diumenge, 3 de maig del 2009

Motocross de Lleida - Circuit de Rufea

Bona nit amics del Pol;

Aquest llarg cap de setmana del 1 de Maig hem anat a Lleida amb motiu de la disputa de la segona cursa del Campionat de Catalunya de Motocross, en la seva categoria MX85.

La prova es disputava al circuit de Rufea, on haviem estat entrenant feia un parell de setmanes per probar coses de cara a la cursa de dissabte.

Aixi doncs, el divendres varem marxar a primera hora de la tarda cap a Lleida, on varem quedar en trobar-nos amb els amics Robert i Braqué, per sopar al Paddock del circuit (el millor paddock de Catalunya sense dubte). El Jordi va dur-nos uns magnífics entrecots, i per sopar ens varem posar les botes tots plegats. Varem comptar aquest cop amb la companyia de la familia Ubach Sala, i la veritat és que va ser una molt bona vetllada, xerrant de motos (com no), que es va allargar fins ben entrada la nit. Els nens varen trobar una zona per saltar amb la bici i s'hi varen passar el cap de setmana.

El Circuit de Rufea és un circuit divertit, fet sobre un terreny planer, guanyat al Riu Segre. El soport és sorrenc ja de per si, i a mes a mes aquest cop s'hi varem abocar uns quants camions de sorra fina que el feien molt interessant, i similar al que varem trobarl'any passat a Bèlgica. A mitja tarda de divendres el regaven amb insistència, i el terra absorvia tot l'aigua sense problema i a mes sense fer fang.

Varem dormir al Hotel Reina Isabel i Diumenge, de bon matí ja erem al circuit. Ben aviat varen començar els entrenaments: amb 49 inscrits (record), l'organització del MC Segre va decidir repartir els pilots en 2 grups de cara a la primera cursa, i els primers 20 pilots de cada grup correrien la final.

Als entrenaments el Pol va marcar el 23è millor registre, just per davant de la Mireia Badia (en el mateix segon com de costum). Per davant d'ells el Quim, amb el 15è temps, i per darrera el Sergi Robert (26) i el Jordi Braqué una mica mes enderrerit (36).

Com deiem, la primera màniga la ferien els pilots en 2 grups: el Quim, el Pol i el Jordi Braqué en en B i el Sergi i el Simeó en l'A. L'Eric Escola va arribar tard, degut a problemes mecànics, i no va poder prendre part als entrenaments, per la cual cosa no va poder assolir una bona classificació final a la màniga del Grup B.

A la Cursa, el Pol va sortir per fora, i no li va anar massa be (es veu en el video). Va quedar en un grup amb el Ferran Arnau, el Pol Chavarria i un pilot que es diu Aleix (amb Honda) que no coneixia abans. Va aconseguir avançar al Ferran (encara arrossega la lesió que va patir al Gener), i va aguantar amb força habilitat les escomeses del Pol Chavarria. Finalment es va poder desempallegar del Pol i el Ferran, i va avançar al Aleix Lluis (Honda), quedant en una mes que bona 9ena posició del grup B.

Mala sort pel Jordi Braqué, que va caure quan anava ben classificat, quedant enderrerit per aquesta causa a la primera màniga, tot i classificar-se per la cursa final.

Pitjor encara li va anar a la Mireia, que en caure a una de les darreres voltes, va quedar molt enrera, i no va poder classificar-se per la cursa final, tot i rodar molt més ràpida que la majoria de pilots del grup A. Mala sort per la familia Badia aquest dissabte (l'Alex es va trencar el peu en caure a la cursa de MX2): ànims per la propera cursa.

A la cursa final, amb 40 pilots a la graella de sortida, feia por només veure el nivell dels mateixos. El Pol sortia al costat del Edgar Alcalà, l'Oriol Oliva i l'Artur Navarra. Difícil era doncs, que fes una bona sortida, i com es veu a la foto s'hi va quedar al darrera. De tota manera va agafar una bona roda, i a les primeres voltes es va situar entre el 10 i el 15è lloc.

I anava be fins que va caure, en entrar tort en una profunda rodera. I llavors, tot i que no havia estat una caiguda forta, no va poder reincorporarse ràpidament, tornant a caure abans d'engegar la Yamaha. Quan ho va aconseguir estava situat sobre la 30-ena posició. I arribat aquest punt de la cursa, amb moltes voltes per davant, va sortir el millor Pol. Un pilot agressiu, ràpid, valent, que anava avançant un rival rera l'altre: Sergi Robert, Adelina Ramirez, Guillem Navas, Miquel Pujol, ...i fins a 10 pilots, tots ells ràpis i d'un nivell similar al del Pol. Tres d'ells els va avançar a la darrera volta: un èxit que ens fa estar orgullosos de la cursa, tot i que podia haver anat millor en quant a resultats.

Biel Ferrer

La cursa la va guanyar l'Alejandro Serrano, un pilot de fora de Catalunya, que haviem vist al Campionat d'España, però que va anar molt millor a LLeida. Te un molt bon nivell, i es va fer amic de Pol i el Sergi ràpidament.

Segon, el Josep Garcia Montaña, amb el seu espectacular estil de conducció que el caracteritza. Una llastimosa caiguda a la darrera volta li va fer perdre la victòria.
Inesperada (per bona) també l'actuació del Lluis Riera, tercer classificat final, i vencedor de la categoria Cadets. "Inesperada" ho diem perquè ve d'una important lesió, no del tot curada, que ens feia pensar que podria quedar mes enderrerit. El noi ha demostrat que te esperit de campió, i tot i arriscar una nova caiguda, va exhibir un pilotatge d'alt nivell.

El Jordi Braqué ens va donar moltes esperançes en sortir a les plaçes davanteres a la cursa final, fins que a la primera corva un altre pilot el va fer caure, deixant-lo en la darrera posició, amb molta feina per recuperar. Al final 33è.

El Sergi Robert, va sortir mes o menys com el Pol, però també va patir una caiguda, i va quedar finalment en la 27ena posició.

El Quim va caure a les primeres voltes (per no ser menys que els seus companys), pero amb el seu habitual estil agressiu, va recuperar posicions fins la 8 ena, just per davant del Simeó Ubach, molt regular tot el dia.

A la general final, el Pol 10è de la categoria Juvenil, que quedarà en una 8ena plaça per haver 2 pilots de fora que no poder comptar els punts.

PODEU VEURE EL VIDEO DE LA CURSA DEL POL A YOUTUBE O CLIKANT:

Un cop acabada la cursa, ens varem quedar a dinar al paddock, on poc a poc anàven arribant els pilots de 65cc que corrien avui diumenge. El Pol va voler quedar-se a veure la cursa de 65 i de MX1, i així va ser.

En aquesta categoria de 65 cc, gran victòria del Kiku. La segona victòria en 2 anys, que referma com a ferm aspirant al campionat català de MX, juntament amb el Nil Pons, segon a Lleida: FELICITATS ENRIC, ETS UN CRACK!!. Entre el Kiku i el Nil pot estar el títol a final de temporada, amb permís però de l'Angel Perales (3er avui) i el Marc Hernàndez (amb molt mala sort avui, enderrerit a la classificació general d'avui tot i marcar la "pole").

Be amics, això ha estat tot a LLeida, i sense temps per recuperar forçes, ja pensem en Olvan, on dissabte hi ha entrenaments lliures, i Diumenge cursa, tercera del Campionat de Catalnya de MX a la categoria 85 i 65. Hi serem tots i ho passarem genial!!!