku (que encara no està recuperat).

Al Hospital ens hem trobat amb l'amic Sergio Castro, que a la categoria MX2 amb la petita TM125 ho està fent de cine, i que també ha patit una caiguda, provocant-li forts dolors al genoll. Per precaució han decidit fer-li probes, que finalment han determinat que tantsols tenia un fort cop. Ens n'alegrem molt.

Volem agrair a tothom les mostres de carinyo envers el Pol, que hem anat rebent tot el dia tant al circuit, com mitjançant trucades, o el Facebook: MOLTES GRACIES A TOTS, sou el millor d'aquest esport sense dubte.

La propera setmana descansarem novament. Estarem a Figueres, però no correrem. Toca restaurar nen i moto. Ja anirem explicant;

Roger