diumenge, 10 de maig del 2009

MX Olvan



Molt bona nit;

Ja som a casa, amb les motos recollides, dutxats, i després de gaudir d'un interessant partit de futbol on el Barça no ha assolit avui el Campionat de lliga, però hi està ben aprop.

Ahir dissabte, de bon matí varem marxar cap al Berguedà, per disputar avui la tercera cursa del Campionat de Catalunya de Motocross al Circuit d'Olvan, del que ja he dit algun cop que és el preferit del Pol. Aquest circuit, conegut com Clot del Infern, te un imponent salt de baixada, que costa fer-la fins i tot a peu. Mireu la foto, i a veure qui s'atreveix a saltar com fan els nois?



Com és habitual en aquesta cursa, el dissabte anterior s'hi disputen entrenaments lluires, i serveixen perquè els pilots provin coses de cara a la cursa. A mes, els nois es diverteixen fent salts, creuant la moto, i fent "piques" entre col.legues.



Un cop varen acabar les tandes (alternaven MX2+MX85 amb ALEVINS+INICIACIO+MX85), ens varem disposar a dinar a les carpes del Team, on l'amic Jordi Braqué ja havia preparat uns inmillorables filets de bou, i la familia Robert les amanides d'acompanyament.



Després de dinar amb abundància, varem dedicar-nos a netejar les motos i preparar-les per la cursa de diumenge. Llavors el Martí Robert va detectar un greu problema la cilindre de la KTM 85 del Sergi, i el Pol li va cedir la seva moto per poder córrer la cursa.

Al capvespre, varem sopar també a les carpes en companyia de la familia Sala, i ho varem passar molt be xerrant de tot una mica, i gaudint de la bona carn que porta l'amic Jordi sempre que tenim cursa.



Aquest matí s'ha disputat la cursa com etava previst, tot i que a primera hora ha plogut força, convertint el circuit en un autèntic fangar. El Pol als entrenaments ha caigut, trencant la placa frontal, i tantsols ha pogut acabar en una trista 35ena posició de 43 inscrits. Pintava malament el dia, i pensàvem que seria una mala jornada, però a la fi no ho ha estat.

Eric Escola

A la PRIMERA MANIGA el Pol ha sortit com sempre, conservador, i s'ha situat en un grup amb la Mireia Badia (van els dos a un ritme similar), el Jordi Braqué, i un parell de pilots mes.
El Sergi ha xocat amb violència a la sortida amb el Simeó, i se li ha trencat la maneta del embrague, havent de fer tota la primera màniga sense embrague, cosa que l'ha enderrerit molt per la dificultat de fer les corves mes lentes del circuit.



El Pol ha avançat al Jordi Braqué, i posteriorment a la Mireia, i ha marxat tot sol a la recerca del Aleix Bernardi (ja el coneixem de Lleida). I quan l'anava a atrapar la direcció de cursa ha decidit donar-la per finalitzada (bandera vermella), ja que el pilot que anava darrera el Pol havia caigut, i malhauradament havia colisionat amb la Mireia,que també ha caigut amb força.

Simeo Ubach

A la classificació el Pol ha fet el 18è lloc (sumats cadets i juvenils). Per davant el Quim Ruiz i el Simeó Ubach, tot i que ja no tant lluny del Pol com altres vegades.




A la SEGONA MANIGA, amb un terreny molt mes sec, amb un sol radinat ja, el Pol ha sortit molt i molt be. Tot i fer-ho per forma (degut als mals entrenaments), com es pot veure a la foto, no s'ha arrugat gens, i s'ha col.locat àpidament entre els 15 primers.



I llavors ha demostrat que es un pilot de segones mànigues, baixant el temps per volta en mes de 7 segons respecte a la primera màniga, i rodant en el mateix temps del Simeó Ubach, el Xavi Ferrer i el Biel, tant sols 7 segons mes lent que el primer classificat, el Lluis Riera.



Amb una 13ena posició, 5è de Juvenil, estem mes que contents de com ha pilotat avui el Pol.

De la resta de pilots del Team, felicitem al Quim, que després d'una espectacular sortida, situant-se 3er i aguantant les escomeses de pilots cadets, ha finalitzat 1er de la categoria Juvenil a la Calssificació General, i pujant al lloc mes alt del podi: Felicitats Quim!!!!

Victòria final pel Lluis Riera, amb un pilotatge agressiu i ràpid. Molt be!!


Per darrera el Sergi s'ha recuperat de la primera cursa, i ha rodat molt mes tranquil, a un molt bon ritme. El Jordi Braqué ha anat de mes a menys: després de sortir molt be, com ja es habitual en ell, no ha pogut aguantar el ritme del Pol, i ha anat perdent posicions, al anar notant l'esforç físic d'aquest exigent circuit. Caldrà treballar el tema físic, ja que te un molt bon nivell de pilotatge, i hem d'aconseguir mantindre´l tota la màniga.




Quan ha acabat la cursa de MX85, començava tot seguit la dels alevins. Es aquesta una categoria on hi ha 4 pilots que destaquen força sobre la resta: el Nil, el Kiku, l'Angel i el Marc Hernàndez.




A la primera màniga el Marc Robert ha patit problemes mecànics que l'han obligat a abandonar. Posteriorment s'han pogut detectar i resoldre i a la segona màniga ha pogut demostrar que, si be no està en el grup dels 4 anteriors, es el 5è pilot, i si millora una mica es posarà en el grup capdavanter ben aviat.



La primera cursa ha tingut 2 grups de 2 pilots: el Nil amb l'Angel al primer, on el Nil ha demostrat que es molt regular i que no comet massa errades imposant-se al final. I l'altre el Kiku amb el Marc: El Kiku, amb 2 caigudes, i el Marc Hernandez amb 1, han estat tota l'estona avançant-se mutuament, fent-nos passar una bona estona molt emocionant.




A la segona màniga el Nil ha sortit com un tiro, i ha marxat to sol, fent una cursa prou plàcida (dintre del que es pot considerar plàcid).

Per darrera les bofetades anàven fortes: els altres tres pilots se les tenien, tot i que el Kiku ha demostrat que es trova millor en circuits ràpids, i ha marcat la volta ràpida en cursa, aconseguint la 2ona posició final.

El Marc Robert, com deia, ha acabat en una meritòria 5ena posició, un cop resolts els problemes de la primera màniga merçès l'ajuda del Pere Sala.

Be, i així ha acabat el dia, recollint i marxant cap a casa, cansats, però contents. De cara a la propera setmana, molt probablement deixarem descansar les motos, ia anirem a Bellpuig on es disputa una proba del Campionat del Mon de Motocross.

Bona setmana a tots, i fins aviat;

Pol i Roger