diumenge, 7 de juny del 2009

Motocross de Bellpuig

Bona nit;

Ahir dissabte va tindre lloc una nova prova del Campionat de Catalunya de motocross a circuit de Bellpuig. El dia començava amb un cel tapat, amb pluja la nit anterior, però amb síntomes de que s'acabaria aixecant un gran sol, com així va ser al final.

Com és habitual, cap a les 2/4 de 9 ja erem al circuit, on ens varem retrobar amb la resta del pilots del Team, a excepció del Marc Robert i del Pol Martin. També hi varem trobar l'amic Eric Escola, flamant amb el nou equipatge No Fear, i amb un estil de conducció que millora dia rera dia.

Als entrenaments el Pol va anar força malament, desmotivat i lent, cosa que em va sorprendre ja que el diumenge anterior haviem estat entrenant i rodava ràpid. Va marcar el 29è millor registre de 37 pilots inscrits. De la resta de pilots del ITCA, el Quim va fer un bon temps situant-se 7è, i el Sergi i el Jordi Braqué varen quedar per darrera del Pol, degut a la seva manca d'adaptació al circuit.

A la primera màniga el Pol va sortir malament i es va situar en un grup enderrerit, amb un ritme de cursa baix. Va patir una caiguda als pujadors que li van fer perdre varies posicions, i pensàvem que ja podiem recollir i marxar.
A mitja màniga alguna cosa va canviar, i es va despertar de cop, accelerant el seu ritme i avançant aquells pilots que l'havien deixat enrera fins llavors. Va començar a encadenar els salts, i va fer al menys 5 o 6 avançaments, cosa que li va permetre arribar fins la 20ena posició. No és una bona posició pero podia haver estat pitjor.
Bastant pitjor varen anar les coses pel Quim, que rodava en el grup capdavanter després d'una bona sortida i un ritme molt bo, i en el salt doble de pujada va embestir un pilot doblat que no havia saltat. En caure, va quedar al mig del circuit i li va caure a sobre el Simeó i l'Oriol Oliva. La resta de pilots no ho varen fer perquè alguns pares varem aconseguir que els pilots no saltéssin sobre els nens caiguts.
Destacar la victòria del Lluis Riera, amb un gran pilotatge, com ve essent habitual, i la segona posició del Alex Serrano, un noi de Saragossa, amic del Pol, i habitual del Campionat d'España, que va molt i molt be.
Mala sort també pel Sergi, que també va caure, i pel Jordi Braqué, amb problemes mecànics, molt enderrerits a la classificació (25 i 30 respectivament).
A la segona màniga el Pol va sortir millor, situant-se 9è al pas pel primer terç del circuit!!
Per darrera començàren a apretar plots més ràpids, però va aguantar força be les tres primeres voltes. Va lluita frec a frec amb un Simeó una mica magullat a causa de la caiguda de la primera màniga,...
I llavors va passar el que temiem....i és que va caure!! i ho va fer a la corva de dalt, sense consequències, però essent avançat per mitja dotzena de rivals. I llavors, un cop tornat a la cursa, tocava mantindre a ratlla a altres pilots també ràpids que venien remuntant: l'Aleix Dorca, l'Oriol Oliva i el Xavi Ferrer.
Alguns el van avançar, però al final va aconseguir recuperar la posició enfront el Xavi Ferrer, i va acabar 16è. Lo millor del dia és que va aconseguir rodar en la 2ona màniga a tant sols 4 segons del Quim o 1 del Aleix Dorca, i això vol dir que anava ràpid.

Victòria novament pel Lluis Riera, acompanyat a la general per l'Albert Arjonilla molt regular tot el dia, i cada cop es amunt, i pel NilBussot, que es va recuperar d'una primera primera màniga molt dolenta.Albert Arjonilla (77)
Dels pilots del Team, el millor resultat fou pel Quim, 5è a la segona màniga, cosa que el permetia escalar fins la 6ena posicio de la general final. Bona cursa i bones plegades, cosa que vol dir que s'ho va passar molt be fent-ho.
El Sergi va tornar a caure, i li va costar reincorporarse a la cursa, finalitzant 30è la segona màniga. El Jordi, amb problemes mecànics no resolts, va acabar 2 llocs per darrera el Sergi. Mala sort pels pilots del ITCA Racing Team. Esperem tindre'n mes en la propera ocasió...ja toca.
A la general Juvenil, victòria pel Jon Idiàquez, segon l'Alex Serrano i tercer el Marc Sans. El Pol 10è, que serà un 7è quan no es comptabilitzin els pilots no-catalans.

El dia de curses es completava amb les categories MX2 i MX3. A la primera categoria hi destacava la presència del "endurero" Xavi Galindo amb una KTM EXC, i que ho va fer fenomenal, lluitant amb el Nil Arcarons i el Jaume Betriu tot el dia. Al final 4art a la general.
Forta caiguda a la 2ona màniga, per part del Robert Pulido, que va acabar a l'enfermeria amb problemes al canell. Esperem que es recuperi aviat, i l'animem desde aquí a que ho façi.
A la categoria MX3 hi corria l'amic Xavi Crespi (125), que ho va fer fenomenal, ...5è a la classificació general del seu grup. Molt be Xavi!!!!!ets l'orgull de la nostra quinta....
Be i amb això finalitzo aquesta llarga crònica.

Avui hem estat lal Forum de Barcelona, al Movistar Barcelona Extreme...ha sigut espectacular. Hem gaudit d'espectacle de BMX, Skate, patins, patinets, snowboard, ....i tot això gràcies al amic Paco Escola de Tàctic, la seva botiga especialitzada en esport d'aventura

Ho hem passat molt be, i os explicarem que hem vist acompanyat d'un video que no us podeu perdre, els propers dies.

El proper cap de setmana es disputa la primera prova del Campionat de Catalunya de Supercross a Linyola, i la segona prova del Campionat de Resistència a Fonollosa. Avui per avui només sabem segur que el Pol correrà la resistència fent parella novament amb el Sergi Robert.