dijous, 24 de març del 2011

Motocross de Castelloli

Bona nit;

Aquest cap de setmana tenia lloc la segona proba del Campionat de Catalunya de Motocross al Circuit de Castelloli, en la seva categoria MX85, on el Pol pren part dintre dels cadets.

Dissabte pel matí varem decidir apropar-nos al circuit per probar les modificacions fetes a nivell de suspensions amb els amics de Drinkingass. La substitució de la molla havia de ser probada amb antel.lació a la cursa per modifcar el que convingués i no tenir problemes el diumenge. Aixi que despres de recollir la moto a Vallgorguina ens varem apropar a Castelloli a entrenar. Malhauradament no ho varem poder fer molta estona, doncs la Suzuki va fallar, i vam decidir plegar per no trencar res del motor.

El diumenge ben d'hora erem a "puesto". La proba era organitzada pels amics de Polea SX, amb el Pato Terradas al capdavant. Van fer una feina extraordinaria durant la tarda de dissabte i van aconseguir deixar el traçat en condicions. Després d'una setmana de plujes, i un terreny ja de per si complicat (tou, pedregós, fangós...) encara podriem veure unes bones curses de MX85 i MX1. Gracies a Deu encara queda gent que estima aquest esport per damunt de les adversitats i manca de col.laboració general, i organitza coses amb passió.


Aquest cop a MX85 no partirien la cursa en 2, cadets i juvenils. Amb 37 pilots en cursa, la graella de sortida faria goig.

Als entrenaments el terreny estava molt enfangat, i varem optar per fer uns temps suficients, i no forçar la màquina que havia fallat el dissabte. Per primer cop en molt temps vam organitzar la sessió amb cara i ulls, i finalment els temps no van acabar d'anar prou be, situant-se 13è de la General global.


Pole pel Simeó Ubach, 6 segons mes ràpid que el Pol. Amb la seva KTM "gran" es va demostrar molt per sobre de la resta, i va rodar moltes voltes ( el que mes) i molt ràpides.

A la primera màniga el Pol va sortir pel mig. No va ser una gran sortida, pero una caiguda de varis pilots rivals en la segona corva el va deixar en una molt bona 6ena posició de cadets. Per darrera apretava el Dorian Martínez, i ell a la seva vegada volia avançar el Sergio Ciruelo. Ho va intentar un parell de cops, i finalment va anar per terra a la zona del fang, quedant rebossat i perdent moltes posicions que ja no podria recuperar. Va rodar molt be, ràpid i segur dintre de les possibilitats del seu pilotatge i d'una màquina amb escassa potència, però ho va fer molt be a partir d'aquell moment i va acabar sense mes contratemps.

El Holeshot va ser pel Roger Oliver, que ens te acostumats a fer-ho. El Roger va ser una dels nombrosos pilots que va caure, i aquest fet el va endarrerir massa per un pilot tant ràpid i espectacular com ell. Va remuntar però nova acabar massa millor que el Pol.



El mateix li va passar a l'Oriol Casas, que anant dels primers, va caure al final de recta a mitja cursa i va acabar lluitant amb el Pol a la 13ena posició general.

Per davant el Simeó Ubach va començar fortíssim, distanciant-se dels seus rivals cadets, i únicament portant a la roda al Marc Hernandez. L'Oriol Oliva, lider del Campionat havia fet una sortida regular i pujava remuntant, passant rival rera rival, fins que va atrapar al Marc, després al Simeó, i finalment va poder posar-se al capdavant ja a la part final de la cursa. Va rodar molt be, amb absoluta superioritat, i fent les coses fàcils com ell sap fer, no exent de l'acostumada espectacularitat dels seus salts i plegades que tant agraden al públic i als fotògrafs.


El Nil Pons, que corre dintre la categoria Cadet, pujava remuntant sobre la seva Yamaha YZ85, fins que va caure a la corva de final de recta, i tot i que va poder aixecar-se ràpid no va poder arrivar a contactar amb el grup de davant.


L'amic Quim Ruiz va fer una bona cursa. De tota manera una mala sortida (per darrera del Pol), sumat a que la seva Suzuki no acaba de donar la potència necessària, van fer que només pugués acabar 4art, i es veiés superat pel Nil, l'Oriol i el Sime. El nivell de pilotatge del Quim es per estar lluitant per la primera posició.

Els pilots juvenils, que van tant o mes ràpids que els cadets, apretàven molt. Mala sort pel Kiku, que per problemes mecànics es quedava "tirat" a les primeres de canvi, tot i que podria resoldre´ls de cara a la segona màniga.

L'Angel Perales, animador habitual de les curses del Pol, es travaba sortint d'una lesió al braç, i amb problemes físics a la cama. Aquest fet va provocar que patís dolor durant les curses i no pugués desenvolupar tot el seu potencial. Va anar molt be mentre estava fred, però posteriormente el seu rendiment va decaure en resentir-se de les lesions. Aviat pero el tindrem apretant als liders com de costum.


A la segona màniga el Pol va sortir pitjor que a la primera. El circuit estava trencat i no va poder agafar la rodera bona. Va començar una cursa en un grup amb d'altres pilots cadets que van anar caient, cosa que el va deixar sol en la 10ena posicio general, en terra de ningú.

Vista l'experiència de la primera màniga, vam decidir conservar la posició ja que no podria atrapar al Dorian que s'havia escapat, i per darrera el Sergio era encara mes lluny.

Podriem dir que va fer una cursa inteligent, a  conservar mecànica i divertir-se per probar coses. Els temps obviament reflexen que va ser una cursa molt tranquila.
Al davant l'Oriol Oliva marxava aquest cop sol desde el mateix moment de la sortida. El Simeó quedava molt endarrerit (cosa extranya) i el Quim seguia amb les dificultats que li posa la seva pròpia moto per estar mes endevant. Potser el Nil Pons va ser l'única que es va apropar al líder, però no va poder amb un Oriol molt fort i rapidíssim.

Darrera l'Oriol un altre cop el Marc Hernàndez, ràpid i segur, i amb una gran màquina. Aquest any amb la KTM està encara més fort que sobre la Yamaha. Donarà guerra als cadets i no descarto alguna victòria global, (al nacional?) temps al temps.

A la General final el Pol va acabar 6è. Amb l'Oriol, el Sime, el Quim i el Nil, està molt mes que difícil passar de la 5ena posició, per la qual cosa podem dir que va fer un paper excelent. Al Campionat de Catalunya, provisionalment el Pol va 5è, encara que aviat serà superat pel Nil i el Quim que pujen amb força.

Classificació final de Cadets:
  1. Oriol Oliva
  2. Nil Pons
  3. Sime Ubach
I a Juvenils, gran desgavell final, i podi inesperat. Victòria pel Marc seguit d'uns inesperats Albert Girona i Joel Miravall que es van "beneficiar" dels problemes mecànics del Kiku, o el Roger Oliver, les limitacions físiques de l'Angel, les caigudes del Oriol Casas, o les absències de l'Arnau Sànchez o el Jordi Sala, . L'Albert Girona, per nosaltres un autèntic desconegut,va rodar molt ràpid, i durant una bona estona va ser company "de ball" del Pol, i del Quim, on vam poder veure que es un gran pilot i que te un futur molt bo en aquest esport.

I això va ser tot, ...recollir, marxar, i arrivats a casa, rentar i engreixar moto, per tindre-ho tot a punt de cara a la propera cursa. Quan? anirem informant.....segurament ja serà el Campionat d'Espanya a Benicarlo en un parell de setmanes.

Bona setmana a tothom;

Roger