dimecres, 30 de març del 2011

Cursa Americana de Sant Feliu de Pallerols

Bona nit;

Tot i tractar-se a priori d'un cap de setmana tranquil, de preparació física i mecànica de cara a les properes curses del nacional de Motocross, i que la moto del Pol no acaba d'anar fina (recordem els problemes que varem tindre al MX Castelloli de la setmana anterior), finalment varem decidir-nos a pujar a la Garrotxa, i mes concretament a Sant Feliu de Pallerols; a córrer una cursa americana corresponent la Campionat de Girona de l'especialitat, on podriem coincidir amb els amics Robert, als que feia molt de temps que no veiem, i en teniem moltes ganes.
A les 8 del matí ja erem al circuit. Havia estat plovent la tarda anterior, i en arribar tambe queien algunes gotes. Aquest fet va enfangar molt l'interessant traçat que la gent de Gas a la Burra havia preparat amb molt interès en un camp que havia servit de viver fins feia ben poc. El traçat, llarg, era tipus crono d'enduro, potser menys ratonera, però en tot cas poc adequada pel tipus de pilotatge del Pol. Aviat es va trencar i van aparèixer roderes de gran profunditat que complicàven la conducció.

Hi havia pocs inscrits a la categoria MX85, uns 8 o 9. Destacaven el Nil Pons (corria al costat de casa) i el Joan Aguilar, com a rivals mes temibles. També s'hi va apuntar el Gerva Cañas per anar-se rodant amb la 85.

Als entrenaments el Pol va fer el 3er millor registre darrera els pilots esmentats, sobre un circuit molt complicat i relliscos.

A la primera màniga, ja sense pluja, el Pol va sortir be i es va colocar 2on, darrera el Nil que va marxar ben aviat sol cap a la victòria.


El Pol va imposar un bon ritme i semblava que es podria treure de sobre la pressió del Joan Aguilar. La moto va començar a fallar i la cursa va esdevindre una lluita amb el pilot de ktm que l'apretava de valent. Finalment va aguantar la posició acabant 2on.


A la segona màniga el Joan va sortir com un tiro, mentre el Pol no va fer-ho tant be. Les posicions es van intercanviar pel que respecta al 2on i 3er. Per davant el Nil marxava novament, treient 3 segons per volta al segon, amb un domini aclaparador.


El Pol va ficar un parell de cops la roda al Joan, fins que fruit de l'impetu el Pol va anar per terra en una corva. Llavors el varem animar a remuntar per atrapar novament al Joan Aguilar. Però fou en aquell moment, quan rodava potser mes ràpid, que la moto es va aturar. No es posava en marxa, i el Pol va ser avançat pel jove Gervasio Cañas. Quan finalment la moto es va decidir a arrancar, el Pol va sotmetre a una forta pressió al Gerva, pero amb tantsols 2 voltes no va poder avançar-lo, tancant en pilot de Kawa totes les portes.

Finalment, a la general final, primer el Nil, seguit del Joan Aguilar, i tercer el Pol.

No estem preocupats...al menys pel pilotatge. Una altra cosa és que hem de solucionar els problemes mecànics aviat, de cara a les 3 probes del nacional que se'ns venen a sobre.

També es corria entre altres la categoria MX2, amb el Marc i el Sergi Robert al vell mig. Varen ser curses molt interessants. El terreny ja era mes aixut i en perfecte estat, i el fet d'estar a peu de carretera i aprop del poble va fer que s'hi congregués una gran quantitat de públic, cosa que feia molt de goig.

El Sergi va fer uns bons entrenaments (3er), i a la cursa es va mantindre al capdavant, nomes superat per 2 motos de 250 cc 4 Temps, que traccionaven molt millor i tenien mes potència. Un nen de 14 anys va plantar cara a tothom, i va fer un 2on i un 3er lloc a les mànigues. Sembla que s'ha adaptat perfectament a la 125, i estem segurs que aquest serà un gran any pel Sergi, i n'estem molt orgullosos tots plegats.

El Marc, amb la maquíssima Kate SX125, i un equipament ONE i casc AIROH a la última moda, va sorprendre (al menys a nosaltres) pel seu alt nivell de pilotatge. Abans, amb motos que li venien petites (65 o 85cc), tenia certs problemes per fer mànigues complertes a bon ritme. Ara, tot i tractar-se d'una moto de 125 cc, amb molta potència (cansa molt mes) aguanta el ritme, i planta cara a pilots mes experimentats i grans com el Ferran Arnau o el Bernat Darne. Amb12 anys sembla increible que es pugui pilotar tant be una màquina tant gran. Felicitats Marc!!!


A la general final el Marc va quedar 5è, darrera el Ferran Arnau 4art.

En acabar varem dinar plegats després de cuinar una excelent carn a la brasa a la barbacoa del Martí. Els nois van jugar a la play (a motocross per suposat) i nosaltres varem prendre un magnífic solet, en companyia dels veins (la familia Oliveras) tot parlant de motos, com no pot ser d'altra manera...va ser una fi de jornada GENIAL!!

Ara toca revisar la Xuxu, mirar que li passa, i preparar-nos de cara a la propera cursa, el dia 10 d'Abril a Benicarló corresponent al Campionat d'Espanya de Motocross. Molts dels rivals del Pol ja hi eren aquest cap de setmana entrenant per reconèixer el circuit...

Bona setmana passada per aigua per a tots!!

Roger